Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.623
    Допаѓања:
    76.854
    Доволно е во една тема да прашаш :) За сите овие симптоми и да си бремена ти е рано, повеќето работи ти се на психа... така единствен симптом може да ти е главоболката и болката во градите (но некогаш тој симптом е за добивање, слични се симптомите за бременост и добивање). Ние тука само може да гаѓаме...Секогаш постои шанса доколку има обиди за бебе, а ти ке дознаеш дека си трудна преку тест кој ке го направиш со 1,2,3,4 дена доцнење :) Така да ако не добиеш до понеделник, прави тест... ако е негативен оди на гинеколог, за да знаеш од што ти доцни... Дај боже да е бебе :)

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Незнам ич не сакаше инекции, јас да бев совеста ќе ме изедеше да не му наштетам на бебето. Ама ете таа имаше среќа го роди здраво. кога пишав да прашам овде кога е најдобро да сѐ направи папа тест.?

3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710

Од ова што го напиша, ми застана грутка во грлото. Нема зборови за утеха. ;( Само Господ сила да ти дава и што побрзо едно дете да ти го огрее животот. :f:

Но нешто морам да ти кажам, членката на која и се обрати дека се воодушевила, го изгуби бебето( и почина) во 9ти месец. И претпоставувам и она сака да и се врати детето. Затоа ве молам и тебе и неа и сите бидете повнимателни што кажувате во афект, и прво бидете сигурни за кого се работи и каква е нивната приказна. Пред неколку дена ќе кажам, исто се потрудив да ја заштитам истата членка, една друга членка и се обрати со невнимателно одбрани зборови па во лп ја замолив да го избрише мислењето дека ја помешала членката и ќе ја повреди. Не го избриша мислењето, најверојатно доцна беше, но ми рече дека и се извинила и се надевам дека е така.
    Не сакав да пишам но гледам дека често од болка само може некому да нанесеме поголема болка. Ми се чини дека членката сакаше да се пошегува дека темава е најотворана, најпишувана, демек на топ листа прва, што секако дека е жално, но верувам и некој друг некогаш го помислил или се пошегувал слично, а тука често сум гледала посериозни :o шеги на своја сметка и сум си велела алал да им е на жениве, на таа мака и знаат да направат шега. Најверојатно сега се најде ти, и тоа те повреди. И сосема си во право.
    Извини ти и некој друг ако се навреди, повреди, сакам да кажам тука сме да си помагаме, да се заштитиме, па и да се насмееме некогаш. Да не се претвора темава како другите, само префрлања, расправии и навреди. Оваа тема е посебна. Поинаква.
    Уште еднаш ти ја посакувам сета среќа на овој свет, што поскоро да се израдуваш, па да заборавиш на се, дури и на овој форум и да го живееш животот со полни гради и полни раце. Од срце и тебе и на сите други тука! :l: :hug:

На Seduction, mal.ecka, ocicka2014 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас сум во четврток во ГАК.
    Матичниот ме прати за таму да одлучат за јајнициве мои.
    Денес 71 ден од последна менструација.
    Сватив дека не е решение само хормонска терапија , па од кога разговарав со матичниот подобра варијанта е лапараскопија.

Е сега имам друг проблем тоа е нов спермограм (facepalm)
    Јас убедена сум дека има некое чудо кое нема да биде азооспермија.
    Маж ми има така кажано механички проблем што не може да си го из*рка , па совет да ми дадете за како цела сперма да ја ставивме во шишето.

Мене ова ми падна на памет , да имаме однос со кондом и спермата од кондомот да ја префрлам одма во чашка , и најблиску ни е во Горче за испитување.
    Мислам дека нема што да изгубиме :lol:

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Eпа не сум воодушевена душо моја смајлињата ги ставив чисто онака малку за шала зарем треба тука само да плачеме ајде да се бодриме сите дека сите ке бидеме со деца а мене највеќе ми се плаче но пробувам да сум позитивна можеби требаше да ставам нешто друго :(

На mal.ecka и Вереничка им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Можеби глупаво ќе звучи моево, но ми текна дали можеби може да се однесе кондомот со сперма, без да се претура во чашка? Нели и кондомите се стерилни :?:
    Или глупости зборувам, а? :?:

7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Зашто глупости хаха
    Јас размислувам на сите варијанти , затоа мислев од кондомот дирекно во чашката..
    Страм не страм , мака си имаме :lol:

8. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Пред 2 недели почнаа градите да ме болат, треба да недобијам на 19.03, задутре, градите од завчера не ме болат. Не знам што му е на мојов организам :|

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ми падна ова на памет, си реков да не оди фира додека претураш, да не остане нешто на кондомот.

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :rofl:

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    A зошто во чашка не заврши работа? Не мора да одите до крај.

12. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    А....да ја преземеш ти работата во свои раце... ;)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Не знам зашто не може , целиот се блокира . Затоа велам како механички проблем , кога завршува работа цела сперма му бега и останува во чашката многу малку .

14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Сум пробала и така и пак ништо 8-|:)

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мислев пред да сврши во чашка да го направи тоа. Де бе што свилени мажи еј!

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Mi pocnaa nekoi blagi jezivi dobro poznati bolki kako za dobivanje uhhh :whew:
    avtomatski pocnuvam da se nervoziram lugenca :worried:
    neznam sto da kazam povise nemam zborOvi znaci :x
    Kako e kaj vas stanje? Gushki do site :hug:

17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    8.738
    Внимавај со кондом зошто имаат разни премази најчесто спермацидни, така да најубаво прашај дали е дозволено така да не добиеш лажни резултати

На ocicka2014, 0ли, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Може тој проблем го доведе до уште поголем проблем азооспермија.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Некои мажи ептен безобзирни, како да кажам. Жената и ќе се расчепува таму пред секој, ехо, проодност, хистеро, лапаро, а господинот има ментална блокада за да си го... А бе ајде! Уште ќе му мислиме тертипи полесно да му е.

На m.i.g, pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  20. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    И кај мене пред малку некакви болки ама не како за добивање не знам прв пат такви болки осеќам. Само малце и преќинува. Не знам веќе што да мислам . Па и под градите осеќав некаква болка како да ми стои некаква грутка. И сега веќе незнам што да мислам. Поздрав до сите . Се надевам тие што останавме на списокот да се радуваме на || .

На TheGetmaki и bella.gk им се допаѓа ова.