Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Eлена докторката ми реце дека теско би останала и по 3 пат бремена бидејки немам доволни плодни јајце клетки... и дека имам инфекција во матката која не мозе да го дрзи бебето и само моза да добиам спонтани абортусии :| :| :| :| :| :| :| :| :| :|

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ќе се излечи инфекцијата без проблем, има средства. А од каде жити мајка знае таа докторка дека нема плодни јајце клетки, кога тие се развиваат со секој циклус се повеќе и повеќе??? Свашта. Следи си ја инфекцијата редовно, нека ти следт развиток на јајце клетки, и се ќе биде во ред. Ова ко на една моја другарка, на 20 години и рекоа дека неможе да има деца заради нередовни циклуси, на 23 роди тројка... Ене и ги 3 индијанци по дома, главата незнае каде и е... :lol: И тоа по природен пат остана!!! ;)

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.751
    Каква инфекција Мајли? Како мозе така да ти рече,леле аман од секакви доктори. :devil:

4. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Oд каде да знам вејке ме побудалија и овие доктори :headbang:

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    мајли не е мое да ти кажувам ама можеби треба да си го смениш докторот.да си ги направиш сите испитуванја крв ,пап и микробиолошки.се се лекува.не смее со такви дијагнози да те обесхрабрува.и на болните на смртна постела надеж им се дава а не пак на млад човек кога е бременост во прашанје.повеке пати сум пишувала и јас имав спонтан пред година и пол,сега сум повторно бремена и засега се е во ред.ставам утрогестан чисто превентивно ми го даде др-ката.има и триста други препарати за поддршка на рана бременост.среди си се психички и најди си друг др.по етичен.ке биде ке видиш.само храбро.

6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    здраво девојки мои еве у мене добро напредувам од спонтаниот циклус со да се прави морам да гледам напред и да се борам инаку крварев скоро 8 дена нон стоп ама се стиси сеа пиам аспиринце за да спијам убаво и да немам покацен секер инаку еве и и јас овој месец ке си пробам кога ми се плодни деновите па си викам само лјубов и без нервоза и се надевам дека ке се посреки и ви советувам да бидете и вие позитивни поздравце

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927

Elena дали имате правено хистеросалпингографија(испитувае на проодноста на каналите)?

8. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Здравооо одамна не сум ви пишала, демек си викам ај да не мислам нонстоп на тоа, ама секој ден проверувам што има,кај има! Жал ми е за сите што не успеавте ни овој месец :(
    Јас се надевам дека овој месец имам успех... обично добивам на 27,28 дена, а денес е веќе 29 ден и сеуште немам добиено! :D И се молам да не добијам и да има бременост и да е се во ред! Ќе пукнам од среќа :rofl: Ќе видам ако не добијам во текот на денов, утре правам тест! Пуштете ми среќа! :D :inlove: :*

9. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    па би било добро да си ја сменам докторкатаа и да направам сите потребнии анализи фала ви девојки сто ми давате некаква надез инаце би побудалилаа :x

10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    еве и јас треба да правам хормонски исп и сега цекам да ми дојде и после ке пијам и јасмин за ендометриом дали некој знае колку треба да е ендометримот поз и ;) ;) срека наердиот мескец сите да сме бременки :lol: :lol: :rofl:

11. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Ти ја пуштаме. ;) Утре пиши ни резултати од тестот.

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Не, немам направено, но докторката не се сомнева во тоа. Ќе видиме здравје, сега неможам да се замарам со тоа, здравје ако не да Боже не успееме уште некое време ќе одам. Сега ќе оставам малку се на природата, мислам дека од тоа што се стресувам толку за сенешто и неможам да останам... Со двајцата се е во ред! Се ми е од паметот... ;)

13. hana30

hana30 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    15
    здраво девојки
    само едно прашање,имам испитано само хормони на тероидна жлезда и се е ок,дали има и други хормони што треба да ги испитам или овие се најзначителните???

14. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    feminki, ajde vase mislenje, Sv Lazar ili sistina da ja odberam , za dobar doktor,ispituvanja ?!?!

15. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Не се доволни, потребно е да се испитаат хормоните за работата на јајниците, LH, FSH, естроген, пролактин, и ред други.

16. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво како сте драги формаџики иако ме нема подолго време да ви пишувам секој ден ве читам еве малку се плашам дали по неуспешното ивф ми се поремети циклусот во декември ми дојде на 9,во јануари ми доцнеше 7 дена ми дојде на 15 ,а сега сеуште не ми дојде се плашам а пред ивф да правам ми доаѓаше точно на датата дали некоја од вас го имала истиов проблем после неуспешното ивф се плашам ако не ми дојде наредната недела ќе мора да одам на прегледи инаку јас ќе правам пауза до ноември -декември месец па здравје тогаш ќе правам 2 ивф се наделам и последно со среќа на сите само опуштено и голема верба во бога мајак богородица ќе дојдеме крајот на нашата мака поздрав до сите на форумов

17. Aa91

Aa91 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Jас имам прашање... имав спонтан пред 4 месеци и сега со мужот ми се обидуваме повторно, но 2 месеци без резултат, претходниот пат кога останав во јули бев на крај на диета па поради стресот на организмот (според докторите) не сум можела да го задржам детенцето... сега имам совршена телесна тежина и здраво се хранам, ама сепак без резултати... има ли нешто кое би можела да го пијам за зголемување мајчински потенцијал, а да не се инекции, туку нешто природно, на билна база.

Bлагодарам :)

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    значи пишав еднаш,незнам колку ми го забележавте мислењето ама нема веза ке пишам пак :).Прочитав за чајот од црвена детелина дека е многу корисен и помага при забременувањето дури и кај оние жени со затнати јајцеводи.Пишете на интетнет црвена детелина и плодноста ама на англиски оти на македонски и српски нема многу за плодноста повеке ја препорачуваат за во климактериум.Но на англискиве сајтови има мнооогу за тоа колку помага за жената да зачне.Јас си ги преведував текстовите на гугл транслејт :)

19. mnogu

mnogu Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    E ova ne mi e jasno Zenski dobiv menst. I mi traese 3 dena prviot i vtoriot den mi tecese noemalno a tretiot mnogu malku . Poveke nemam mi prekina denes neznam sto da mislam prvite dva testa gi pravev pred da mi dojdi i bea negativni sto mislite vie Dali e mozno sa sum bremena i pokraj toa so imav 3 dena samo ova prv pat mi se slucuva?

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    ти дошло и тоа етоа.многу, малку битно два три дена си имала менструација и плус два негативни теста,јас мислам нема место за сомнеж -не си бремена.опуштено и работете си ;) овој месец и ке биде. :D

На mnogu му/ѝ се допаѓа ова.