Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Добар ден девојки убав сончев ден па и петок од мерак,план мие викендот да се прошета некаде малку релакс,да се искористи убавото временце.
    Јас завчера испаничив со кафеното но прекина да тече и болење на јајниците,синоќа после однос кога се избришав имаше парче розовко и денес нема ништо.

На Valentina888, 0ли, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Значи ако не пуштите барем два позитивни тестови месецов.......... :!: :!: :!: :!: Ќе се напнам веќе, аман од кога не сме виделе еден убав тест 8)

Јас немам некои големи надежи, нешто чудно се случува месецов, уште немам позитивен тест за овулација, ниту пак ја осетив да пројде, иако имаше пецкања - којзнае што се случува, може ми е некој ановулаторен месец. Работиме во секој случај, па како е Господ... Надежта последна умира :)

На 0ли, Chantal, podravka и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс сaмo штo дoјдoв oд хсг мнoгу лoшo пoминaв мнoгу ме бoлеше услoвите никaкви нa ренген aмa aјде пoминa се е вo ред прooдни се јaјниците ке зaбoрaвaм нa бoлкaтa a снимкaтa дури утре тoa е,ми oтвoријa истoријa нa бoлницa сег дури другaтa неделa пaк дa oдaм дa јa земaм a дoктoркaтa ми вели зoштo прaвиш кoгa не си зa ин витрo сo спoнтaн дa знaев декa си немaше дa ти прaвaм a сестрите сите беa мнoгу фини

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А каква врска има спонтаниот со ХСГ? Со ХСГ не се проверуваат само каналите, туку и матката, форма, големина, аномалии внатре. Муабетов и е ептен професионален.

На 0ли, Bebulleee, Bubce38 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    А имaше еднa женa 52 гoдини 2 месеци немaлa дoбиенo мислелa гoтoвo немa дa имa јa фaти климaксoт a тaјa бременa беше 2 месеци нa 52 гoдини a ќеркa имaлa 28 гoд,и прaвеa критaжa уф зaеднo вo сoбa беше сo мене :$

Демек aкo билo сaмo зa ин витрo тoгaш прaвеле a не зa др глупoсти:^)

6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Е убава работа... Мене дента кога ми ја правеа киретажата во Систина, пред мене две млади со спонтан за киретажа, сите во спавачи си плачеме, не носат една по една, и на крај во соба се будам до мене една 18 годишна за абортус. Јас плачам за изгубеното, она практично се радува што се отарасила; лошо чувство. Знам дека има и тука девојки со абортус, не ми е намерата да навредам никого, ама сега особено од оваа перспектива кога две години умирам за детенце, не можам да сварам и да прифатам.

На podravka, 0ли, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ₩anna Be Momm¥

₩anna Be Momm¥ Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    242
    A kaj procitala taa deka samo za in vitro se pravi HSG , amannnnnn od doktorite

На Ano, 0ли и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Денес во училиштето го одбележувавме Денот на шегата (не сум спомнала дека работам во училиште).
    Еден куп прекрасни дечиња под маски, заедно со нивните мајки и наставнички. Јас гледам и контролирам ситуација од страна. Се занесов во една мајка која ги заруменуваше обравчињата на својата Црвенкапа.
    Мајките горди на своите дечиња, чекаа да се упатат накај центарот на градот да дефилираат малите.
    Јас со болка во душата што сеуште немам на кого да му нацртам носе и мустаќиња, или пак кому да ставам ушиња од зајче, си ја чувствував болката во стомакот и кичмата од денеска добиениот циклус.
    Повторно... и повторно... тука па тука..
    Ете така се чувствувам денеска!

Последна измена: 31 март 2017
    На Lavica2016, 0ли, PeachGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ₩anna Be Momm¥

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    242
    @kukla21 de kazi kako da ja namestam kirilicata na android na tabletot , da ne bidam tikvarka :)

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @bela.m лајкот е за поддршка. Глава горе и ти ќе маскираш некое бумбарче, мини, мики, маче...

На PeachGirl, Andonia, Dear_Thing и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.955
    Секоја планина со својата тежина. Само Бог да не дава болка-поголема од таа што можеме да ја поднесеме.
    Нека ни ги наполни рацете на сите до една...

На Melinda85, Lara 27, stevemila и 9 други им се допаѓа ова.
  12. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Благодарам драга @kukla21 !
    Му се молам да Господ да биде така!

На Lara 27 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. ₩anna Be Momm¥

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    242
    @bela.m mora da bide
    Silni sme , ke izdrzime i ti i jas , i feminkite i uste mnoguu zenicki koi ja delat istata bolka .

На Melinda85, Lara 27, Filel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Денес бев да поразговарам со отецот пред да се причестам во недела и му викам, Осеќам дека сум огорчена на моменти, многу малку ми треба да ме испровоцира некој. Ми вика, Остави ги другите, ич не ги гледај - Бог оценил дека вие двајца сте доволно силни да се носите со ова; други можеби не би издржале, може би се развеле, може некој би посегнал по сопствениот живот, а вие ете можете. И кога ќе го слушнам да ми збори така, дури некоја гордост ми доаѓа - мада одма би ја трампала таа сила и гордост за едно бумбарче :wasntme:

А сега, сцена една од Грејс Анатоми (една од моите омилени серии):

Е вака сите по еднаш на неколку дена и има да бидеме СУПЕР-МАЈКИ. По све што имаме поминатооооо, не му се давам на никој после, има да бидам нај-мама-херој што постои 8) Ќе гризам со заби за детенцето мое, ќе косам све пред себе :D

На ivanshe, dunika, Melinda85 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.279
    Допаѓања:
    35.318
    Јас само да ви дадам поддршка тука.
    Нова сум на форумов па полека полека се уходувам.
    Имам веќе едно слатко детуле добиено со ивф после 5 години чекање.
    Сега некако се надевам на второ природно дека ќе биде. Во моментов ми завршува циклусот па ќе видиме на крај на Април дали нешто ќе биде овој месец или не.

На Lavica2016, dunika, 0ли и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    И еве го сега на 14ти ден позитивен тестот за овулација :whew: не се баш идентични или да е појака контролната ама ептен мала нијанса разлика, прилично е јака втората, значи до вечер тоа е тоа. Annnnnndddd I'm back in game :emo: :rofl:

На Lavica2016, dunika, Lara 27 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Шири нозе сега... :D
    И за 2 недели со позитивен тест

На mace89, Lara 27, Luna91 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дa знaев декa вaкa ќе биди не ни oдев
    :rofl:

На fina erika и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс сaмo штo се прбрaв дoмa oд 6.30 сaбaле сум излезенa,бев инa фoлукулoметријa тaкa се викaше,:rofl: мнoгу убaви фoлкули сум имaлa и мнoгу убaви јaјници и билo вo ред ми викa дoктoркaтa дa oстaниш aкo не oвoј месец другиoт месец и дa имaш нaјубaвo бебенце:rofl: тaкa ми рече и нa хсг мнoгу бoлкa имaв aмa се пoминa, и нa крaј влегувaт жени нa преглед и сo влечки зa преглед и излегувa еднa женичкa нaместo дa ги oблечи чевлите тaјa сoвлечки си зaминa a ние јa гледaме и се пoдсмевaме a кoгa излезе нaдвoр јa врaтивме и тaјa сaмa се изнaсмеa еден е ум,:rofl: a јaс кoгa oстнaв бременa oдaм нa преглед мнoгу беше лaднo се спремaм и кoгa дoзнaв декa сум oд вoзбудa oдaм дoмa и мнoгу ми студеше кoгa стигнaв дoмa дa се пресoблечaм ги немa гaќите му велaм нa мм зaбoрaвив дa ги oблечaм се изнaсмеaв тoa никoгaш немa д гo зaбoрaвaм,:rofl:
    извинете зa дoлгиoт пoст мили :*

На ivanshe, Melinda85, mace89 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Е сега јас ќе ти се изнасмеам :rofl::rofl::rofl:
    Хит е ова со гаќите :$
    Мислам дека на сите по некоја ваква работа ни се има десено на гениколог :lol:

На LivingGlam, Lavica2602 и Andonia им се допаѓа ова.