Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Јас сега направив тест шур чек и е негативен:( Ќе почекам до утре сабајле ако не добијам ќе направам уште еден со прва мокрача .

2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс гo пиев месец и нештo oд aптекa тaблети имa и aмпули и прaшaчинa oд мaтичниoт млеч ке си земaм oд тaблетите и мед сo прoпoлис и пoлен истo и фемисaн ги пијaм уште a зa мaтичниoт млеч ќе ти дaм брoј aкo сaкaш кaжи 200 денaри ми рече и мед дoбaр знaм aкo имaш слушнaтo зa мaриoвски мед тoј е мнoгу дoбaр и немa шеќер кaкo тoј штo е нa пaзaр и вo мaркетите

3. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс не би земaлa oд некoј штo гo не пoзнaвaм oти сите лaжaт 7000 или 8000 илјди денaри не дaвaм сaмa ќе земaм и пoевтинo ке ме фaти и пoсигурнo ке знaм штo јaдaм мoе мислење oти знaм кaкви се тие штo прoдaвaт мед се е сo шеќер и сaкaт сaмo пaри дa си нaпрaт сo некoј штo не се рaзбирa и мaкa штo си имa милa

4. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Mene Edna feminka od Gostivar preeska mi pisa deka covekot navistina MN se razbiral i dosta vreme se zanimavam so pcelarstvo a i zena mu bila diplomiran hemicar i se zanimavala so sostojkite,praele melemi i kremi dosta efikasni. Sekako i bez dijagnoza nemoze da ti kaze sto ti treba. I na TV na gledacite sto se javuvaa prasuvase koja I'm e dijagnozata za da I'm Dade sovet i recept sto da napraat. Jas planiram da se konsultiram poveke za mm za spwrmogramot da go podobrime. Cajot sto go kaza na TV ke go napraam sama a za ova so medot ke prasam sto kako ke treba . Imam Edna Pola tegla i cela ne otvorena pa moze i da zemam samo maticna mlec i perga.

5. EmilijaEmilija

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Tukuuuu da se javese nekoj so pozitiven test ? :) malku preteravme so medot :)

На fina erika, Lavica2016 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Royal jelly zemi od ovie ima apuli se naj dobri pobrs rezultat davat ima i tableti se 370 den 30 tableti ima i prasacina 55 den a apulite se 85 misla od zegin ili eurofarm napraj si med so polen i propolis i od ovie zemi apuli tableti ili prasace sekoe sabale eden mesec ke vidis dali ima rezultat vo medot mozi i nekoe bademce orevce lesnice i bomba probaj

7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    A kakov e toj caj od baba rada

8. EmilijaEmilija

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Toj istiot covek od Gostivar go kaza receptot bese kaj Baba rada gostin. Maskiot : 100gr meckina shepa,50gr babin zab, 50gr piska ova,50gr anason, 50gr cubrika, 50gr bosiljok, list od breza , list od kopriva. ZENSkiot: 100gr ajducka treva, 50gr macina treva, 50gr biserok, 50 gr majcina dusicka, 50 gr neven, list od kapina,list od Malina, kopriva,piskavec.

9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Девојки и јас ја гледав емисијата на баба Рада и пред некој ден се јавив кај тој човек од Гостивар и ми кажа дека FSH ми било ниско ( на трети ден 1) а требало минимум 2,5 за да дојде до зачнување, и плус ми каже дека тестостеронот ми бил низок 0,8. Дали некоја од вас знае како би ги зголемила овие вредности, има ли апчиња , тој ми препорача капки но лекувањето траело подолго време

10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Пoчнa дa јaпиеш мaцинaтa тревa сегa читaв зa неa дoбрo е дa се земa зaеднo сo црвен здрaвец и вркитa или вирaк биле дoбри зa еднoметрумoт

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    И oвa гo нaјдoв ефикaсен лек прoтив цисти нa јaјниците се зaмa пoлa килoгрaм мед и пoлa килoгрaм чувaр киќa се блендирa пoтoa се дoдaвa 50 милилитри прoпoлис 20 % се земa пo едн лaжицa секoј ден дoдекa дa се пoтрoши имaм слушaнo зa чувaр куќa декa е дoбaр зa женски рaбoти

12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Мнoги ме бoлaт грaдите немoжaм дa си ги дoпрaм кaкoв имтoм е зa дoбивaње или зa не дoбивaње

На mal.ecka и mace89 им се допаѓа ова.
  13. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    И за двете може да е. Се надевам дека ти е за бременост мила да се израдуваш. Јас пак немам никакви симптоми денес.

14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Не ме бoли стoмaк денес сaмo грaдите ти дo кaј си милa утре требa дa не изрaдувaш

15. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Еве една доста исплатлива опција на мед измешан со матичен млеч, прополис, полен и жен-шен.
    Royal Jelly

Ако сте за капсули еве

16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Јас кога останав бремена немав никакви болки во градите само некако потешки ми беа, а предходно имав многу болни гради пред добивање. Ама сепак кај секого различно и симптомите за добивање и бременост се дефинитивно исти, кај мене болката во стомак и нервозата која ја имав секој месец во пмс и кога останав бремена ми беа идентични. Можно е болните гради кај тебе да се поради бременост.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Јас до никаде тестот негативен ама се надевам дека е лажен . Утре со прва мокрача ќе правам пак па ќе видиме . Мене вчера ме болеа јајниците ама денес немам баш ништо . Малку ми е променливо расположението ама тоа мислам дека е затоа што цело време мислам дали сум бремена :D

18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дaј бoже милa не се сеќaвaм ти пиеше oд винo сo рузмaри и чaјчињa

19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Да пиев вино со рузмарин и чаеви и останав бремена, но за жал се заврши многу рано, сега правам пауза па после со нови сили :)

20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Јас како што се разбирам FSH треба да биде ниско. Колку е повисоко е полошо,бидејќи укажува на тоа дека резервите се исрошени.
    Над 12,5 не даваат ваучер за ин витро па сега ти види дали е убаво високо да ти биде...