Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. women000

women000 Активен член

Па да ти кажам право и јас ке си го направам и ке пијам..Без разлика дали е убав или не..Поздрав!! :)

blagica1991 likes this.
  2. women000

women000 Активен член

Немој да губиш надеж мила..Те разбирам како е, зошто и јас го очекувам истото што го очекуваш и ти..Така да, биди упорна ;) Поздрав и среќно.
    И ако може да ми кажеш како е тоа со смоквите..Поззз :)

3. eci85

eci85 Истакнат член

И јас имам слушнато дека по завршувањето на мен.има поголеми шанси на зачнување...нема врска плодни денови,жената е плодна откако ке и заврши циклсот па се до доаѓање на нередниот ;)

4. mariatim

mariatim Популарен член

па јадев по една секое утро на гладно со зрно бибер внатре така 40 дена....и после виното со ренот и чај пиев секој ден брусница и фолна земав и маз ми цинк пиешемфер ли е ова?????????каква надез да имам? ;(

5. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

јас несакам да се одкажам од оваа борба ке терам до крај ама несто како од внатре да ми казуваа дека и овој месец ке е безуспешно,а конечно денес фоликулот пораснал 20,3мм-должина и 20,омм ширина и ми ја ставија ПРЕГНИЛ инекцијата но мене стомакот ми е подуван како пред добивање како и секој месец немам ама баш ич надеш ама што е тоа е како Господ никој не е :!: дај Боже кај сите нас што очекуваме || набрзо да се израдуваме :* поздравчиња до сите :hai:

6. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

mislam deka go imat pieno mnogu devojki od temava... jas go imam probano malku e grd ama ke bide... sigurno ke pocnam da pijam ako sega ne mi se pojavat dvete crtki[/quote]

Па да ти кажам право и јас ке си го направам и ке пијам..Без разлика дали е убав или не..Поздрав!! :)[/quote]
    па јадев по една секое утро на гладно со зрно бибер внатре така 40 дена....и после виното со ренот и чај пиев секој ден брусница и фолна земав и маз ми цинк пиешемфер ли е ова?????????каква надез да имам? ;([/quote]

aaaa ne se razocaruvaj taka lesno ... bebceto ke se fati koga najmalce ocekuvas...treba da se sakame so partnerot i gospod ke ni prati mali angelcinja ke vidite :)

7. gjul

gjul Истакнат член

devojki samo bez nervoza bez stres i ke dojde toa so treba koga ke se opustime i nema da se nervirami i posle oppp ete bebuska ..ke bide eve i jas placev ma se probav i na kraj iseminacija pa spontan i sea si velam abe moram da se smiram malku da mislam deka ne sum samo jas i deka nema da e kraj na svet ama ne se davam lesno sepak ke probam se sto treba za da bide zasto eve i jas 5 godini nema bebuska i sega resiv bez nervoza i ve sovetuvam i vie da go napravite istoto pozdravcee

Vetruska likes this.
  8. lale24

lale24 Истакнат член

Епа женски и мене ми дојде вчера.... :( Но кажав,нема цимолење,нема разочарување овој пат,нема бебе нема,здравје нека има,па ке си дојде и тоа...Ве гушкам и ве поздравувам :*

ecapereca likes this.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

така во право си,ке биде нареден пати и тоа сигурно :*
    бас би сакала и останатите девојки да мислат позитивно бас за нив е потребно да с епозитивни :!: тоа ке се слуЧи само напред :)

Lori-30 and lale24 like this.
  10. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Лале не се разочарувај, ке успее некој следен пат сигурно, бас ми зал, ќе ти бесе добар подарок, но и сега кога ке си веќе поисполнета со самото тоа сто ќе се верита, мозеби таа радост ќе придонесе за поголема опустеност и забременување! радувај се на деновите сто ти следат, а мамичка секако дека ќе бидес еден ден! се најубаво.... :*

11. mariatim

mariatim Популарен член

eee gjul и јас немам убаво искуство со докториве прјателки мои јас со кломифен терапија и кога чекам позитивни резултати надез пуста и добивам болки на сред ноќ неиздрзливи пиштам боли и ајде мм ме носи на брза помош и таму во лабараторија седиментација мн голема болки во десна страна и ме гледаат на ехо вика докторот слепо црево ајде од таму (од интерно) на хирургија лезам јас и им казав дека цекам за бременост и не се гледа нисто ова она немозат лекарства да ми дадат а боли јас зива не сум од таму ајде на гинекологија не сум била за кај нив не знаат сто доктори што ми е !!и јас најдов познаници од тука во ск право кај др сапунов кога виде брзо облекува мантил(вторник беше а интервенции правел во среда мислам така беше тогаш) вика како доктори да не видат толкава циста(како наводно од кломифенот ми каза од фоликулите поим немам)на десен јајник веке да прсне и мозам и да се затрујам и триста чуда и без операции без ништо пункција ми направи леезев 2 дена на клиника и дома ...и се заплашив од тогаш страв во коски да не експериментираат со мене да не ме грешат кај маки имам уште не ми требаат ...а доктори се казуваат врска немаат дај апчиња на рецепт само и ајде со биде биде ни гриза ни етика никаква да се немало...а докторкава тука од гинекологија му вели на нацалникот од хирургија ајде да ја спремиме салата да ја отвориме ако е за вас работете вие ако е за нас ние (срамотилаци ке играат со мене а јас маки еее тоа ти е реалноста наша)

12. gjul

gjul Истакнат член

more more katastrofi zivi aj samo da ne se nervirame belki ke bide se vo red eve jas malku pauzitam pa zdravje vo april se spremam pap test da pravam i da odam kaj edna doktorka tuka kaj drzavna ja falat dobar specijalist iskontaktirav so nea preku mejl a i ne e skapa pap test dva pragledi za 2000 i se nadevam deka barem taa ke mi kaze so e kako e i da poznam od pocetok pa so gospod napred ,,ti velam samo verba nisto drugo nema da ni pomogne pozdravce

13. maleckataa

maleckataa Истакнат член

девојки ме боли десниот бубрег ми се поврака ми се врти што мислите дали е овој некој знак за бременост :(

14. volsebna

volsebna Популарен член

и јас добив, нажалост, и тоа 3 дена порано... ама очекувано беше, сега чекам да ми заврши и ќе земам бриз да видам дали е отстранета кламидијата, па ќе одам на проверка на проодност на канали... ако е се во ред чекам уште еден месец да пробам пак, ако не биде одам на инсеминација... мора да се размислува позитивно, нели

maleckataa likes this.
  15. gjul

gjul Истакнат член

mozebi e nekoj znak ama bi ti preporacala da si odis na exo da si go snimis bubregot i krv i mokraca da si proveris mene taka me bolese lani pa iskoci su imala pesok vo bubreg i vospalenie podxitno na lekar dusoo

maleckataa likes this.
  16. hana30

hana30 Активен член

е што ли нема да видиш на форумот!!!!од каде се чуло или видело болка на десниот бубрег да е знак на бременост!бог да чува!

17. slimy

slimy Популарен член

Здраво девојки како сте ми ?

Одамна не сум ви пишал ама верувајте ми секој ден ве следам и се радувам на секоја ваша добра вест и плачам на секој ваш пораз.
    Еве јас векје 5 дена сум на инфузии катастрофално сум, ме фати настинка некој стомачен вирус само пвраќам а баш ова недела ми беа плодните денови.
    Не можев да ги користам никако затоа овој месец немам ни тронка надеж во себе.
    така да здравје во иднина кје продолжам со мојата две годишна борба.
    Лале, Лори, Волшебна, Есперанца, Хана, Ѓул и сите другите никако немојте да се разочарувате не вреди верувајте ми само себеси уште повеќе ќе го закопите.Ќе се оптоварувате повеќе психички и тоа нема нимало да ви помага верувајте зборувам од моето лично искуство.Опуштете само и не мислете само на тоа има и други убави работи што вреди да се жиее и да се бори за нив на пр.лубовта кон нашите сакани.
    Елена од тебе очекувам само убава вест, никако не сакам друго нешто да напишеш.

Ве поздравувам сите и ви посакувам што поскоро да го оствариме нашиот сон да бидеме мајки. :inlove:

18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Хахаха почна и слими да ме вика есперанса, хихихи :D

Инаку мене веќе трет пат ми трае само по 2 дена и готово, нема ништо повеќе, ни кафеаво, ни црвено, ништо. А овој пат и не беше црвена боја, туку некако како вино, вишна боја, смешки... Има ли нешто врска ова со некое пореметување или што знам што, да не е нешто од киретажата што ми беше во октомври? Од тогаш само по два дена ми трае, мислам после првиот нормален пат од тогаш, па до сега се само по 2 дена имам. Можеби ми е климакс, а? :rofl:

Елена, а за тебе, јас ти реков срцка, ти си бременкаааа :) :inlove: :*

19. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Devojki aj i jas da vi se pridrzam na vass...

Imav 2 pati spontan abortus za zal posledniot mi bese vcera tolku sum razocaranaaa ;( :(

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Ништо и од мене овој месец, бев на контрола денес. Матката ми е празна како црна дупка, ама баш ништо нема. Не добивам од утрогестанот, на една од 10000 и се случува тоа, а јас сум со тој к'смет, знам... :) Веќе не го ставам, сабајле ми беше последниот, сега за една недела би требало да добијам. Ми предложија еден милион испитувања, хормони, проодност на канали, незнам какви ми ти мерења на матката и што не. Се си запиша докорката, си платив и се заблагодарив. И толку и ќе биде! ;) Докторката е цар, секако дека ќе одам пак кај неа, ама немам намер да правам НИШТО!!! Освен што ќе пијам фолна, магнезиум и витамини, друго ништо немам намера да правам. Само стресови, само нервози дополнителни си ствараме. Имаме направено се од горенаведеното, и спермограм и се, и се си е во ред. Хормоните се менлива работа, точно, ама ич не ми е гајле. Неможам повеќе да се стресувам! Не се изнервирав многу, се разочарав малку нормално, ама си ја имам поддршката и тоа ми е најважно. Сега ќе си размислувам за свадбата, ќе си реновирам по дома, а бебето нека се напрви кога му е ќеиф. Со сила убавина не бидува! На крајот на краиштата, ако не сака има и многу други варијанти, ич не ми е гајле. Се е тоа во Божји раце, Он си знае зошто мораме да ги поминуваме сите овие препреки. Не ни дава поголем терет од тој кој што можеме да го носиме, така да што сака нека биде! Уморна сум од броење денови, уморна сум од чекање, уморна сум од се. Кога ќе бидне, тогаш. Ќе стискам палци и ќе ви пуштам среќичка на сите тука, ќе си се бодриме заедно па после ќе си се жалиме од бебињата!!! :D Ќе успееме сите, само не можеме да убрзаме нешто што не е за брзање. Ве гушкам сите, и ви посакувам најубав викенд! :*

Мајли, сега одмарај, жалосно е тоа што ти се случило и знам колку боли... Но барем знаеш дека можеш да останеш бремена, и се ќе се среди! Ќе добиете зелено светло од докторите, ќе се најде причината и ќе си се гушкаш со еден беблак пред да приметиш дека поминало време! Само позитивно, тоа лечи, верувај! :*