Еве да ве ,,утешам,, , јас сум на средината на 20-ка па се соочувам со проблеми. Годините не играт никаква улога. Пријателка моја на 35+ остана бремена и роди без никаков проблем. Тоа е што е.
Јас сум 26, а проблеми со забременување имам една година, што значи уште на 25 и порано. Така да годините се само број, на кој не треба да му се дава големо значење. Истите проблеми се и со двојка и со тројка напред ☺
Нешто месецов кломифенот и естрофемот повеќе ме акнаа на емоции, па си седам така мирна тивка и пробувам да минимизирам нервози
Тогаш ќе манијачиме јас и ти шу праат другите.. Во слична ситуација сме Него кога се зборува за годините, само ќе кажам дека тоа нема врска. Желбата е иста и на 18 и на 30 и на повеќе години.
Најгрозната констатација што сум ја добила во врска со годините , цитирам "Уште малку 30 години ќе ги начукаш , без дете , пту за страмота .
Кога ве читам колку години имате искрено ми е срам да кажам колку имам . Само знам дека ке се борам до последен атом и дека ке дојде и тој ден кога и јас ке го гушнам моето бебе
Ке биде среќо. Млада си знам. Бројките и не се нешто. Ако си млад во срце и тело млад си и нема тука 3.4.5.6
Девојки сега се сетив, сакам да почнам со фолна, така ме советуваше еден друг доктор, ми рече после киретажата ќе почекаш еден месец и после тоа три месеци фолна па повторно да пробуваме. А докторката што ми ја правеше киретажата ми рече шест месеци пауза и не ми спомна за фолна ништо. Какви се вашите искуства и каква фолна да земам, на која фирма? Мила нема зошто да се срамиш. Сите го имаме истиот проблем, сите се бориме за истото. Може да се каже дека тоа што има доста млади со истиот проблем е само мотив повеќе за борбата, без разлика на годините, да не заврши се до остварување на целта.
Добро е да почниш со фолна киселина.. Да го припремаш телото иако јас немав некој ефект. Ама не сме сите исти нели
Ете оваа година и тоа што најмногу го посакуваш да ти се исполни. За среќен роденден за најмногу среќа и љубов. 100% сум сигурна. Само остани си среќна и позитивна
Нервоза ме фаќа, не знам што да правам/мислам. Бев сега на лекар, една јајце клетка, 18мм, веројатно утре ќе пукнела. Спермограм е добар, но може и подобар. Што да се пие за спермограм? Што е климофен терапија? Ми спомна сега ако добијам, инсеминација е следно. Некако чудно ми е
Jas pijam folna skoro mesec dena po preporaka na mojata doktorka, uste pred zabremenuvanje me sovetuvase ubavo e da se pie... Za efekti nisto ne mozam da kazam rano mi e i mene. Jas gi pijam SYNERGY folna 400 mcg + jod 100 mcg
Супер е една јајце клетка, што и' фали? Зошто нервоза кога ете си расте фоликулчето. Тоа е добро, значи имаш овулација. Без нервози, полека и бидете активни деновиве. Колку време се обидувате? Кломифен е блага стимулација. Имаш ли направено хсг? Одри, тоа што треба да правиш е акција, а ќе си мислиш само на љубов со мажето и дека тоа прекрасно фоликулче ќе си биде оплодено
Фала ти најмногу за позитивноста! Инаку 7 месеци се обидуваме, не знам дали да правам ХСГ па инсеминација или обратно. Не знам што е исправно, некои ми зборат повеќе јајце клетки требало да има
Без стимулации сите имаме по една јајце клетка кога овулираме. Без ХСГ не треба ниту Кломифен да пиеш ниту инсеминација да правиш. Прво ХСГ, па се' друго, мора да се види проодноста на каналите. Но ајде сега не мисли на тоа, имаш друга работа, биди со убава мисла дека сега ќе си бидне! ХСГ се прави по менструација, а ти можеби и нема да добиеш и џабе си се нервирала. Ајде во акција и многу љубов, фоликулчето ве чека!
Прекрасно место со прекрасни жени. Колку е само најубаво кога има волку позитива. Само еден ден сум на форумот и одма ми е полесно читајќи ве вас. Ви благодарам прекрасни души
@Dear_Thing и од мене си го доби , ама ми го рече За спремограмот , мм зема спермотренд и мед со јаткасти плодови сами си го правиме дома медот .