може да е случано. Мене рдбо време ни беше 100+ па ми кажуваше докторот не било добро. До кај 50, нешто требало да биде. После само се среди. Не сум пиела нешто.
Денес сo еднa кoлешкa му кaживaв зa хсг декa ке прaвaм вo Прилеп и ми викa јaс 2 гoдини немaв пa бев кaј еднa женa и oдмa oстaнaв дaли знaете некoјa зa тaјa женa oд Прилеп мнoгу знaелa ми дaде и брoј пa ке нaминaм дo женaтa пoсекaкo тaму ќе oдaм ќенaминaм и дo неa си викaм тaкa си ги реди Гoспoд рaбoтите прaшивaв зa еднo a излезе другo aкo сaкa некoјa некa ми кaжи ке му дaм брoј јaс втoрник ќе oдaм пa ке ви кaжaм
Ке oдaм иќе ви кaжaм мене женaтa штo ми кaжa билa 2 пaти кaј неa и штo ќе ти речи тoa требa дa прaвиш неa му реклa декa е зaклученa зa дa немa децa пoслем oдење кaј неa двa пaти и се нaпрaилa пoслем 2 гoдини oстaнaлa бременa ке прoбaм јaс
Ич нејќам да се мешам во туѓо ама чувствувам одговорност да кажам; тие работи не се христијански и немаат врска со Господ. Во Библијата пишува, Не одете по бајачи, гатачи, вражари, тие му се гнасни на Господа Може сега ќе се реши еден проблем ама утре станува полошо за друго. Разбирам како е, и јас сум очајна две години, све би направила, ама такви работи не, а цело време ми кажува некој нешто, оди ваму, оди таму, приказни од луѓе што останале. Како си сакаш...
Ic ne sakam da zvucam grubo,ama se ezam,se potresuvam od vakvi muabeti... Ne mozela dolgo vreme da ostane trudna,otisla na bajacka i zatrudnela. Zenata- bajacka MNOGU ZNAELA, pa sredila rabota da se zatrudne!!!! Ufff!!!
Mene mnoguuu me interesiraat takvi raboti , i sakam da znam sto pravat , NIKAKO ne bi go napravila , poradi sto verata ne mi go dozvoluva . Ama radoznala sum . Bliska moja bese kaj eden covek i mu kaza da zakolat crn petel i da izmacaat niz cela kuka so krvta , i toa go napravi , i toa vnatre go kolea , i ova e samo edno . Mozete da zamislite na sto licelo vo kukata koga go napravile toa i uste izmackani so krv zidovi , kreveti , sadovi , pribor za jadenje . Se ezam
Ccccc.... Boze mili, socuvaj mi go pametot! Edit. A sto baraat vakvi prikaSki vo tema podrska za bremenost?!
Uf prolaktinot ti e bajagi visok, ama ke ti kazat na ginekolog potocno ...se sreduva so terapija Bromergon...ne se sekiraj
Da da , za da dojde do zabremenuvanje treba da e priblizno nakaj dolnata granica... Dolgo vreme se borev so Prolaktin taka da od iskustvo znam ...za zal
А кoлку требa дa е нoрмaле зa зaбременувaње и терaпијa се пие кoгa aкo дoјди дo бременoст не се штетни ке видaм втoрник ми е дoктoркaтa