Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Добро утро убави девојки денеска убав сончев ден ајде нека блеснат II цртички поздрав до сите и ви посакувам убав ден :hug::hug::hug::l::l::l:

2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Цела ноќ сум сонувала едно слатко машко бебе; не беше мое, дури и во сонот си викав онака Знам дека бебево не е мое, ама се однесуваше со мене како да сум му мајка, ми се радува, знаете она кога си играш со некое бебе и ти се смешка и седи мирно и све е океј, ама доаѓа мајка му и кога ќе ја види почнува да писка од среќа и сфаќаш дека со никој друг не е толку среќно како со мајка му - е па бебево така играше со мене, ми се радува, ми скока во скут, ми се смее... Ахх, животе. Ајде Господи да си дочекаме сите побрзо :inlove:

А сега од негативната страна, да ни се ублажи малку желбата за бебе :D Чекам вчера ред на каса да платам и пред мене еден млад пар со дете околу две и пол или три години, количката полна до врв, детево седи внатре, едно крупно, гласно така. Леле кога почна да писка за некое чоколадо, да му го дадат одма, ама не искрено плачење, туку тешка глума со лигавење, на цел глас ДАЈТЕ ГООООО, ДАЈТЕЕЕЕЕЕ, абе како да го коле некој. Родителиве изгледа навикнати, трчаат го смируваат уште толку го лигават, им ги куцаат производите скоро 7-8 минути, ечи маркетот. Јас толку што сакам деца ми дојде да му речам, Абе не се фолирај, ќути ајде ќе ти го дадат за минута :rofl:

На mal.ecka, podravka, Elenota и 11 други им се допаѓа ова.
  3. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Dada po doktori se spremavme za invitro.

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Тебе од инсеминација ти фати? Извини, не сум целосно во тек со приказната.

Едно овде само можам да речам:

Мислам дека тоа е тоа, кога на крајот целосно ќе препуштиш, кога ќе си речеш Ете јас до тука можев, па сега како биде нека биде. За себе се плашам само што сум тежок контрол фрик, страшно проактивна и тоа ми е најголема мана, никако не можам да препуштам. Мислам дека и за ивф процес кога ќе почнам, пак ќе форсирам и нема да можам да се опуштам, целосно да препуштам на Друг. А кога би можеле сите да препуштиме, верувам дека би било многу побрзо и полесно.

Бог нека биде со вас, верувај дека твоето дошло и блиску е крајот на борбата :inlove:

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На Dreams11, bella.gk, mace89 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Да душо се фати од прва ја правев кај слободан лазаревски пред година ипол и го изнесов бебето до крај и го изгубив

6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Знам дека го изгуби, многу ми е жал, но ете барем си успешен пример и надеж дека инсеминација може да фати, и тоа од прва. Ти посакувам многу брзо повторно да си дочекаш и овој пат се' до крај да биде како што треба.

Едит: Може ли да кажеш нешто повеќе за таа инсеминација? Што мислиш, зошто беше успешна? Беше ли стимулирана итн?

На TheGetmaki и 0ли им се допаѓа ова.
  7. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ти благодарам душо да се враќа и кај тебе али докторот е таков професионалец те гледа и следи до танчина сака да е сигурен ништо не остава на случајности би правела и повторно кај него не одам на случајно но ете сега се соземувам:*

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    И мене ова ме интересира.

9. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На mace89, mal.ecka и Ano им се допаѓа ова.
  10. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Добар ден убавици :* Можеби некои од вас знаат за ова, но сакав да го споделам затоа што сте зборувале на тема овој проблем. Па можеби некому ќе помогне. :) Не знам што е, како е, дали е ефикасно, случајно пријателка ми кажа дека го видела на интернет. Ако знае некоја нешто повеќе нека каже.

Screenshot_2017-03-28-11-47-04-1.png Screenshot_2017-03-28-11-46-30-1.png

На Andonia, TheGetmaki, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  11. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Zdravo i od Mene :) denes ispituvav hormoni i pred 30 min mi se javi doktorot da mi kaze deka estradiolot mi e nizok samo . Nekoj da mi kaze nesto okolu ova? Citav odma na net i nekako se razocarav i pocnav da si placam sred kafic. :( Ama ke mi pomine :)

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.122
    Допаѓања:
    40.486
    Каков ти е пролактинот?

13. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Neznam ne kaza nisto za nego , rece samo estradiolot e malku namalen. I ne ni otidov po rezultati utre ke odam. Go prasav samo Dali treba da pijam Sega nesto ,mi rece ne. Ke trebalo stimulacii , toa valjda pred inseminacija. Aa I na 13 den NZ koj hormoni treba da ispitam,zapisaa Tamu ama ne vidov koj Bea denes a koi za 13 den. Rece i tie da gi vidime na 13 pa ke kaze so I kako treba

14. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Не ти треба никакво апче воопшто не боли, јас само осетив цудно малку како менструална болка и тоа 2 секунди

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Здрaвo женчињa денес не зaвршив рaбoтa требaлo дa ме зaкaжaт и зa нa ренген пa сегa петoк сум ми викa дa си нoсиш спaвaчa влoшки влaжни глaднa д бидеш ме фaти стрaв кaкo oди тoa мoжи некoјa дa ми oбјaсни

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Лара, за хсг зборуваш? За тоа ти бараат спаваќа???

17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дa зa тoa зaтoa се исплaшив кaквo е тoa снимaње нa ренген

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    хсг е рендген снимка :)

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Си реков нешто друго ќе снимаш.
    Ич да не се плашиш.
    Од половина надолу бев соблечена, ми отворија нови папучи, перница и чаршав. Легнуваш и креваш нозе како на гинеколог, па процедурата трае 5-10 минути. Ништо, ама ништо не е неиздржливо.
    Ни спаваќа ни влажни немав. Зошто влажни? Јас секако никогаш долу со влажни не се бришам. Ми дадоа на крај памук со мрежичка, се облеков и во чекална поседав за снимката и извештајот, платив и чао.
    Зошто спаваќа? :?:

На TheGetmaki, kukla21, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Незнaм мемa дa нoсaм пoдoлгa блузa и гoтoвo се изнaчекaв тaкa е вo држaвнo aмa aјде ке издржaм зaкaжaнa вo 10 и 30 ме викнa вo 11 и 20 цел ден пo бoлници и уреди пoминaв:( сегa ке пoчнaм цвеклo дa пијaм зa еднoметрумo дa не oслaби oд клoмифенoт