Ам кога малку одмарам од домашна пишување, само тогаш спиење. И тоа само со едно око, спремна на готовс за пишување. Чекам да ми заврши и да се фрлиме на работа. Мене самата помисла на Кломифен ме размрда, сега па откако почнав да пијам? Дојди ти, дојди ти во канџиве наострени, дојди пиле да те кубам цела ноќ... Пердуви ќе летаат... (другото мање више )
Хаха ме насмеа а кажи ми какви реакции има од кломифенот мислам прочитав нез од која беше од вас кажа сок од цвекло дали др. Се зема
Цвекло и ананас за ендометриум. Од Кломифенот умот само во секс ми е, мене ме прави енергична, како тестостерон некој кога ги пука маживе, ми иде некоја сила, убавина некоја
Мене денес 13ти ден, јајнициве два дена работат некои боцкања чувствувам ама тестовите за овулација све негативни, иако последниве неколку месеци без утка на 12 ден ми беше овулација. Не знам зашто се помести, дали од дабростонот нешто. Се надевам дека не сме ја утнале само, да пројде без да ја детектира тест. Пробувам позитивна мисла, ај викам може некои поголемки фоликули ќе има штом подоцна овулација ама па ваљда нема од кломифенот минатиот месец некоја циста да се направи - никогаш не сум имала циста, а лани 3 пати пиев кломифен. И прашање, втор месец после кломифенот не примате прегнил, така? Јас секогаш примам само првиот месец, вториот без проблем пукаат сами, ваљда послабо дејството на кломифенот.
Да си бидете активни за секој случај, може тестовите да зезаат, не се потпирај 100% на нив. А нема да одиш на ехо да те види докторот? Инаку, секогаш во животов си ми пукале сами, но ете ми даваат Прегнил. Минатиот месец примив и сигурно пак ќе ми дадат. И јас цисти никогаш не сум имала.
Не одам да ме гледа овој пат, сакав малку поопуштено демек, веќе срам ми е и од докторине, секој месец таму Дека не пиев кломифен овој месец, туку минатиот - така останав лани трудна, месецот по пиење кломифен ниту одев на доктор, ниту гледав фоликули, имавме секс двапати во плодни денови - на 13 и 15 ден и толку. А прегнил секогаш ми даваат со кломифен ама никогаш не ми давале вториот месец, ниту пак сум пиела кломифен два месеци по ред, туку преку еден. Како и да е, имавме секс завчера ептен касно вечерта, вчера пауза, па денес здравје пак попладне и ќе заредиме од денес натаму уште 2-3 дена, па како треба, така ќе биде. Со лентите ќе терам чисто да видам дали ќе покаже позитивен уопште, дали ќе биде доцна овулација или сепак поминала. Ваљда нема да е некоја циста
Луѓе јас само што ги земав резултатите од микробиолошкиве брисеви...имам еширихија коли. Знам дека е честа појава и досадна многу ама ако има некој искуство повеќе во нејзино отстранување нека ми пише. Може ли да влијае на забременување? Или да е причина што имав абортус?
Здрaвo женчињa ве читaм aмa немaм време дa пишaм денес јaс зaвршвaм сo клoмифен утре 10 ден нa преглед сум немa дa ми биди рaнo oти викенд не рaбoти дoктoркaтa
Јас ја имав таа бактерија во урина, со антибиотик и со увин чај ја исчистив, иако сум читала дека тешко се лекува. И јас имав абортус, после тоа на уринокултура ми ја покажа бактеријата, но тоа не верувам дека беше причина за абортусот.
Антибиотик + Пробиотик... И чај од диво оригано по 6 чаши на ден.. . Морам да напоменам, после контролните брисеви повторно ќе си продолжиш со чајот се до 21ден потоа ќе направиш пауза.. . Не се плаши чим јас ја излечив можат сите.. П.С - Оваа бактерија е многу досадна исто така опасна, но немора да значи дека од неа можи да настани спонтан абортус...
Јас добив денеска....до јуни_јули ако не бива ништо почнувам со кломифени и сл. И сега ќе си излезам и ќе си се напијам едно винце. Поздравии