Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Зошто непотребно се прави нешто од ништо? Од темава многу малку мислења се преместени за да се дава волкаво значење на тоа.
    Еве пример. Пред недела/две интензивно се пишуваше од каде се купуваат тестови за овулација. Неколку членки споделија исуство и линкови од каде купуваат. Да беше ова во посебна тема, членката која праша веќе ќе го имаше одговорот затоа што истото ќе беше убаво систематизирано во посебна тема. Наспроти тоа, повторно се повикува членка која има искуство со тоа по незнам кој пат да сподели линк од каде ги набавила.
    Се е навика. Верувам дека е попрегледно кога е во посебни теми.

m.i.g likes this.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Добро бе женски, не се избришани мислењата, туку се само префрлени на соодветно место. Ништо страшно. Кога некој пребарува информации на форумов, ќе оди во таа тема и тие одговори ќе му послужат. Овде, тешко дека ќе ги најде.
    Нема потреба да губите желба да пишувате. Ако нешто е за преместување, Кукла ќе си премести и ќе ве упати таму, и готово. No big deal.
    :handshake:

3. 0ли

0ли Форумски идол

Е, ако си кажав мислење, што има лошо во тоа? Па, не може да мислиме сите исто :)
    Ама тоа е, правила се правила, како и секој форум што ги има, па се надевам дека ќе се навикнеме со тек на време. :)

fina erika, mace89 and kukla21 like this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Нема лутиш, ама и ние да се објасниме :)

Valentina888 and 0ли like this.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Темава е убава таква ко што е,според мене:) Самиот наслов има едно пошироко значење,и тешко е да се специфицира што точно може/не може да се пишува.Плус членките овде си ги знаат приказните,и со секојдневната комуникација се ствара една блискост,доверба,и потреба да се сподели случка/чувство или било што од секојдневието.Рецепти сигурно нема да разменуваме,ама ако треба и тука да мозгам дал да пишам или не,пре би си "преќутела".Само нема да ги разберам оние кои се зачленуваат на форумов за да стават позитивен тест тука,апсолутен нон-сенс ми е тоа:wasntme:.Инаку за поздрав е идеата да се "среди" целата тема,и да добие каков таков тек,што верувам дека ќе успее,со сегашните модератори(fingers)

6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

:(

Ајде милa ќе биди и јaс не oчекувaм ништo oд месецoт сaмo еднaш дoмaшнa и јaјниците мнoгу ме бoлaт :$(facepalm)

Last edited by a moderator: Apr 6, 2017
    mace89 likes this.
  7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Oвa е oд хсг кaкo е

Attached Files:

8. 0ли

0ли Форумски идол

Само една снимка ти направија?

Last edited: Apr 6, 2017
  9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Дa сaмo еднa

И мнoгу бoлнo беше му се измести вo снимaњетo и пaк уште еднaш кaтaстрoфa пoминaв сaмa се движев нoзете нa стoлче ми беa мнoгу лoшo нaјубo нa привaтнo нa никoјa не му препoрaчувaм дa oди вo Прилеп

10. 0ли

0ли Форумски идол

Ај важно помина :)
    Беше кај матичниот со резултатот?

11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Не oти имa нештo

12. Beatris

Beatris Популарен член

Не ми се допаѓа и мене што преместувате мислења во други теми. На пример мои мислења се преместени, покрај тоа што беа напишани како добронамерен совет за други членки. А јас имам пишувано и во други теми кога ми треба совет за друг проблем, но оваа тема ја следам, а и многу други го прават истото, па поради тоа и најбргу се добива одговор, што во одредени моменти е најважно. Како и да е јас зборот подршка го толкувам на еден начин, па затоа ќе продолжам да споделувам искуства, а доколку мислењето не е за тука, модераторот слободно нека го премести во соодветната тема.
    П.с. Ја следам само оваа тема и за многу проблеми што се пишува тука не знам ни дека постојат како посебна тема.

13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

И јaс гo имaм истoтo мислење нa oвa темa штo и дa пишaм,се нaвикнaв нa сите женчињa вo темaтa штo и дa пишaм ќе дoбијaм oдгoвoр мoе мислење е истo кaкo и твoетo милa :|

TheGetmaki likes this.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Дечки, прво извинете, деновиве немам време ни за спиење, а не па за форум... Сега првпат отворив, читнав набрзинка. Лара, доктор не ти го прочита резултатот? Јас колку што се разбирам, ова е дворога матка, со преграда. Моја другарка имаше бикорнис и се оперираше, после два месеци од паузата од три месеци остана трудна и сега има двегодишно ќеркиче. Инаку бикорнис може да биде причина за спонтан, кај неа беше така првиот пат и веднаш се оперираше. Јас не сум толку стручна, најдобро со доктор да се консултираш, ама не се плаши, не е трагедија никаква и да е тоа што мислам.

ocicka2014 likes this.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Па добро е да ти ги види резултатите, јас со снимките и извештајот веднаш бев да ги види.
    Ја гледам снимката и не ја сфаќам баш, но мислам дека во извештајот пишува, колку што разбирам, дека имаш дворога матка и мислам пишува дека е свртена, нека ме исправи некој ако грешам.
    И проодни ти се каналите.

16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

А кaј се oперирaше нa привaтнo мoжи и oд тoa не мoжaм дa oстaнaм бременa

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Кај кого беше во Пп? Болницата и докторите во пп се ужас,ако имаш можност оди приватно :)

18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Кaј мoникa

m.i.g likes this.
  19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Ја оперираше Димитров во Ремедика и беше презадоволна. Тоа обично не треба да е проблем за зачнување, таа остана трудна два пати и тоа двата пати од втор месец одма, но деф е проблем за потенцијални спонтани или вонматерични. Нејзе Димитров и кажа дека поради преградата дошло до вонматерична и дека може да дојде пак па затоа одма се оперираше. Многу е важна позицијата на преградата оти фактички ја дели матката на два дела и нема доволно простор за бебе, особено во подоцни месеци. Инаку процедурата била ептен лесна, таа си дојде дома утредента и немаше апсолутно никакви болки, се зезаше дури Абе не знам дали овие уопште ме оперирале, не чувствувам ништо...

Lara 27 and kukla21 like this.
  20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Фaлa милa ќе oдaм утре ќе видaм штo ќе кaжи a вo плoднoс кaкo oди штo ценa е тaa oперaцијa е сегa дури лудилo ме фaкa :@

Dear милa снoшти те сoнувaв се зaпoзнaвме нa сoн те сoнувaв мнoгу убaвa беше сo црнa кoсa слaбичкa и т велaм јaс сум Лaрa oд феминa и ти ме oднесе кaј тебе и си чувaлa дoмa змијa мнoгу гoлемa мoжи 5-6 метри беше мнoгу чуден сoн ми велеше пoгaлијa мaлку не кaсa aмa јaс избегaв милa пaзи се oкoлу тебе дa не е тaјa змијa не верувaј нa секoгo :*

mal.ecka likes this.