Најдобро да ти кажи матичната.. Јас сега се слушнав со докторот рече спрема овие вредности се во ред.. Бидејќи секоја болница има различни методи и вредност.. Би било подобро да е пониско ама како да го рачунаме за висок кога е во границата на нормала? ете ова беа зборовите...
А мене баш циклусот кога останав бремена пролактинот ми беше 630, а горна граница е 530 е ајде сега. Во медицината 2 и 2 не се секогаш 4.
Јас пиев само Pregnantcare Conception, сега ги сменив пијам Пре Мама...Хормони не сум проверила, само пап тест, брисеви, крв, уринокултура..се е чисто и си пробуваме 3-4 месеци безуспешно. Затоа прашав кога со кломифен, да не избрзувам со терапии и сл..кога еднаш веќе останав бремена.
Јaс кoгa oстaнaв нa првo прoбувaње и се фaти a сегa oд јуни немa ништo и зaтoa сегa хсг дa не се непрooдни ќе видиме ијaс ги пијaм сегa премaмa aјде ќе имa велигденски бебињa зaчинети сaмo пoзитивнo
јас закажав за ХСГ кај др Толовски во вторник,и сакав на гак да испитам ама само ме маткаат, одам хормони да испитам немале реагенс веке 2 месеци чекам реагенси, таман едни резулати ќе бидат во ред другите ми истекуваат,а кај нив само седиментација барат.
Мене на ГАК за проодност ми побараа уредни хормони, чисти микробиолошки, пап тест и седиментација до 10. Го бараат тоа од причина ако имаш овде проблем прво тоа да се реше, да не се зрачиш за џабе, да не не е до проодноста. Како и да е, според мене исправно е. ХСГ е последно од листата испитувања кај жената.
матичниот гиниколог да ми закаже термин на гак за хсг ми побара да направам хормони микробиолошки и седиментација помалку од 10.
да јас во јануари со се уредно имав закажано на гак за хсг и др Роса мислам се викаш , бев 5 ден и ми кажа нема термин па после недела дена касно ќе било а до 31 01 ми важеа сите испитувања, и сега требаше цела постапка да ја повторувам,а регенси немало за хормони и затоа се одлучив на приватно.
да правев пред недела дена микробиолошки ја имам досадната кандида, па сега треба со неа да се справувам.
Здрaвo денес и oд мене oдмaрaм нa сoнце двa денa улaaa a мене сaмo седиментaцијa и еден резултaт oд микрoбиoлoшки дa гo нoсaм и тoa пoчнaв oд денес смoкви сo мaслo имaв нaпрaенo дa не ги фрлaм дa гo изедaм зa штo беa тие пoминaјa 50 денa ги зaбoрaвив
Dobro itro ubav den na site..iskoristete go maksimalno sonceto da ve napolni pozitivna energija...veter vo kosa patikite na noga jas otidov so kucheto u park))
Se vika visok,bidejki do zabremenuvanje e potoseko da se dojde so taa vrednost...a deka e vo granicata sekako e, i mene mi bese nakaj gornata granica no sepak morase da se regulira...
Јас се спремам за бебе со пролетна чистка; сум се разработела од сабајле, машини, алишта, правосмукалка, прозори, кујна, двор, цвеќиња - да исфрлам све нечисто од дома и да бидам спремна Сега да доручкувам и излегувам да садам цвеќиња Од сабајле, дур работам, си се смееме нешто со маж ми; јас викам ај едно девојче Господе, тој ај едно синче и мајка ми се појавува на врата сред муабет, била на поминување па да остави нешто и си отиде за две минути. Си продолжуваме со работа и ете ти ја пак се враќа после 10 минути, отишла до Рамстор и доаѓа со две мали слатки пешкирчиња со панделки на нив, едно небо плаво, другото бледо розево - и вика само, Еве овие ви ги донесов, едното за првото, другото за второто - да ги бришете кога ќе се прават лом од кашички Ни го слушнала муабетот, врата ширум отворена а никогаш не се појавува така изненадно.