Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Хехе тоа е добро ако е така,ќе бега мм од мене :D:D:D

На fina erika, 0ли и Bubce38 им се допаѓа ова.
  2. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Точно така мила, многу е тешко, јас тука пишувам зошто за жал знам дека повеќето ќе ме разберат. Разговарам често и со блиски, но за среќа не се поминале низ вакво нешто и не можат точно да разберат за каква болка станува збор, како што ме разбирате вие. И мене во систина ми рекоа 6 месеци обавезно пауза, но јас искрено не можам толку да чекам, по 3 циклуса планирам повторно да почнеме, секако кај нас е таква работата, тешко дека од прва ќе се фати, па така 6 месеци сами по себе ќе си поминат. Фала ви на сите на советите и споделување на искуства, навистина многу ми значат. ❤

На Lara 27, Ano, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Јас па со никој не сакам да споделувам. Ни на другарка ми немам кажано. Освен со моите дома нели.
    Мислам дека никој не ме разбира , дека никој не може да ја дели мојата болка оти си е само моја.
    Во фаза сум кога сум лута на сите , најмногу на себе.
    А знам дека не сум во право, ама па посилно е од мене.

На Lara 27, bela.m, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Сите ја делиме истата болка и секој збор погоре напишан многу убаво знам што значи!
    Дај Боже сите да ја победиме битката. Тешко е многу, посебно за празници да.
    Кај мене ништо посебно, вообичаено монотоно секојдневие, затоа и не пишувам, а редовно го читам внимателно секое мислење.
    Најмногу се радувам на приказните со среќен крај за кои се надевам дека ќе бидат дел и од моево патешествие.
    Многу сопки поовој пат, трнлив е многу... Нека крварат нозете, можеме да поднесеме ние СЕ!
    Господ ни задава маки онолку колку можеме да издржиме. Ние покажамве дека сме челични! Ве гушкам сите до една.

На Lara 27, 0ли, fina erika и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Големо разочарување... добив;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( А толку се надевав дека овој месец ќе бидне работа . И тоа дури ден порано добив . Ќе си поплачам малку и да ја испратам вештерката со нови сили ќе се фрлиме на работа. Поздрав до сите :hug::hug::hug::hug::hug:

На Lara 27, Bebulleee, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :hug:
    Ќе биде следниот месец! ;) (fingers)

Ве гушкам сите! Мора да сме храбри и упорни. Единствениот пат до бебенце е овој и мора да се изоди без оглед на тоа колку трња има на тој пат, единствен за секоја од нас, секоја со свој начин на преживувавње на поразите.
    Но ќе преживееме и ќе си гушкаме слатко мало, кое ќе ни ги залечи сите рани! :!:

Последна измена: 19 април 2017
    На Lara 27, Bebulleee, bela.m и 11 други им се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Со среќа на сите исчекувалки, а на оние што овој месец се оправаа со вештерката повеќе среќа нареден пат. Откажување нема само напред.

Јас после missed абортус си чекав 6 месеци како што ми кажаа во Ремедика. Не ми се ризикуваше пред тоа. А и толку пројде додека испитав се на трансфузиологија и додека ми го средија септумот. Уствари зелено светло после септумот добив по повеќе од 6 месеци.
    Е после тоа чекав 4 години до позитивен тест. Дури и трансферот за ивф ми се одложи еден месец заради хиперстимулација. Ама она мало разрипано суштество што секој ден не ме пушта да излезам од врата и ми се беси на врат штом ќе се вратам вредеше за сиет напори и чекањето.
    Знам дека сега се изгледа премногу дури и ден, два изгледа премногу ама едноставно така морало да биде кај некого.
    Тоа чекање сега ме остава постара во обидите за второ дете ама како било пишано така ќе биде.

На Love86, Lara 27, Bebulleee и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Мене не ми рекоа да правам испитувања детални, само пап тест, микробиолошки и преглед. Затоа се мислам дали да чекам 6 месеци, како што имаш пишано и ти, не ми се ризикува, но не ми се ни чека. Ама како и да 4 месеци ќе чекам сигурно па после тоа ќе видиме.

9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :* здрaвo лепoтици рекoв немa дa пишaм aмa не мoжaм без вaс секoј ден ве читaм :hug: ми фaлевте, еве кaј мене 29 ден уште јa немa тетa дa дoјди изгледa и зaминa вoзoт.
    Ве гушкaм сите пoздрaв :*

На fina erika и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Оф леле мила ајде биди храбра ќе биде и нашето. Биди среќна што барем добиваш на време.

Јас само што се вратив од матичен..после 36 дена доцнење имам на десниот јајник циста и плус некој фоликул што му изгледал сомнително па спомнуваше чекање па да видиме па може ќе требало лапароскопија..ништо не го разбрав..па ај еве да почекаме мислам ќе добиеш па ај еве ти примолут за секој случај ако не добиеш за два три дена..и малце се напнав така да ќе замолам некој да предложи гинеколог сакам да одам на второ мислење. Државен или приватен било каков само да е добар и да објасни конкретно што како

11. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Ве молам кажете ми како природно да зголемам број на фолекули, имам само еден голем:(:(:(

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Некогаш и тој еден е доволен за оплодување ;)
    Колку време ти е така? Ако и понатаму е така ќе ѕи треба терапија

13. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Јас после спонтан абортус се ппазев 6 месеци,е сега сум во процедура за хистероскопија еве уште 3 4 месеци,и така ке ми помине скоро една залудно изгубена година.Така да мој совет не трошете залудно драгоцено време позз.

14. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    6 месеци :( имам полицистични јајници т.е едниот, бар така знам зашто другиот ми ствара фолекули. :|

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дали правиме муабет за со стимулации или природно? Ако збориме за природно, без кломифен или слична стимулација, сите имаме по еден водечки фоликул секој месец, односно само еден достигнува потребна големина, а другите престануваат да растат. Освен ретки исклучоци што природно зачнуваат близнаци кога ќе се потрефи жената да има месецот две или повеќе водечки фоликули. А ако е за со стимулација, тогаш веројатно не реагираш на неа, па треба да се проба со друга.

На AudreyH, ₩anna Be Momm¥, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Momina solza

Momina solza Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    И јас сум ист случај потполно, очајувам веќе 6 месеци. Минатата година во ноември имав спонтан, очајна сум се повлеков тотално во себе си. Секој месец очекувам да се случи повторно, но само повторно и повторно се разочарувам. Дајте некој совет какви испитувања да направам на мое барање, бидејќи гинекологот ми кажа освен пап ништо друго не требало....тоа се случувало итн, но мене ништо од тоа што го кажа не ми беше од утеха. Секој месец бидејќи имам болна менструација, а пред спонтаниот имав болки, значи секој месец го преживувам тој момент ужасно ми е;(

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    И јас сум со полицистични јајници, овулација не ни имав.. Многу ретко во годината.
    Мислам дека би требало да почнеш со стимулација, така ќе извадиш повеќе јк.. :*

18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво мила немој да се повлекуваш и да се разочаруваш и јас го поминав истиот пат можеби и најтешкиот досега ;(како за почеток можеш да направиш ПАП тест и да испиташ хормони,можеби и да направиш микро биолошки тестови. Дали ти кажа докторот која била причината на спонтаниот па тука да удриш акцент.Ајде главата горе и тука сме да се бодриме сите. Еве јас моментално одам да мерам фоликули и нешто стагнираат не растат многу но можеби е сега сеуште рано. ќе видиме утре пак. Те поздравувам

19. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Како имаш само еден голем???
    Ако е еден кога се ближи овулација тоа е супер. Така и треба да биде. Ако е само еден на почеток на циклус тогаш треба акција за зголемување на бројот.
    Прво с епроверува дали ФСХ И АМХ се во ред или не пред да се превземе било што.
    Инаку природно за подобрување на квалитет на јајце клетки и број на фоликули има рецепт со суви смокви и маслиново масло. Една сува смоква ја ставаш во маслиново масло навечер и сабајле ја јадеш а ставаш нова за утредента.
    Секако на квалитет и број влијае исхрана. Се препорачува протеинска исхрана и одбегнување на шеќери, комплекси јаглехидрати се дозволени.
    Од супмелемти има различни мултивитамини, Коензим Q10, матичен млеч, мака, витекс и слично. Ама ова се се зема во зависност од проблемот.

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Momina solza

Momina solza Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Наодот од патологија содржеше децидуални жлезди, тромбозирани помали и поголеми крвни садови, стела феномен, submukozen leiomyoma.
    Ништо не ми е јасно или доволно сум разочарана за да не разбирам ништо повеќе. Знам дека сакам да слушнам нешто корисно, нешто утешително сакам да се случи да си имам бебуш не само јас туку сите што се надеваат

Последна измена од модератор: 20 април 2017