Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Ano

Ano Форумски идол

Претпоставувам што се ти се врти низ глава, ама немоја. Само полошо си правиш.
    Ние 5 години се боревме со идиопатски стерилитет. Стигнавме и до второ ин витро, ама на крајот успеавме. Ќе дојде и вашето време, се надевам што поскоро.:*

Lara 27, bebaa, mace89 and 2 others like this.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Fala ti duso Daj boze site da si docekame bebuski i da ja osetime taa srekja sto ti sega ja cuvstvuvas:inlove:

Lara 27 and Ano like this.
  3. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Devojki, eve me mene pak. Zavrsi dobienoto i ovoj mesec se frlame povtorno ma rabota :) Mesecov sum na prva kontrola za tiroidnata pa ke vidime sto ke kazat rezultatite. Site drugi ispituvanja gi napravivme i se e ok. Sakam da ve prasam vas so namalena funkcija na tiroidnata za vasi iskustva. Nie se borime so ova skoro veke dve godini. Pred edna godina tiroidnata mi bese ok i pak nemav uspeh. Sega pijam terapija dva meseci i seuste nisto. Sekade kade sto citam za bremenost i hipotiroidizam, vika deka predizvikuva problem so ciklus i ovulacija. Jas nemam takvo nesto. Ciklusot redoven ovulacija ima sekogas. Duri citam i deka pri namalena funkcija ako ne se prima terapija mozno e da dojde do spontan ili ne daj boze posledica po mentalen razvoj na deteto. Toa znaci deka sepak moze da se zabremeni i so hipo? Nikade nemozam da najdam informacija kako konkretno vlijae namalenata funkcija osven na ciklus sto kaj mene ne e slucaj. Ve molam za vasi iskustva i soveti. Da si vleeme malce nadez i pozitivna energija edna na druga :)

4. Monella

Monella Форумски идол

За се има лек. Не се грижи!
    Штоп си под терапија, во скоро време ќе успееш, ќе видиш!

Јас имам намалена функција на тироидата веќе 5год.
    Исто немам проблем со циклисот и овулацијата.
    Кога сакав да забременам, го открив проблемот и по неколку месеци ( 5,6 ) успеав.
    Цела бременост бев под терапија со еутирох и редовна посета на ендокринолог.
    Еве го син ми жив, здрав (2,6год.) не застанува :)
    Терапијата ми останува за цел живот, се тешам со тоа што има и полоши работи од оваа, така да...

Опушти се, ќе биде! (fingers)

5. Razvedena

Razvedena Нов член

zdr nova sum na forumov,mojot problem mozebi nee za tuka no se obrativ na temite povrzani so mojot problem na ovoj forum, no za zal ne dobiv nikakva pomos nitu pak nekakvo mislenje,nikoj nemi odgovori nisto pa mozebi tuka ima nekoj so slicno iskustvo kako moeto i ve molam ako nekoj pominal niz takvo nesto dami dade nekakov sovet...za godina ipol imav dva spontani abortusi,i prvata bremenost i vtorata mi zavrsija so abortus uste vo 5tata nedela,pred da dobijat srceva reakcija gi gubam. Posle site ispituvanja i hsg snimkite mi otkrija polip ili septum na matkata i levata tuba ne se prikazuvase na hsg snimnkite.lekarite vo drzavna ginekologija mi preporacuvaat histeroskopija i laparaskopija.ona sto me interesira e dali ovaa operacija e neophodna i pokraj toa sto ostanuvam bremena i dali ima nekakov rizik.se plasam posle operacija od bilo kakvi komplikacii.spored vas dali ima nekoe drugo resenie osven operacija za mojot problem. ve molam za vas sovet mng mie potreben.blagodaram odnapred.

6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Милa мoе мислење нaдoбрo е дa си нaпрaвиш хистерoскoпијa зa дa се oтстрaни септумoт и пoлипoт oти мoжи oд нив имaш спoнтaн не мoжи дa се рaзвивa плoдoт зaтoa мoе мислење ништo стрaшнo и јaс ќе прaвaм утре хистерoскoпијa

7. Razvedena

Razvedena Нов член

ti blagodaram mng za tvoeto mislenje,i mene histeroskopijata nemi izleda tolku strasno odkolku sto me zagrizuva laparaskopijata

8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Тoa е истo и сo хистерoскoпијa си пoд aнaстезијa и сo лaпaрoскoпијa истo е не се плaши и тубите ќе ти јa нaпрaвaт прooдни aкo се зaпушени и пoлипoт и септумoт ќе ги немa дa не се мислиш дa си јa нaпрaвиш

9. manako1

manako1 Форумски идол

Штом природно забременуваш тоа е добро,обично спонтани настануваат од септум,затоа направи ги интервенциите и пак ќе си останеш и ќе си ја износиш бременоста.Од ништо да не се плашиш за се има лек.

Lara 27 likes this.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Без двоумење да си направиш операција. Спонтаните ти се вероватно од септумот.
    Без плашење нема ништо страшно :) Поздрав

Lara 27 likes this.
  11. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки, вториот циклус ми е при крај после киретажата, добив порано на 23 дена и ме измачи доста, обилно и со болки. Докторката ми рече после 5 месеци да одам за пап и микробиолошки, а јас се мислам да одам порано, не знам доволно ли е два поминати циклуси, што мислите вие?

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Појди на гинеколог ко ти е мисла не мора да чекаш 5 месеци :)

Bebulleee likes this.
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

А зoштo пoслем 5 месеци јaс oдмa ги нaпрaвив испитувaњaтa oд кoгa ми зaврши крвaрењетo првиoт месец oд циклусoт микрoбиoлoшки пaп и крвнa групa кoјa сум зa дa види oд штo нaстaнa

Oди кaј твoјoт дoктoр и дa си ги нaпрaвиш oвoј месец сите испитувaњa пa oд другиoт дa се фaтиш зa рaбoтa јaс чекaв 3 циклуси дa пoминaт мoе мислење

Last edited by a moderator: May 1, 2017
  14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Ми доцни три дена...се мислам дали да правам тест..би чекала да поминат повеќе денови, но работата ми е теренска, по непристапни предели и се плашам да не си направам проблем..еднаш веќе имав спонтан. Совет?

delvi likes this.
  15. Beatris

Beatris Популарен член

Направи си обавезно. Нема што да се загуби, ако не направиш тест, ќе добиеш циклус и секако ќе се разочараш, вака барем си на чисто. Ти посакувам || од се срце. Ајде барем на слика да се радуваме ☺

PeachGirl likes this.
  16. ₩anna Be Momm¥

₩anna Be Momm¥ Активен член

И јас сум за тест , и јас сум за || цртки .

PeachGirl likes this.
  17. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Идемо даље све до медаље :hug::hug::hug:.
    Остани така позитивна како и до сега,и еден мал совет од мене. Пробај помалку да ги анализираш симптомите :!: од како се приклучи само си ја замараш главата со тоа. Знам дека си го знаеш телото и секој месец пратиш што ново ке се случи и веднаш мислиш тоа е тоа. Притисок е тоа и за тебе верувам. Пробај овој месец без пратење симптоми ке видиш поубо ке е:).
    Не се лути само совет ти давам,зашто гледајки од страна мене тоа така ми изгледа,може и грешам.

Инаку си знаеш дека те обожавам нели,тебе и уште неколку од тука :hug::*:f:

Andonia, Bebulleee, 0ли and 3 others like this.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Женчињa дoбрo утрo oд мене:* јaс сегa примaм инфузијa зa хистерoскoпијa зa пoлa сaт ќе ме земaт држете ми среќa мили дa биде се вo ред пoздрaв oд мене ве гушкaм:hug:

Dral*7*, eli25, Melinda85 and 15 others like this.
  19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Добро утро :sun:
    Ке биде се во ред(fingers). Те гушкам и јас :hug::hug::hug::hug:

20. fina erika

fina erika Популарен член

Со лесно мила :hug::*

Добро утро девојки.Јас деновиве решив да се одмарам малку и да удрам на прошетка.Ги испразнив малку батериите ''удри бригу на весеље''Сабајлево осеќам некоја тапа болка во лев јајник и како да ме боли нешто како пред добивање мислам дека треба да добијам бидејќи фоликулите не растеа во последниве неколку дена.Докторот рече рано е за инсеминација да почекаме уште малце па ќе се договориме.Само што некако сега ме прегледа шарлатански не го очекував ова од него, нешто почна многу тивко да збори ги напрегав ушите да го чујам, му викам ти сам на себе си збориш или збориш со мене. Ќе чекам да добијам па поново на мерење фоликули, и правење на хормонални испитувања.ВЕ поздравувам

Last edited by a moderator: May 2, 2017
    Lanic likes this.