Верувам дека до сега си била на гинеколог. По тоа може сама да си знаеш дали има потреба да се започне со посериозни испитувања или сепак да почекате уште некое време. Докторите после една година препорачуваат да се започне со испитувања, но зависи колку години имате, мислам дека повозрасни малку порано треба да започнат со испитувања.
Dobro vecer dragi Feminki. Denes pravev test ya bremenost i mi pokaza vtora linija ama epten bleda sto ne ja ni primetiv jas tuku mojot maz. bese tolku bledo obelezana, pa me interesira dali postoi mogucnost da ja pokaze tolku rano inaku terminot za dobivanje mi e na 17.05 a prethodnata nedela imav tolku teskotii sto pomisliv deka imam problem so zeludnikot sto se sto ke se napiev ili jadev nesto morav da povratam za da mi olesni, a primetiv i variranje na krvniot pritisok na momenti moze da bide visok sto e nevoobicaeno za mene sto imam nizok pritisok no na momenti pagase do 80 so 50 i spiev ne ni pomisliv na toa nesto. Skros sum zbuneta ne znam sto da pomislam tolku mnogu go posakuvam toa da vidam dve crti . Se izvinuvam na dolgiot post sekoj sovet e dobredojden.
Женички јас често ве читам ама не коментирам затоа што не сум компетентна да коментирам зошто Господ ме дари со дете.Сакам да ви кажам никогаш да не се откажувате мојата баба 13 год немала деца тоа време било уште потешко немало толку доктори ниту напредна медицина.За да стигне на доктор одела по 20 км пешки зошто немало ни коли ни автобуси.Проблемот бил во дедо ми 100 проценти стерилитет.Знаел да и рече ако сакаш остави ме најди некој роди дете да не те спречувам,ама она му викала тебе Бог ми те дал заедно ќе бидеме со или без деца.Беше премногу побожна одела во секакви манастири камења бајачки надеж не губела.После 13 год останала трудна на сон и се јавила св Петка и рекла да и однесе дар и после тоа го родила татко ми на нејзини 40 години.Биле такви времиња свекрвата ја бркала да си оди дека она била виновна ама и после се останала се изборила и надежта никогаш не ја напуштила.И на смртна постела плачеше кажуваше колку се измачила за да го добие татко ми ама ете Господ е голем дочека и внуци.Сакав да ви кажам ќе имате и падови и подеми и тага радост,само вербата да ви остане.Се ќе дојде на свое место,некогаш порано некогаш подоцна.Извинете на огромниов пост и на секоја жена да и се случи да се оствари како мајка.
Феминки можели рецептите со маслиново масло,смокви,др рецепт мислам беше со матична млеч и апетисани и др со виното и рузмаринот не можам да ги најдам на search а би сакала месецов и со тоа да пробам
Тоа со виното еден килограм бело вино смередевка, со две гранчиња рузмарин свеж,се остава 10 дена на светлина не на сонце и после тоа се пие наутро на гладно по една мала чаша за ракија.
Женскиии сеуште немам добиено,немам направено тест незнам и сама зошто некако не сакам.Немам никакви симптоми единствено што имам и баш се чудам е бел исцедок кј секој ден е различен бледо жолтеникав некој ден и прозирен а пден два и имав некоја капка бледо розевкаста.Незнам што е најдобро да правам.
Zenski kazete kako pobrzo da zabremenam veke ocajna sum na ginekolog se e ok, pievte li nekoi vitamini nesto za pobrzo da zabremenite??
Утре да си напрајш тест да знајш на што си. Што мислиш вака полесно ќе ти е? Со тестот барем знајш или Џа или Бу. Ако си бремена да си земаш витамини, а пак ако не си да ти дадат апчина за да пробие! Првото нешто што можиш да го направиш е "Трпение" Не е битно ти кога сакаш. Битно кога е од Господ речено. Кои испитувања ги имате направено?
Ми се смачи веќе два месеци одам на гинеколог да ми даде за да ми пробие и ништо не кажува нити од што е нити што да правам.Или е глуп докторот или незнам веќе.Незнам зошто последниве месеци ми се случува ова.
Направи тест и после следен циклус провери хормони.Ако не си задоволна од докторот смени го, не се измачувај со него.