Ako TSH e visoko FT3 i FT4 visoki stanuva zbor za hipotireoidoza. Jas sum hypertireoidozna kaj mene e obratno TSH e pomalo od 0.007a ovie drugite FT3 - 43 spored moite referent.vrednosti gorna granica e 20. Prepisana mi e terapija Thirozol 40mg dnevno. Ne e strasno . Samo redovno sledenje na ovie 3 hormoni .
Хаххаа. Еве ја бубче . Абе каква старост со 30, па и 40 се таман. Леле ако ве слушне па мм. Абе тој 60год има, па не се дава. Силно верува дека ќе станеме родители.
Првпат до сега, иако ова ми е 5то примање прегнил, ноќеска мн ме печеше боцкањето и еве уште ме пецка местото кај што е боцнато, односно целиот предел поткожно. Има нешто врска или може сум била мн постегната од обично?
Не би требало. Да не не те боцнале убаво? Јас имам болки кога не ме боцкаат убаво. За мускулно боцкање мора многу да се внимава.
Што знам... мајка ми ме боцка секогаш и никогаш не ме болело, скоро неосетно боцка, ама ноќеска бев цела успана и обично си лежам така не ја ни гледам што прави, а сега свртев глава ја видов баш кога ја крена иглата и ваљда се згрчив цела. Претходно дента, докторката (исто за првпат во живот) не можеше сондата да ми ја стави од што сум била згрчена, а не ни осетив дека сум - баш мислев дека сум онака лабава, што каже нека каже гајле ми е веќе. Веројатно сум нешто внатрешно понапната отколку што приметувам.
Леле, ова на мене ме потсети. Никогаш мака не сум имала со спекулум, ехо, депилација не ми е омилена, ама издржувам (ќе се препотам 20-30 пати, ама ќе издржам). Последниот пат, пред постапката, не можев да ја издржам депилацијата, ехото едвај го издржував, првиот скречинг го поминав ко од песна, ама затоа овој пат а бе викав во ординација! На денот на трансфер, едвај спекулумот го стави докторот. Ми вика ќе не пишуваат по весници, го свиткала спекулумот на гинеколошки стол Му викам на докторот, јас мислам олабавена сум, не сум стегната - незнам што ми е, се нешто ме боли и депилација и се.. Ми рече, си се разнежнила - убав знак е тоа И така БИ
Хахаха, дај Боже да е на арно, ме изнасмеа со ова по весници ќе не' пишуваат Баш јас така вчера, она става сонда, нејќе не мрда, пак пробува, нејќе брате како штитник доле да сум ставила. Викам опуштена сум докторке, ми дига веѓа демек амаааа си опуштена.
Во Ремедика работи Глигор Димитров. Тој е и за интеревнции гинеколошки и за стерилитет. Горан Димитров е на ГАК и мислам дека не работи стерилитет. Инаку се браќа.
Здраво девојки, ајде времето се затопли повесели по позитивни треба да сме и на убаво ќе тргне. Јас вчера бев на мерење фолекули на 10 ден имаше еден 13.52 а друг помал околу 11мм,е сега утре пак треба да мереме на 13 ден како ќе бидат ако достигнат до 18мм да примам инекција Прегнил па со Господ напред се надеваме да убави резултати Поздрав и убав ден
УУУУ Супер си кај мене некако стагнираа еве денес 14 ден од циклус и ништо а плус и треба овие денови да ми се плодни,а Прегнил за што се дава докторот до сега не ми спомнал за такво нешто
Здраво женички, ви посакувам убав ден! Правев сабајлево тест и беше негативен, па прекинав со терапијата. Чувство дека ќе добијам имам три дена и сега едвај чекам да добијам. Месецов ќе одморам од хормони и прегледи, ќе удрам на шетање, шопинзи, патувања, масажи и љубов со мажето. Па, здравје, јуни пак на инсеминација. Супер сум, не ми падна тешко, спремна си бев и за позитивен и за негативен тест, одиме понатаму до крај Ве поздравувам и очекувам слики од тестови, многу одамна сме немале ||
Девојки пишувам на темава зашто знам дека е најпосетена,на тема онсеминација нема да мо врататУтре одам на фоликуметрија 9ти ден,ќе правам инсеминација деновиве ако се биде во ред.Ми треба ваше мислење за апстиненција колку треба да се има ради материјалот.Држете ми среќа ме фаќа многу паника прва ми е иначе после зафатот,ми треба ваша подршка и позитивна енергија
Немора одма да се фрлиш на работа јас приот пат кога правев три дена пред инсеминација немавме однос и три после тоа значи вкупно 6 и мене тогаш ми беше прв пат и ништо страшно само позитивно ти држам среќа, или дати ја пуштам