Торч е испитување за токсоплазма, херпеси и рубеола моментална состојба или стекнат имунитет. Д димери е поврзано со коагулација на крв. Обично се испитува со хемостаза.
Здраво женички, јас имам мал проблем од кој и ме фаќа паника, 2 ден веќе имам болки во стомак, скроз доле ниско и лев јајник, 14 ден од менс, како што осетив овулација имав пред 2 дена незнам што да мислам
Имам прашање. Сношти во 04 станав за во вц и дури одев почна носот да ми течи крв, она ненадејно и во голема количина. Но брзо прекина. Дали е можно од аспиринот???
Можно е да. А можно и трудно да си. Јас нон стоп вадам крвави корунки од нос. Аспирин не пиев до пред 2-3 дена, а носот со крвави парчиња.
И мене ме зачуди ова Сега да покажи реакција после 1недела пиење... Ајде ќе видиме, кае господ никој не е
И јас десетина дена крвави корки вадев и дував од нос. Не ми течеше крв, но крвав закорен секрет имав. Два дена не гледам крв, а уште пијам аспирин.
Ајде,ајдеее, ми се допаѓаат симптомите . Мене се уште ми крвари носот на утро понекогаш Слушајте ја вие тета панделка
Жени помош , вчера 12ти ден од циклус розевкаст исцедок при бришење , денес 13 ти ден , премногу исцедок , розевкасто жолтеникав и на бришење пак минимално крв , капаче болки невидени . Доктор до вторник нема , паника ме фаќа . Треба да добијам на 13ти
Ај за арно да е. Можеби е ембрионче што се вгнездува во мешето. Мисли позитивно. Не мисли на лоши работи до вторник. Ти пуштам среќа
За имплантација мслам оти е многу рано на 12,13 ден од циклус.Повеке ми личи на овулација.Тогаш исто се јавува крварење и болки,кога пука фолекулот.Работете и со успех
И јас повеќе на тоа мислам од што сум слушала , ама прв пат ми се случува и ме уплаши, оти таква сум , се што ми се случува кај мене е знак за нешто сериозно главата така ми вели
Добар ден добри девојки.Како сте ?Јас редовно ве следам ама не комуницирам со вас многу.Форумов е идеално место каде секоја девојка може да добие одговор на се што ја мачи.Како едно големо женско семејство.Ја одбрав оваа тема да пишувам тука затоа што премногу сакам бебенце.Преоптеретена сум со тоа во последно време ,иако до скоро се пазевме.
Добар ден девојки,јас вчера бев на мерење фолекули на 12ден беше еден 17.43мм и уште два до по 15мм,утре на 14 ден треба да ја примам инекцијата прегни.Има ли некој искуство за ова,знам само дека после инекцијата за 24ч настанува овулација и после инекцијата таа вечер да се нема однос , дури наредната.
Фала ти оли ,се надевам ама треба да се смирам малце да не мислам на тоа и да почнам да работам активно па да има резултати амааааа неможамм мислам само после секој однос е сега ке биде и само се преоптеретувам.
24 до 36часа.. Настанува овулација. Но, и тоа зависи од жена до жена. Мене ми де случи овулација после 60сати
@Оли @kukla21 Е ајјјјјј , му најавив веќе на мм , чекам да си дојди од работа , ама и моите идат за кај мене да му речам побавно да возат .