Здраво девојки,ме нема одамна не сум пишала а и немам што да напишам освен што искрено и од срце се израдував на позитивниот тест на @kukla21 честитки најголеми. Да се надоврзам на муабетот за хистеро и јас сум во понеделник на консултации на гак,после еден спонтан абортус ми препорачаа да ја направам. Доколку има некој искуство нека сподели како оди процедурата таму.
Ве читам какви с`е испитувања правите и ме интересира дали да го праќам сопругот на спермограм и спермокултура кога пред нецела година останав бремена од прва..дали е можно нешто во мрѓувреме да се сменило... :/
И јас еднаш останав бремена природно, па по скоро година ипол спермограмот испадна азооспермија. Во медицината никогаш не се 2+2=4 :/
Денес нешто слабо ве има. Ден за добивање ми е но сеуште ја нема вештицата. Од вчера имам реакции во јајниците и нонстоп трчам во тоалет да проверам дали има нешто. Од пуста радозналост земав еден ептен ефтин тест ама беше негативен може не ттебаше ама нема врзр. Добра ноќ
Милa мoжеби не е вo ред тестoт пoчекaј ќе видиш зa некoј ден aкo не дoбиеш нaпрaви уште еден Јaс oдмaрaм нa дa дoбијaм мaлку бoјa oти мнoгу сум белa уживaм нa сoнце и прaзник е Цветници дa му е Векoвитo и Честитo нa сите штo гo чекaт,дa ни ги слушни мoлитвите нa сите и дa не блaгoслoви пo еднo бебенце нa сите штo пoбрзo
Здрaвo феминки, јaс сум нoвa нa фoрумoв, денес прaвев тест зa бременoст пa ме интересирa вaшетo мислење
Мили женчињa денес oд кoгa стaнaв цел ден ме нaбoлвa стoмaк дoлу и кaј јaјниците и oсеќaм кaкo дa имaм дoбиенo вaше мислење ви се имa слученo нa некoјa oвa чудo
Најпрво здраво на сите од мене јас сум нова на форумов и имам едно прашање.. Со мажот ми подолго време се обидуваме да останам бремена ама не бидува некако имав операција во февруари потоа ми дојде на 24.03 и сега пак денес на 09.04.Дали на некоја од вас и се случило ова??
Викаш рано е? Уште не дошла Дали имаш сега обично или пак сомнително има нешто..мене ми се има случено ама првото беше многу оскудно па гинекологот ми рече дека ми шрснала циста...два пати "имав" добиено во рок од месец дена
Од операција не, ама кај мене од Х причини ми дошло 2 пати во краток период. Вероватно е нормално, следи како ќе биди другиот месец.. Коллу време се обидувате?
Мене ми се случи првиот месец после киретажата, веројатно зашто телото преживеало еден вид на траума. Од следниот месец после ми се стабилизираше се'.
Здраво. Можеби не е за тука прашањево, но бидејки се обидуваме за бебе се одлучив тука да пишам. Доагам од гинеколог едвај закажав да две недели, сакаше во октомври да ми закаже. Пред неполн месец имав инфекција за која што бев на општ доктор зошто гинекологот не работеше. Брисот што го зема он надворешно не покажа ништо. Мене симптомите ми поминаа и добив на 26ти ден. Ама треаеше доста пократко од обично. Сега на 18ти ден добив пак, прилично обилно првите два дена, а денес трети ден е помалце, слично како кога имам нормално. Незнам дали е циста или некоја инфекција. Едвај ми закжаа за две недели. Таа ми вика па сега немаш симптоми нема потреба итно. Како да не знае дека немора се да има симптоми, кога инсистирав зошто крварам ми закажа за две недели. Незнам дали можеме да продолжиме да работиме на случајот или да чекам, и од што може да ми е крварењево сега?
Јас би чекала да видам што е па потоа би продолжила. Инфекциите не се наивна работа иако од инфекција ретко се случува крварење. Други се обично симптомите. Со среќа.
Здраво. Можеби не е за тука прашањево, но бидејки се обидуваме за бебе се одлучив тука да пишам. Доагам од гинеколог едвај закажав да две недели, сакаше во октомври да ми закаже. Пред неполн месец имав инфекција за која што бев на општ доктор зошто гинекологот не работеше. Брисот што го зема он надворешно не покажа ништо. Мене симптомите ми поминаа и добив на 26ти ден. Ама треаеше доста пократко од обично. Сега на 18ти ден добив пак, прилично обилно првите два дена, а денес трети ден е помалце, слично како кога имам нормално. Незнам дали е циста или некоја инфекција. Едвај ми закжаа за две недели. Таа ми вика па сега немаш симптоми нема потреба итно. Како да не знае дека немора се да има симптоми, кога инсистирав зошто крварам ми закажа за две недели. Незнам дали можеме да продолжиме да работиме на случајот или да чекам, и од што може да ми е крварењево сега?[/QUOTE] А зошто мора кај тој гинеколог, кога е толку тешко да закажеш преглед, а да не зборуваме за итни случаеви кога веќе ќе си бремена. Оди си на друго место, тоа е мое мислење, докторите треба секогаш да се достапни за своите пациенти.