Девојки пред некој ден бев кај еден друг доктор што е специјалист за стерилитет и ми рече дека паровите кои биле долго во врска пред брак и имале односи без заштита, односно со прекинување , дека кај женското се развиени спермални антитела со кои се одбиваат сперматозоидите, и дека со друг партнер одма би останале бремени ( ова е во случај ако имаат идеопатски стерилитет) имало лек некои антибиотици но пред тоа треба да се утврди тоа, хмм што мислите вие за ова
Мoжи прв oбид без пaзење се фaќa a сегa беa пaзење немa ништo јaс мислaм се е дo психaтa брoј денoви мисли ќе биде немa дa биде умoт сaмo тaму ни рaбoти a имa пaрoви еден месец не му јa мисли дaли се фaтилo и oпуштени и гледa му кaсни и oпa пoзитивен јaс oвoј месец не рaчунaм кoгa требa дa не дoбијaм пa ќе видиме oд утре клoмифен пoчнувaм oд 5 ден пa сo Гoспoд aкo е пишaнo незнaм кaкo дa пoлудвaм пo мaлку
Hmm.. Za zal nesto mnogu cesto pocnav da citam za doktori so cudni teorii,terapii i kontradiktorni razmisluvanja pa duri i postapki.... Moram da spodelam. Denes mi se javi doktorot kaj koj pred 5 meseci pravev ivf( neuspesno). Uste pred samoto ivf me ubedi deka nikako,ama nikako nema potreba ni od hsg,ni od histero,od nikakvi dopolnitelni ispituvanja.go poslusav slepo veruvajki mu,iako znaese deka zad mene imam 3 extrauterini po priroden pat. So ogled na toa sto imam 40 god duri me "prinudi" vednas na ivf. Po neuspesnoto otidov kaj drug doktor koj vednas pi hsg vide septum i polip,me prati na histero i ispitav amh koj za zal ispadna mnogu nizok. Denes koga mi se javi prviot doktor da me prasa zosto me nema, sto gubam vreme i zosto ne odam na sledno ivf, mu kazav sto sve napraviv ovie 2 meseci i kakva e sostojbata,tolkuuu se naluti ,tolku arogantno mi se isponasa zosto sum go pravela seto toa,pa jas sum nemala vreme za takvi eksperimenti, ne znam ti sto. Postot e dolg znam,ama napisav za site da ne se potpiraat samo na edno ili dve mislenja od nasite doktori. NO ne treba pa i da se odi kaj mnogu dr zosto sekoj ima po nekoe poinakvo objasnuvanje i razmisluvanje,pa taka uste povekje se zbunuvame. Zatoa treba da si go najdeme " vistinslkiot" doktor i na nego da mu veruvame. E toa e malku potesko,ama jas veruvajki mu na srceto i instinktot go pronajdov. Imajte ubav vikend kuklicki
Сега прво бледо кафеаво, па розево и си реков готово добив, па сега пак кафеаво. Ќе да пробива и претпоставувам утре ќе добијам и тоа ќе е официјално една година обиди. Ама сега ќе си се спремам за инсеминација и одам напред, со верба дека ќе биде успешна и никако поинаку Следниов месец ќе биде подобар за сите!
Па не баш вака, нешто слично ми е. Обично кафеаво имам два дена пред добивање, па добивам. А сега на ден пред добивање во рок од 15 минути се смена кафеаво-розево-кафеаво.
Dobro utrooo zencinja, jas samo so si dobiv ama nisto strasno , sledniot pat nema dobivanje i gotovo Glavata gore i pocnuvam da se spremam za inseminacija.
Дoбрo утрo и oд мене тaкa е следен пaт немa дoбивaње мaрт не бил нaш месец милa aјде aприл дa нaш среќен месец Ајде пoчнувaм oд денес сo клoмифен дaли е штетнo oд хсг истиoт месец зa дoмaшнa дa не се oзрaчaт јaјце ккетките штo велите дoктoркaрa ништo не ми рече
Мене ова ми го кажаа докторката во Ману, кога бев по резултатите за мутациите, замолив консултација и ме пратија кај др. таму што е. Рече дека повеќето парови биле со долги врски или многу се чувале, затоа имало толку спонтани и неплодност. Тогаш правеа во Ремедика ги праќаа во Авицена ама беа многу изгубени , во лабораторија се чудеа сега на кого антитела, па од кого крв да земат и се изнервиравме и кога за месец дена одлучивме да правиме Авицена прекинале и сега може има само на имунологија ама оди најди реагенси. Др Петрова од Ремедика исто потврди за оваа анализа.
Антитела не може да се направат ако "тело" нема допир со крвта на партнерот. Не си правете непотребни дополнителни психолошки бариери.