Еден ден пред недобивање сум, сеуште нема знаци за менструација и градите ме наболуваат од долу. Се молам само да е за убаво и нека не иде уште 9 месеци
Ти пишав јас во ПП што и како и до кога и немој после не сам знајала А тоа топлите бранови ти се од утрогестан,ако ти е за утеха уште се будам жива вода ноке,ке помине и тоа. Ја знаеш онаааа...идемо даље.... hug:
Добар ден добри луѓе..јас само да ве поздравам...секој момент кога се уклучувам чекам да ме израдува некоја со 2 цртки ајде да видиме месецов кој бил активен за продолжените викенди хехехе
Здраво девојки.Последен циклус ми беше 01.4 ,сега немам сеуште добиено.Немам никакви симптоми ниту за добивање ниту осеќам нешто необично.
Па едно време ми беше редовна,па еднаш по една недела од завршување на циклусот ми дојде пат,пиев цикло прогинова.Следниот месец ми беше редовна ,претходниов месец скоро месец не добив бев на гинеколог се беше во ред па ми даде дабростон.Откако ги завршив ми дојде тоа беше на 01.4 и сега еве чекам.
Поздрав до сите што чекаат две цртки ви посакувам од се срце што побрзо да си ги видите.и јас ги чекам долго време па ако може една консултација кој имал искуство со метформин за регулирање на скриен шеќер,вооедно причина за недобивање овулација,сите хормони испитани се е во ред освен ова.Па дали некоја пиела и ја средила овулацијата?Ви благодарам
Jas pijam momentalno vekje 3 meseca imav ovulacija, horminite se vo red, nemam seker no ete mi gi prepisaa mozebi bidejki bev sklona kon cisti
Уште не бев при свест oд aнестезијaтa кoгa дoјде дoктoрoт и ми кaжвaше зa oперaцијaтa декa е успешнa декa се среди мaткaтa и декa сум имaлa прегрaдa и декa е oтстрaнетa ми гo спoмнa aбoртусoт oд aбoртусoт ми е нaпрaвенa или oд неa се случи aбoртусoти јaс не знaм кoгa ќе oдaм нa кoнтрoлa ќе ти кaжaм пoдетaлнo oти уште бев пoд aнaстезијa и сегa дa му се јaвaм дa гo прaшaм не ми е згoднo ќе пoчекaм и ќе ти кaжaм aкo сaкaш вo п .п Нaпрaвив хсг и нa снимкaтa се гледaше декa мaткaтa ми е вo фoрмa нa т a прегрaдaтa не се гледaше и нa 4д мoжи дa се види aкo имa нештo
Дебојки бидејќи треба да правам испитувања на трансфузиологија на клиника..АНА, АФА и Д-димери може ли некој да ми каже колку одприлика кошта? Исто ме интересира шокрај овие какви други испитувања имате правено таму?
Па едно време ми беше редовна,па еднаш по една недела од завршување на циклусот ми дојде пат,пиев цикло прогинова.Следниот месец ми беше редовна ,претходниов месец скоро месец не добив бев на гинеколог се беше во ред па ми даде дабростон.Откако ги завршив ми дојде тоа беше на 01.4 и сега евечекам.
Се гледа на 4 Д и мене ми кажаа дека имам дворога матка. Дали некој знае дали од преграда се прави на два дела или што всушност е тоа? Некако се збунив сега незнам што да мислам, инаку и јас имам еден спонтан абортус. @Lara 27 лесно опоравување мила си заврши работа ти одмори и факај се за работа.
Воопшто освен претходниов циклус не ми каснело никогаш.Само претходниов ми даде дабростон за да ми дојде... Немав цисти нити нешто друго све беше во ред.Ми се дешавало да ми трае подолго (6-7дена ) а никогаш да ми касни...Се плашам дека ќе се разочарам ..
Направи тест, како што имам пишувано, разочарувањето не можеме да го избегнеме. Ако не е разочарување со негативен тест, ќе добиеш и ќе разочараш. Вака барем си на чисто и да знаеш што да очекуваш и како да се однесуваш. Кога веќе ти доцни има шанси за || најубави црти. Со среќа