Дечки, слушнав неодамна од една роднина на мм дека и рекле после трансфер недела дена или девет дена, не ме фаќајте за збор, да не се бања, само кратко замивање долу со млака вода и тоа површински. Вистина е ова, стварно ги намалува шансите за имплантација и успех? Сега се бањав па ми текна на тоа, ме фати некое шубе дека завчера овулација, а бањањево мин 12-13 мин траеше
Те гушкам мила, ќе се молам за успех.. И за 2 недели првин ти а потоа и нас да не израдуваш со 2 цртки
Zdravo devojki ! Nova sum vo forumot. Dolgo vreme samo ve citam,pa eve se zacleniv vo forumot. Otkako resivme da se proverime so mm za da otpocnime so pravenje bebe.Jas imam bakterija veke 5 mes sme pod antibiotici i dvajcata. Prvin imav ureoplasma pomina pa echerihia coli sega streptokoka. Se otruvme. A i posle ovaa doza pravam micro i sto saka neka bide ..onie sto zabremenuvaat "nesakaejki" provereni li se na micro pa se e ok . Dali nekoja od Vas ima ovakov problem .
Пред се ќе ти посакам добредојде. За бактериите треба да бидеш трпелива и упорна, сум ги имала сите овие... И уреаплазма, ешерихија, стрептокока, ентерокока.... Ќе си ја пиеш соодветната терапија од докторот и ти и сопругот + ќе пиеш пробиотик.. Бидејќи антибиотикот ги уништува и добрите бактерии во организмот и само полошо си правиме... Дури не ги исчистиш скроз бактериите мој совет е да не се обидувате за бебе и да имате однос со кондом. Маж ти нека провери спремокултура да се види дали тој ги префла бактериите итн.. Во меѓувреме пијај чај од диво оригано 21ден по 6 чаши денот.. ќе се исчитат... Со среќа
Добре дојде и од мене ја сби ти препорачала додека не ја исчистиш бактеријата да не пробуваш да забремениш и јас ја имав ешерихија и е многу досадна бактерија дур ја исчистив се окозив ти посакувам се најубаво поздрав
Здраво девојки, завршив со хсг супер поминав,подобро неможеше а ги зедов и резултатите од хормони на 3 ден
Фсх е височко, а естрадиолов не го разбирам баш, сака да каже дека е понизок од 20? Треба да е повисок.
Фала ти бебулемоли се и јас ке се молам и се надевам најубава вест ке ви соопштам за Велигден. Господ е голем ке ми ги услиша молитвите. Ве гушкам
Jas imam streptococcus, mi dadoa da pijam vibramicin 15 dena, dva pati na den. Ti sto terapija primas za nea? Neka pomine nekoe vreme pa posle toa pravi ispituvanja, zatoa sto moze od terapijata da ti pokaze lazno negativen. Taka barem mene mi rece lekarot
Уф не. Таман работа, ќе се усмрдиме. Не чини лежење во када, ама бањање под душ може. првите два/три дена додека препорачуваат повеќе лежење не се туширав, а после третиот под туш си одев. Само не препорачуваат врела вода, треба да е помлака.
Јас си се туширав. Летоска кога бев во странска клиника ми се изнасмеаа за лежењето и туширањето. Па при ивф постапка сите се "чепкаме доле" со вагиналети. Зарем некој би не советувал тоа да биде во нечиста средина. Јас се туширав од одма.
Da da ponizok e . Za drugite mi rece ok se samo e2 e nizok i deka ke mora stimulacii. Nisto ne razbiram ama ke vidime so ke mi dade. Mi rece petok sabajle na 13 den uste nekoj hormon ostanal za ispituvanje.
Bebulleee i fina erika Vi blagodaram za gostoprimstvoto kupiv caj od divo origano i ke pijam . Ovie dve nedeli trebase da pijam amoksiklav no ke pauziram posto 5 mes sme pod terapii od antibiotici. Imunitetot mi e nula. Pa potoa ke pravam micro. Jas imam Streptococcus beta hemoliticus po vtor pat . Piev Amoksiklav. Potoa izoliraa Echerhia coli demek ja izlekuvav .. za povtorno da imam Stretokok
Да напоменам уште нешто.. Овие се цревни бактерии, така да при секое одење во вц (поголема) ќе се одмиваш долу