Девoјчињa мoжи сум дoсaднa aмa умoт тaму ми рaбoти зa хсг утре сум oти ми рекoјa дa бидaм глaднa ништo дa не јaдaм ве мoлaм кaжете ми ве бaкнувaм
Леле не ти треба анестезија стварно. Јас имав едно од најболни искуства мислам, дека само една туба, а пуштија течност како за две ама толку кратко траеше што не вреди анестезии да ставаш. А ако си со анестезија, сигурно затоа ти рекле да не јадеш за да не ти се повраќа.
А каде ќе правиш со анестезија?!Јас се отепав барајќи некој да ми направи со анестезија по приватниве,никој не сакаше.. На крај излезе џабе толкав страв...
Ma kakva anestezija vi se molam Ajde nisto ne e strasno (blaga menstrualna bolka) sekoj moze da izdrzi 3 minutki Uzivajte i ne se opteretuvajte nit so apcinja nit so nisto ...samo pozitivno napreeeeeed ideme Leka vi nok
Za sekoe rentgen snimanje se preporacuvaat prazni creva. Jas pred hsg duri i se procistiv. Taka da ubavo ti rekle, bidi si gladna. Anestezija nema oti treba da bides aktivna vo tekot na procesot, mozebi ke treba svrtuvanje, premestuvanje i sl. Edinstveno moze da dobies analgezija, t.e lek za bolka preku vena. Dali ti treba ili ne toa mozes da go znaes samo otkako postapkata ke zavrsi, za zal, oti bolkata e individualna. Mene me zdobole, no stom ja osetiv bolkata mi rekoa -gotovo!
јас го правев во 4 попладне така да не бев гладна во систина го правев и ништо не ми спомнаа околу тоа. освен чисти брисеви и ниска седиментација.
Добро утро...Да си прашам јас да не правам грешка во обидиве за бебе..последните денови пред да добијам воопшто немаме секс. Не ми е убаво тогаш, се ми е „суво“ и ниту сакам, ниту можам. А штом е така, белким немам баш тогаш овулација, нели? Како е кај вас „ритамот“?
Не би требало да е овулација тогаш, иако има исклучоци. Мада, штом кажуваш дека ти е суво, веројатно не ти е тогаш зашто при овулација има карактеристичен исцедок во поголема количина баш за да пливаат полесно сперматозоидите
Добро утро лепотици кога животот ќе ти создаде илјада причини за плачење покажи му дека имаш илјада причини за насмевка јас моментално пијам утринско кафе малку сум напната изгледа ќе ми дојде ама надвор временцево сончево па можеби ќе ми се смени расположение
Ова што го кажуваш ми исгледа чудно, јас бев закажана попладне и правев после работа, каква анезтезија какво нејадење, на забар кога одам повеќе ме боли. Да не треба да правиш нешто друго ?
Од анестезија дека нема потреба кажав и јас, а за болката е многу индивидуално затоа што зависи од тоа што „има“ внатре, што ќе се открие. Ако некој има целосно запушен канал, може да боли затоа што се пробива течноста низ него. Кај мене пример излезе дека имам само еден канал наместо два, а пуштија нормална количина течност како за два и беше ужасно болно, мислев дека ќе ми експлодира матката, дека ќе се онесвестам таму. Како и да е, не траеше долго; истрпев без апчиња или анестезии.