@Chantal ме помачи да го барам тестот во друга категорија ама вредеше. Честитки да си имаш лесна бременост и да повлечеш нога месецов !
Здраво девојки, ме интересира дали некој во групава примал инекции и им бил предизвикан вештачки климакс? И дали после тоа се им се средило и си останале бремени? Ви благодарам
Јас колку што знам отприлика ваква функција има Супрефакт што се прима за време на ин витро. Меѓутоа за нормален циклус со следење на фоликули никогаш не сум слушнала да препорачуваат. Додуша и кпнтрацептивите имаат нешто слична функција ако не се лажам.
Правев лапороскопија, имав ендометриоза и три месеци примам хормонски инекции кои ме ставија во вештачки климакс, па ме интересира дали некој имал такво нешто и успешна бременост после тоа.
По она што ми го објаснувале и што сум читала, после вакви терапии со кои јајниците се одмораат обично има позитивно дејство на овулација и број на растечки фочикули. Не се секирај сигурно нема да ти наштети
Честитки за @Chantal ти посакувам прекрасна бременост ,уживај во тие месеци Инаку денес ме боли десниот јајник, изгледа во овулација сум и право се фрливме на работа Ве поздравувам и ве гушкам сите
Здраво на сите...Јас сум нова, сега почнувам хехехе. Со мојот сопруг сме во брак еве скоро 2 години, но да забременам се трудиме околу 10 месеци, но ништо добро е што ја има ова група за подршка. Е сега јас се прашувам дали можеби е време да се посети доктор?? Шо велите?? . Подршка до сите кои се трудат.
Ако имаш правено пап, брисеви скоро за останатото најдобро е да се советуваш со доктор. Следно е сперматограм и проодност на канали.
Prvo spermogram, za da proverite dali problemot e do soprugot. Ako se e vo red kaj neho, togas pocni si so ispituvanja. Pred proodnost na kanali, prvo ispitaj si hormoni na tret den od ciklus. Ako imas hormonalen problem vednas ke pocnes so terapija. Proodnost mozes paralelno so ispituvanje hormoni. Ma da hormonalnite ispituvanja se pobezbolni, taka da preporacuvam prvo toa
Ние по пет месеци неуспешни обиди почнавме со проверки, а почнавме со спермограм. Добар беше спермограмот, па јас почнав испитувања. Почнав со брисеви, пап и хормони, а мислам дека во истиот месец со хормоните проверив и проодност на канали - секако хормоните се на трет ден, а ХСГ-то е по менструацијата. Без разлика дали е добар или лош спермограмот, добро е и жената да си ги провери овие основни работи.
Другарки,ама е размавтано смајливо,а денес сум ко воз да ме згазил.Денови,ги има и вакви и такви,туку дајте совет,чекам резултати од хормони,вчера ми заврши циклусот,па да закажам за проодност кој ден е најпогоден,да не губам време,и дали ке треба да правам пауза од обиди месецов
Мислам 9-10 ден од циклус дека правев. И слободно продолжете со обиди. Да пишеш како си поминала, ќе те мислиме.