Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Natali26

Natali26 Истакнат член

Без разочарување:hug:

Јас денес бев на следење фоликули, на 10ден достигнување до 19мм, 2 фоликули на десен јајник и 3 од по 10мм на лев јајник. Не ми стави прегнил со надеж дека ке пукнат па ќе видиме

2. ₩anna Be Momm¥

₩anna Be Momm¥ Активен член

Јас сум скроз за нигде , губам желба за се , не знам што ми е , се закажав за на 03.05 на др . и почнувам од почеток , во пл.денови сум па си реков нека поминат па ќе одам :x:x:x(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm):envy::envy::envy:

;(;(;(

PeachGirl likes this.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Вона, моментално ти е и ќе помине.
    :hug:
    Штом си во плодни денови, фаќајте се за работа, па можеби за друг почеток ќе се работи следниот месец кога ќе одиш на преглед!

4. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Имa денoј кaј сите зa никaде дa сме ништo не ни се прaви ќе пoмини милa.
    Ајде немa рaзoчaрувaње и јaс сум целa кo изгубенa сaмo трпение те гушкaм :hug:

5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

И јас добив викендов. Првпат во живот добив на 30 дена. Се мислам дали е добра вест ова.

Без притисок идемо даљњ за исте пари... нареден месец.

6. Natali26

Natali26 Истакнат член

Еј ама женички сте каде ви е надежта, зошто се растажувате и нервирате, мислете позитивно:hug: и фрлете се на работа повеќе :l: Гушки до сите

7. IvanElena

IvanElena Активен член

pocituvani majki devojki zeni :) jas kako mnogu nova na forumov se iznacitav se . eve vaka. ne sum vo brak no skoro 1 godina vo vrska. i dvajcata sme dovolno vozrasni i znaeme deka sakame bebence. prvite 4 meseci se regularno na vreme nadvor . potoa kako na sala dojde ajde ke pravime bebe. i ete kako sto pominuva vreme neli zensko kako zensko se poveke i poveke na psiha me udira. ne sum vo MK momentalno ali bev na ginekolog PAP test ultra zvuk sve uredno. nema infekcija. krevanje noze vo vis i se toa. dali e do godinite neznam moze jas sum kon 30 a decko mi 38 . izvinete mi sto nemozam da pisuvam kirilica. imam dve opcii arapski ili latinica :D sto bi mi preporacale sto da pravam sto da cinam. i eve do pred ovoj mesec redovno mi doagase na 18 sega od nigde nikade na 15 . ima li toa nekoja razlika ? vi blagodaram mnogu i pisete mi nekoj sovet ako moze . ostanete mi pozdraveni i srekni

PeachGirl likes this.
  8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Добредојде :hug:
    Да те прашам дечко ти има направено спермограм и спермокултура. Прво тоа па за тебе микробиолошки,ХСГ потоа може да се види што понатаму. Дај боже да е се во ред.
    А каде живеете ако не е тајна :)или моментално не сте во Македонија

IvanElena likes this.
  9. IvanElena

IvanElena Активен член

a
    momentalno ne sme vo makedonija vo edna od arabskite drzavi na pecalba :) taman koga sakav da si odam se pojavi ljubovta moja ;) i eve uste sme tuka . si doagame vo maj zdravje . nego XCG sto znaci ova izvinete mi moze i ne sum upatena mn mn vo medicinata :D znaci da mu kazam da si napravi spermogram i spermokultura. ti blagodaram valentina888:l:

10. Valentina888

Valentina888 Популарен член

ХСГ ти е хистеросалпингографија или контрасно снимање на проодност на јајоводи,а се гледа и форма на матката,не е страшно како што звучи:D
    Прво што би требало да се направи е мажот спермограм,а жената ХСГ и нормално сите други основни работи ПАП,микробиолошки и секако хормони на 3 ден.

Најубаво нешто е кога ке се заљубиш баш кога најмалку се надеваш :inlove::l:

Lara 27 and fina erika like this.
  11. IvanElena

IvanElena Активен член

ljubov i nema ramna :inlove: samo ete edno fali. i ne mi treba nisto drugo da bideme najsrekni. takov e periodot ovoj truden onoj truden mnogu trudnici. da se site srekni zivi zdravi i mnogu bebenca. kako sto e gospod nikoj ne e taka ? da ne misalm mnogu zaradi toa sto ubiva mislenjeto.

nego citav tuka na forumov . folna kiselina . da ja pijam li ? za sekoj slucaj dodeka ne si dojadm vo skopjeto moe ?

Last edited by a moderator: Apr 25, 2017
    fina erika likes this.
  12. fina erika

fina erika Популарен член

Можеш да пиеш не е на одмет баш ке го поттикнеш организмот добро да напредува
    извини вака што ви упаднав

13. IvanElena

IvanElena Активен член

Eh kakvo izvinuvanje kakvo upaganje. Bas se raduvam sto mi dogovarate na prasanjata. Zaradi toa sto ete na stari godini pocnav da Mislam za dete :D dobro ne deka sum stara ama predhodno I nemase nikoj interesen vo zivotot moj

14. fina erika

fina erika Популарен член

Тука сум и јас неге со годините не дека сум престара но имаше многу турбуленции во мојот живот поздравче

15. IvanElena

IvanElena Активен член

E sreko. Site sme isti.so problemi. Turbulencii kolku sakas. Samo na ubavo da si mislime I da se nadevame. Sve ke si dojde na svoe.

fina erika likes this.
  16. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

И јас сум на иста разлика со сопругот и се прашувам колку возраста има влијание...Ќе биде, да не се обесхрабруваме :)

IvanElena likes this.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Правиме муабет за 30 години жена/девојка? Аман бе луѓе, па не сме престареле, не ме депримирајте :) Раѓаат жени природно на четириесет и кусур. Ние почнавме да работиме на случај на мои 27, негови 33, па ете минатиот месец и 30 наполнив без бебе, а сигурно не сум била престарена на 27. Немаат врска ни годините некогаш, две жени во моја близина со над 34 години природно останаа трудни и родија откако јас се борам со ова.

Lara 27, kukla21, pandelka and 8 others like this.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Да не ве слушнам за годиниве. 30 па престарени. Јас еве 33 сум па дури сега прво ќе раѓам. Кај е @Bubce38 да ве искара. Таа е 40 и без изгубена надеж. Сите треба како нејзе да размислувате позитивно, а не вака.:!:

eli25, Bubce38, Lara 27 and 7 others like this.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Кј си ти?
    Слабо те има во поддршка
    :*

20. IvanElena

IvanElena Активен член

Види сега може не сме стари ама ете се има. Со тоа каков е светот во денешно време под какво поднебје живееме со какви луѓе работиме .. се си има свое. И 20 годишни да сме па пак..би искочил некој проблем. По мое мислење