Здраво девојки да ми дадете некое мислење со некој доктор од ремедика на пример еве јован ефремов за следење на фоликули и слично сакам мислење од некој друг
Девојчиња мои,кукли и лавици.Да не сум слушнала муабет за години/старост,жива глупост е тоа,нема веќе строги правила во медицината,сведоци сме на борба до бебе и кај 20 и кусур и 30-40 годишни,и апсолутно само бројката не е пресуден фактор.Јас добра,на одмор сум во Мк,фино си поминувам,се оддалечив малку од преокупацијата за бебе,иако имав прашални погледи во меше,директни и индиректни прашања "до кај сме",и на сите им лепнав дека го правиме без да не потсетат и не иде по нарачка тоа.Искрено да ви кажам,никогаш не сум се дрзнала да прашам било што од интимен личен живот,нити пак сакам да ме испрашуваат без сама да кажам,па од кога сум иселена сум раат,а и ми сметаат простачки муабети со лица кои поима немаат низ што поминувам!Е така,се изнапишав,се враќам на 1ви Мај,и ке ве дружам секој ден,здравје Боже ке почнеме и со испитувања,и ке ми треба вашата поддршка.Ве гушкам силно сите
Здраво девојки, јас денес на контрола после хистероскопија и конечно потврда дека сега матката ми има нормална форма , за секој што има сличен проблем топло го препорачиувам Панчевски во Систина. Сега на ред е пролактинот, треба да го средам, докторот ми препиша еднаш неделно по 1/4 достинекс, па ако има некој слично искуство да ми пише што како со лекарствава.
Ефремоски е супер доктор. Мнгоу смирува и опушта. Ме смируваше при крај на бременоста а се погоди и на породување таму. Инаку јас имам убаво искуство со Димитров кој ме отстрани септум и ем доведе до бебе со ИВФ. Други се Хаџи Лега и Петановски што работат на стерилитет и Стојкоска исто почнуваат да ја фалат исто работи со стерилитет. Тие сите се добри за следење фоликули зашто тоа им е работа.
Мило ми е што се средило.. Јас пијам достинекс ама не ради пролактин.. Само внимавај, разговарај со докторот колку апчина треба да испиеш оти има пакувања од 2 апчина и од 8 апчина. Јас направив грешка зедов од тие помалцето а таа во аптеката ми рече само тие се немало други.. И на гладно срце си дадов 4000ден. Здравството ни е катастрофа, се е на приватно.
Добар ден Девојќи ке ве молам ако може некој да ми го каже рецептот со виното и рен.Ви благодарам пријатен ден .
Овој рецепт го најдов за рен. Поназад тука.. Се ренда рен и се става во стаклено шеше од 1л. Количината на изренданиот рен треба да биде 1/3 од шишето. Се дополнува шишето до горе со бело вино, домашно и старо најмалку 3 години. (таа употреби обична смедеревка ) Се чува така една недела и повремено се промешува. Недела дена пред да почне да се пие лекот, наутро на гладно се пијат по 2-3 зрна бибер. После тоа се пие од лекот исто наутро на гладно по едно мало филџанче за кафе.
Фала ти на одговорот, па бев во зегин и ги купив тие 2 апчиња што се негде околу 1400 беше, мене докторов ми рече ми треба едно апче за еден месец и после треба да го испитам пак и да одам на контрола.
Ти благодарам белувче,читав дека бил убав за побрзо забременување и задраво било да се пие па сакав да пробам...
Честитки а кажи ми пролактинот ти беше покачен надвор од референтите вредности? кај мене е нормален но некои ми кажаа дека 20 било високо за забременување, требало под 15 да биде
Нели се продаваат по апче, а не по покаување. Мене коа имав потреба да ги пијам ми препишаа 4 апчиња, и толку и купив, околу 350ден платив по апче. Паметам дека од големо шише ми префрлија 4 во мало шишенце.