Како бе од кломифен да се истенчи па зошто мене докторов не ми ги даде овие апчиња него ме клука со кломифен и се подув ко балон а и онака ендометриумот ми е тенок со овие бетер
Ете, знаев Фина, веројатно докторот те следи и ти мери фоликули, па ако не е доволно дебел ендометриумот, ќе ти даде Естрофем. Прашај го ако сакаш на следниот преглед колку мм е и дали да земеш. Без нервози
Ајде, без гајле. На следниот преглед кога ќе ти мери, прашај си. Не мора да значи дека тенчи кај тебе. Како што кажав погоре, кај мене немаше такво влијание.
Здраво девојки, мене ми завршија вчера плодните денови, бев вредна а и опуштена скоз ( се испијанчив викендов малце ) почнав да пијам мака не поради тоа што би ми помогнала за забременување, бидејќи никој не се пофалил дека забременил од неа, туку чисто пошто ме опушта и содржи доста витамини. Сакам да го нарачам pre-seed од интернет. Дали некоја од вас го има користено?! Поздравче бидете ми опуштени и сигурно ќе си го добиеме нашето наскоро
И јас бев како тебе кога го читав упатството,првиот пат кога почнав со нив.Незнам колку пати ги имам користено,и после хистероскопија и за инсеминации и за инвитро.Моментално пијам двапати во ден по три апчиња.Немој да се плашиш само опуштено.Во упатствата мораат да ги напишат сите тие работи за да се заштитат од тужби .Ти посакувам успех,да не мораш да го одиш подолгиот и малку помачен пат .
кломифенот тенчи зашто има антиестрогено дејство, ако добро паметам и на самата опаковка го пишуваше тоа, обавезно со кломифен се пие естрофем . кога почнував со кломифен наизменично пиев и естрофем, ако се видеше дека не делува доволно ми ја зголемуваше дозата, ако и тоа не помага и е пак тенок инекција ми ставаша директно на ендометриумот.
Фала ти обавезно кога ќе одам во среда ќе го прашам за ова да видам што ќе ми каже не ти сметаа и двете што ги пиеше мислам не осеќаше некоја промена во организмот
не ништо, а плус пиев и многу други со нив за проблемите со хормони што ги имав, па така дневно ми доагаа по 20-25 таблетки ама немав никаков проблем
Да да на рецепт ги земав Извини ако тр испаничив ама тала ми кажа докторката естрофенот затоа се пиел,мене ми рече добар тие ама да не ризикуваме ај земи ги
Некој ми кажуваше мислам на фемина дека. Ако е на почеток на месец апчината се евтини, а ако се на средина или на крај од месец и со рецепта се плаќат 260 денари... А ја па ксмет секогаш така ги земам..
Тоа е така затоа што веќе од средина на месец нема квота, па луѓето иако имаат рецепта, мора да плаќаат приватно Кога бев од грипот болна, се убив од лекови купување приватно само затоа што се разболев на 18-ти декември.
ДА ти кажам право збунка сум цела овој мојов гинеколог ми мери фоликули и вика ендометриум тенок пиј ги овие кломифен ама изгеда кај секој различно е, во секој случај фала ти ,ќе го прашам мојов гинеколог за овие што ги пиеш ти .Фала ти од се срце еве ако не прочитав немаше да знам па и докториве ваљда неможе на све да мислат, или треба да мислат незнам.
Mi dojde. Da mi zavrshi i odma idam na najdetalen pregled. BTW radi ova ne sakav da pravam test. Zatoa cekav da otidam utre kaj maticnata i da mi kaze pozitivni vesti. No ete ne trebalo da bide sega. Nema otkazuvanje )