Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Здраво девојки,ме нема одамна не сум пишала а и немам што да напишам освен што искрено и од срце се израдував на позитивниот тест на @kukla21 честитки најголеми. Да се надоврзам на муабетот за хистеро и јас сум во понеделник на консултации на гак,после еден спонтан абортус ми препорачаа да ја направам. Доколку има некој искуство нека сподели како оди процедурата таму.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Ајде малце мотивирачки женички :inlove::angel::l:

Прикачени фајлови:

• IMG_5006.JPG
      IMG_5006.JPG
      Големина на фајлот:
      266,7 KB
      Прегледи:
      53
    На ♡BuBaLe♡, Milobebence, bela.m и 11 други им се допаѓа ова.
  3. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Ве читам какви с`е испитувања правите и ме интересира дали да го праќам сопругот на спермограм и спермокултура кога пред нецела година останав бремена од прва..дали е можно нешто во мрѓувреме да се сменило... :/

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.785
    Допаѓања:
    145.324
    Ако на тој начин ќе си ја смириш душичката, нека направи.
    Не е ништо страш,ни срамно. :)

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И јас еднаш останав бремена природно, па по скоро година ипол спермограмот испадна азооспермија.
    Во медицината никогаш не се 2+2=4 :/

На PeachGirl и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Денес нешто слабо ве има. Ден за добивање ми е но сеуште ја нема вештицата. Од вчера имам реакции во јајниците и нонстоп трчам во тоалет да проверам дали има нешто. Од пуста радозналост земав еден ептен ефтин тест ама беше негативен :( може не ттебаше ама нема врзр. Добра ноќ:)

На mace89, fina erika и Andonia им се допаѓа ова.
  7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Милa мoжеби не е вo ред тестoт пoчекaј ќе видиш зa некoј ден aкo не дoбиеш нaпрaви уште еден :hug:
    Јaс oдмaрaм нa :sun: дa дoбијaм мaлку бoјa oти мнoгу сум белa уживaм нa сoнце :rofl: и прaзник е Цветници дa му е Векoвитo и Честитo нa сите штo гo чекaт,дa ни ги слушни мoлитвите нa сите и дa не блaгoслoви пo еднo бебенце нa сите штo пoбрзo :l::puke::*

На mace89, fina erika, Acka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Madonala

Madonala Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здрaвo феминки, јaс сум нoвa нa фoрумoв, денес прaвев тест зa бременoст пa ме интересирa вaшетo мислење 20170409_151122.jpg 20170409_151122.jpg 20170409_151122.jpg 20170409_151122.jpg

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Неправилен тест, повтори го

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.785
    Допаѓања:
    145.324
    Невалиден е @Madonala .
    Да не стави повеќе урина? Најверојатно се има разлеано.

11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Мили женчињa денес oд кoгa стaнaв цел ден ме нaбoлвa стoмaк дoлу и кaј јaјниците и oсеќaм кaкo дa имaм дoбиенo вaше мислење ви се имa слученo нa некoјa oвa чудo:$

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    Rano e za test, ajde neka ne doagjaa sakame dve crti :*

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. S-lady

S-lady Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    43
    Најпрво здраво на сите од мене јас сум нова на форумов и имам едно прашање.. Со мажот ми подолго време се обидуваме да останам бремена ама не бидува некако имав операција во февруари потоа ми дојде на 24.03 и сега пак денес на 09.04.Дали на некоја од вас и се случило ова??

14. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Викаш рано е? Уште не дошла

Дали имаш сега обично или пак сомнително има нешто..мене ми се има случено ама првото беше многу оскудно па гинекологот ми рече дека ми шрснала циста...два пати "имав" добиено во рок од месец дена

Последна измена од модератор: 10 април 2017
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Од операција не, ама кај мене од Х причини ми дошло 2 пати во краток период.
    Вероватно е нормално, следи како ќе биди другиот месец..
    Коллу време се обидувате?

16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мене ми се случи првиот месец после киретажата, веројатно зашто телото преживеало еден вид на траума. Од следниот месец после ми се стабилизираше се'.

17. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.760
    Здраво. Можеби не е за тука прашањево, но бидејки се обидуваме за бебе се одлучив тука да пишам.

Доагам од гинеколог едвај закажав да две недели, сакаше во октомври да ми закаже.
    Пред неполн месец имав инфекција за која што бев на општ доктор зошто гинекологот не работеше. Брисот што го зема он надворешно не покажа ништо. Мене симптомите ми поминаа и добив на 26ти ден. Ама треаеше доста пократко од обично. Сега на 18ти ден добив пак, прилично обилно првите два дена, а денес трети ден е помалце, слично како кога имам нормално. Незнам дали е циста или некоја инфекција. Едвај ми закжаа за две недели. Таа ми вика па сега немаш симптоми нема потреба итно. Како да не знае дека немора се да има симптоми, кога инсистирав зошто крварам ми закажа за две недели.
    Незнам дали можеме да продолжиме да работиме на случајот или да чекам, и од што може да ми е крварењево сега?

Последна измена: 10 април 2017
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Јас би чекала да видам што е па потоа би продолжила. Инфекциите не се наивна работа иако од инфекција ретко се случува крварење. Други се обично симптомите.

Со среќа.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво. Можеби не е за тука прашањево, но бидејки се обидуваме за бебе се одлучив тука да пишам.

Доагам од гинеколог едвај закажав да две недели, сакаше во октомври да ми закаже.
    Пред неполн месец имав инфекција за која што бев на општ доктор зошто гинекологот не работеше. Брисот што го зема он надворешно не покажа ништо. Мене симптомите ми поминаа и добив на 26ти ден. Ама треаеше доста пократко од обично. Сега на 18ти ден добив пак, прилично обилно првите два дена, а денес трети ден е помалце, слично како кога имам нормално. Незнам дали е циста или некоја инфекција. Едвај ми закжаа за две недели. Таа ми вика па сега немаш симптоми нема потреба итно. Како да не знае дека немора се да има симптоми, кога инсистирав зошто крварам ми закажа за две недели.
    Незнам дали можеме да продолжиме да работиме на случајот или да чекам, и од што може да ми е крварењево сега?[/QUOTE]
    А зошто мора кај тој гинеколог, кога е толку тешко да закажеш преглед, а да не зборуваме за итни случаеви кога веќе ќе си бремена. Оди си на друго место, тоа е мое мислење, докторите треба секогаш да се достапни за своите пациенти.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    ДНА фрагментација кај сопругот е ВО РЕД.. :whew:
    Почнав и со боцки од денес па за убаво нека е.. :inlove:

На dunika, PeachGirl, podravka и 15 други им се допаѓа ова.