Здраво женски некако ме нема ама немам ни што да пишам ве читам само, да и честитам на @delvi честитки мила со среќа и со лесно. Јас вечер мие последното апче Кломифен 7ма ден од циклус,денес бев на мерење десен јајник се ситни а на лев имаше 2 од 9мм и еден од 10мм,ендрометриумот рече добар е ама да не ризикуваме да ги почнам естрофем,за два дена пак на мерење и се надевам успешно.
Ajde so gospod napred i so uspesi da sme site i jas od utre pocnuvam so merenje na folikuli. Zdravo macufce i jas bev so istata dilema, 15 dena docnenje, dali sum bremena ili ne, doktorkata mi veli ima nesto ama nemozam da ti potvrdam dali e bremenost, po test na krv se potvrdi negativno, napravi si test da ne mislis pozdravce
Ви посакувам убави фоликули на сите што сте во период на мерење и овулација! Па фатете се за работа и да пријавите позитивни тестови!
Здраво девојки.Многу се двоумев но сепак решив да ви пишам.Веке 7 месеци со мм се обидуваме за бебенце, но никако тоа да се случи.Јас ги направив микробиолошките испитувања и сте беа во ред (негативни),направив и пап тест.Кои се следните испитуванја што треба да ги направам
Ви благодарам на одговорите.Само да Спомнам дека докторката ми напомена само дека имам полицистицни јајници но тоа не претставувало проблем за да забременам.Минатиот месец ме гледасе со вагинално ехо и ми реце дека се е во ред .
Па сум немала таков проблем со полицистични јајаници али чим ти кажала дека нема проблем тогаш е во ред но јас мислам дека и тие некогаш знаат проблем да направат
Ситно, ситно Десет дена ми поминаа многу брзо, не ги осетив, си барав занимација и таму каде што ја нема Сега веќе одвреме-навреме ми доаѓа желба да направам тест, но рано е. Сношти прашав за Утрогестан во Вештачко, немав никакво чувство дека имам гради. Но сабајлево почнаа од долу и од страна да ме болат повеќе. Многу сонувам сите дена, ме убија соништа со убиства, бегања, тепачки а и по некоја еротика
Добро утро јас сабајлето земав естрофем ама некако не ми се јасни со шема се и во упстството пише едно на ден а докторката ми рече 2 пати по 1 да ги пијам, ако ги има некој пиено да ми каже како да почнам ?
Ова е за тие што примаат по едно на ден. Ти штом треба две почни од било каде и пиј по две. Проблем ќе ти биде следење зошто нема да биде по нивна шема, ама ќе си внимаваш.
Добро така да почнам малку збунувачки ама ќе почнам ,во упатството пише многу не убави не сакани реакции и страв ме фати
Андониа, без гајле, повеќе од темава сме ги пиеле. Пиј си ги како што ти кажала докторката. Ама те сфаќам за стравот, таква бев и јас кога еднаш ми ги даде докторот минатата година. И јас ги пиев 2×1. Кломифенот не го тенчи ендометриумот кај сите. Пиев три месеци Кломифен, а не пиев Естрофем бидејќи немаше потреба, ендометриумот ми беше супер. Без гајле и тие што пијат Кломифен, а не им дале Естрофем. Докторот проценува, верувајте му. Ова го кажувам за да не паничат Кломифенките без Естрофем, мислејќи дека докторот нешто не им дал.