Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Во Зегин треба да има, а последно купував во Капитол во аптеката. Инаку најевтини се на ebay :)

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ола! Си добив вчера :wasntme:
    Денес ќе одам на разговор за инсеминација, но се' си мислам дека овој месец нема да може, брисеви, пап и хормони ќе треба да ги повторам, се' си мислам дека 6 месеци поминаа. Утре ми е трет ден од циклус, ќе му барам денес упат за хормони, да не губам време.
    Кај тебе до каде е работава, до каде сте?

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.119
    Допаѓања:
    124.392
    Ти го правеше ова испитување?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ве читам неколку дена за антителата.
    Испитувањата се прават на институт за имунологија. За да се создадат треба тело од едниот партнер да дојде во контакт со крвта на другиот. Според објаснувањето на имунологот, начесто ако се има односи про добиено, раничка некоја и сл. Се прави и хла испитување 1) на имунологија се мери колку антитела се создаваат 3)на трансфузиологија се мешаат двата примерока од крв и се прави крос меч.

Декортин го намалува имунитетот со цел телото да не го одвива страното тело. Не е некоја којзнае колку јака терапија која гарантира дека "антителата" ќе се заобиколат.

Ова нема врска со "чување" пред брак итн. Ако имате сомнеж, земете упат и правац имунологија. Вака само нагаѓате.

На mace89, 0ли, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас имам направено се од овие испитувања. Имам и декортин пиено при ивф постапка.

На mace89 и eli25 им се допаѓа ова.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А каде планираш инсеминација да правиш? Не би требало толку да се навлегува во детали, битно си ги правела пред некој месец ете. Ние месецов тераме природно надевајќи се на некој афтер ефект од кломифенот зашто лани уствари така останав, месецот по пиењето на кломифен, а и премногу работа имаме месецов, па секако не можам да одам на чести прегледи за следење или што и да е друго. А со докторката се договоривме, на нејзин предлог, ако месецов не биде ништо, следниот сакала уште една инсеминација зашто лани кога правевме спермограмот беше катастрофа, едвај 6 мил. прочистена сперма, а тоа е минимумот. Сега е многу подобрена, па таа смета дека може да има успех со овие бројки. Ако не дај Боже не бидне ништо ни така... почнуваме да се спремаме за следен чекор, доста беше чекање, во мај правиме точно година од минатиот пат кога фати, т.е точно две години од прв обид.

П.С. Инаку, мене за инсеминацијата што ја спомна докторката за следен месец, не ми побара ништо плус. Мада пап правев пред Нова година, ама па хормоните ми се од лани, а од тогаш пиев и терапии, имав бременост и киретажа... сепак не ми побара ништо.

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    @Dear_Thing братучетка ми остана после три месечна терапија со кломифен, односно на четвриот месец.
    Кломифенот има продолжено дејство.
    Пишувајте домашна и уживајте. :)

На mal.ecka, 0ли, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    @Bebulleee @Dear_Thing Blagodaram ke pobaram vo zegin,a mnogu li se poeftini na ebay ako ne od tamu da si poracam

9. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Е па вака, јас последен пат во Капитол едвај најдов; немаше во ниедна друга аптека, ни Зегин, ни Еурофарм никаде. Во Капитол беа 5 ленти околу 850 денари, демек некои многу добри. Пред два месеци си нарачав од ebay, 30 ленти за 900-1000 денари, значи за 6 месеци скоро има. Функционираат супер, два месеци ми покажуваа точно овулација како што е на сликата на упатството, без утка. Истава фирма на ebay продаваат и тестови за овулација и за бременост; гледај да не ги помешаш само ако нарачуваш.

На ivanshe и Andonia им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    На PeachGirl и Andonia им се допаѓа ова.
  11. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Да еве сега ги гледам на еbay исти како тест за бременост се,имаат упатство како се користат,за колку време стигнуваат?

Фала многу

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На ivanshe му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мене ми стигнаа за две и пол недели.

13. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Девојки, да ве прашам дали знае некоја после колку време од хистероскопија може да почнеме да се обидуваме за бебе?

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Јас си разгледувам тестови за бременост :$

На Lara 27, podravka, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Врска немам каде, уште ништо не сме одлучиле. Чекам и да видам докторов што ќе каже во врска со сево ова.
    Се' си мислев дека за инсеминација треба да не се постари од 6 месеци брисевите, пап-от и хормоните.
    Ве молам нека пише ако некоја знае како оди ова. Знам дека ќе треба хив и хепатити, тоа ќе го испитаме.
    Инаку, се мислев и јас што да правам, два месеци пиев Кломифен и се двоумев дали да одиме на инсеминација или да почекаме и овој месец, но некако како да не ми се чека, си велам да поминеме и една инсеминација бидејќи секако го пиев Кломифенот. Ние па баш овој месец сме послободни и двајцата за да одиме по испитувања и прегледи, па да искористиме и тоа.
    Сепак, по разговорот ќе одлучиме.

Како и да е, успешен месец очекувам да биде за сите! :!:

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не ти треба ништо од тоа за инсеминација. Каде ќе правиш?

17. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Mene mi kazaa od GAK bidejkji mi zemaa briz i vidoa deka spermatozoidite se mrtvi, i mi kazaa da gi pijam ovie apcinja pa kje vidime ... :/

Dobro bi bilo da se ispita :)

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    :o
    Којзнае од каде си увртев во глава дека треба, сум измешала нешто (facepalm)
    Си мислев на клиника да правам, но не сме одлучиле уште. Некако огромна е разликата во цената државно-приватно :?:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Направи си државно, повеќето од приватниве се само да ти ги земат парите. За жал...

На fina erika и 0ли им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.119
    Допаѓања:
    124.392
    Прашај доктор, мене ми одобрија после 3 месеца.