Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Без разочарување:hug:

Јас денес бев на следење фоликули, на 10ден достигнување до 19мм, 2 фоликули на десен јајник и 3 од по 10мм на лев јајник. Не ми стави прегнил со надеж дека ке пукнат па ќе видиме

2. ₩anna Be Momm¥

₩anna Be Momm¥ Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    242
    Јас сум скроз за нигде , губам желба за се , не знам што ми е , се закажав за на 03.05 на др . и почнувам од почеток , во пл.денови сум па си реков нека поминат па ќе одам :x:x:x(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm):envy::envy::envy:

;(;(;(

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Вона, моментално ти е и ќе помине.
    :hug:
    Штом си во плодни денови, фаќајте се за работа, па можеби за друг почеток ќе се работи следниот месец кога ќе одиш на преглед!

На ₩anna Be Momm¥, Dral*7* и Lara 27 им се допаѓа ова.
  4. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Имa денoј кaј сите зa никaде дa сме ништo не ни се прaви ќе пoмини милa.
    Ајде немa рaзoчaрувaње и јaс сум целa кo изгубенa сaмo трпение те гушкaм :hug:

На ₩anna Be Momm¥, fina erika и 0ли им се допаѓа ова.
  5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    И јас добив викендов. Првпат во живот добив на 30 дена. Се мислам дали е добра вест ова.

Без притисок идемо даљњ за исте пари... нареден месец.

6. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Еј ама женички сте каде ви е надежта, зошто се растажувате и нервирате, мислете позитивно:hug: и фрлете се на работа повеќе :l: Гушки до сите

На ₩anna Be Momm¥, 0ли, fina erika и 2 други им се допаѓа ова.
  7. IvanElena

IvanElena Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    pocituvani majki devojki zeni :) jas kako mnogu nova na forumov se iznacitav se . eve vaka. ne sum vo brak no skoro 1 godina vo vrska. i dvajcata sme dovolno vozrasni i znaeme deka sakame bebence. prvite 4 meseci se regularno na vreme nadvor . potoa kako na sala dojde ajde ke pravime bebe. i ete kako sto pominuva vreme neli zensko kako zensko se poveke i poveke na psiha me udira. ne sum vo MK momentalno ali bev na ginekolog PAP test ultra zvuk sve uredno. nema infekcija. krevanje noze vo vis i se toa. dali e do godinite neznam moze jas sum kon 30 a decko mi 38 . izvinete mi sto nemozam da pisuvam kirilica. imam dve opcii arapski ili latinica :D sto bi mi preporacale sto da pravam sto da cinam. i eve do pred ovoj mesec redovno mi doagase na 18 sega od nigde nikade na 15 . ima li toa nekoja razlika ? vi blagodaram mnogu i pisete mi nekoj sovet ako moze . ostanete mi pozdraveni i srekni

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Добредојде :hug:
    Да те прашам дечко ти има направено спермограм и спермокултура. Прво тоа па за тебе микробиолошки,ХСГ потоа може да се види што понатаму. Дај боже да е се во ред.
    А каде живеете ако не е тајна :)или моментално не сте во Македонија

На IvanElena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IvanElena

IvanElena Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    a
    momentalno ne sme vo makedonija vo edna od arabskite drzavi na pecalba :) taman koga sakav da si odam se pojavi ljubovta moja ;) i eve uste sme tuka . si doagame vo maj zdravje . nego XCG sto znaci ova izvinete mi moze i ne sum upatena mn mn vo medicinata :D znaci da mu kazam da si napravi spermogram i spermokultura. ti blagodaram valentina888:l:

10. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    ХСГ ти е хистеросалпингографија или контрасно снимање на проодност на јајоводи,а се гледа и форма на матката,не е страшно како што звучи:D
    Прво што би требало да се направи е мажот спермограм,а жената ХСГ и нормално сите други основни работи ПАП,микробиолошки и секако хормони на 3 ден.

Најубаво нешто е кога ке се заљубиш баш кога најмалку се надеваш :inlove::l:

На Lara 27 и fina erika им се допаѓа ова.
  11. IvanElena

IvanElena Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    ljubov i nema ramna :inlove: samo ete edno fali. i ne mi treba nisto drugo da bideme najsrekni. takov e periodot ovoj truden onoj truden mnogu trudnici. da se site srekni zivi zdravi i mnogu bebenca. kako sto e gospod nikoj ne e taka ? da ne misalm mnogu zaradi toa sto ubiva mislenjeto.

nego citav tuka na forumov . folna kiselina . da ja pijam li ? za sekoj slucaj dodeka ne si dojadm vo skopjeto moe ?

Последна измена од модератор: 25 април 2017
    На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Можеш да пиеш не е на одмет баш ке го поттикнеш организмот добро да напредува
    извини вака што ви упаднав

13. IvanElena

IvanElena Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    Eh kakvo izvinuvanje kakvo upaganje. Bas se raduvam sto mi dogovarate na prasanjata. Zaradi toa sto ete na stari godini pocnav da Mislam za dete :D dobro ne deka sum stara ama predhodno I nemase nikoj interesen vo zivotot moj

На leona83, Natali26, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Тука сум и јас неге со годините не дека сум престара но имаше многу турбуленции во мојот живот поздравче

15. IvanElena

IvanElena Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    E sreko. Site sme isti.so problemi. Turbulencii kolku sakas. Samo na ubavo da si mislime I da se nadevame. Sve ke si dojde na svoe.

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    И јас сум на иста разлика со сопругот и се прашувам колку возраста има влијание...Ќе биде, да не се обесхрабруваме :)

На IvanElena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Правиме муабет за 30 години жена/девојка? Аман бе луѓе, па не сме престареле, не ме депримирајте :) Раѓаат жени природно на четириесет и кусур. Ние почнавме да работиме на случај на мои 27, негови 33, па ете минатиот месец и 30 наполнив без бебе, а сигурно не сум била престарена на 27. Немаат врска ни годините некогаш, две жени во моја близина со над 34 години природно останаа трудни и родија откако јас се борам со ова.

На Lara 27, kukla21, pandelka и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.524
    Да не ве слушнам за годиниве. 30 па престарени. Јас еве 33 сум па дури сега прво ќе раѓам. Кај е @Bubce38 да ве искара. Таа е 40 и без изгубена надеж. Сите треба како нејзе да размислувате позитивно, а не вака.:!:

На eli25, Bubce38, Lara 27 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Кј си ти?
    Слабо те има во поддршка
    :*

20. IvanElena

IvanElena Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    Види сега може не сме стари ама ете се има. Со тоа каков е светот во денешно време под какво поднебје живееме со какви луѓе работиме .. се си има свое. И 20 годишни да сме па пак..би искочил некој проблем. По мое мислење