Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Колку што знам ти само што заврши со ивф. Ова ти е најлошата идеа што може да ти текне.
    Не за џабе докторите и за ивф на приватно препорачуваат барем три месеци пауза. Незнам зошто мислите дека хормоните се играчка. Викаш дека си спремна пак да правиш ивф, ама по овам ми изгледа дека воопшто не си спремна. Ти пишав и во вештачко, одмори малку, исчисти го организмот и психата смири ја па со нови сили ако си спремна за три месеци оди на ивф приватно или почекај за ваучер.

На 0ли, Bebulleee, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Да но докторот не ми вели така 3 месеци да си чекаме иначе јас на своја рака сакам да си ги земам ама се предомислив во право сте ми се јави докторот ми закажа за петок на консултација за да видиме ифв на спонтан циклус да правиме ама незнам колку е сигурно? Некој од вас има направено гребење на матка читам дека има успех колку чини от прилика ??

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177

И мене не ми е позитивен целосно ама гледам бледа линија,на опаковката имаше варијанта и слабо позитивен.Сега засега нр правам затоа што пијам дабростон за да ми се регулира па ако не ми дојде и кога ќе ги завршам значи дефинитивно сум :)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Не е оваа бледата линија, се гледа вака оти во тој се спојува индикаторот и остаатиот дел од тестот, ги имам и јас дома истите. И баш исто е.
    Тест линијата е близу до контролната.

5. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177

Можеби погрешно сум протолкувала :)Во ред е .

6. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    • Ве молиме користете кирилица.
    Jas pred da ostanam bremena gi piev ovie apcinja samo 20 dena I posle toa odma ostanav. Ne znam dali e do niv ili toa e od bog odreno koga no bev premnogu zadovolna se custvuvav poveke energicna. Mi gi dade maticnata vo MK.Inaku se malku poskapi i kostat 970 denari, Inaku se maz mi se obiduvavme nekade 3 ili 4 meseci ama sekogas koga testot ispagse negativen ne se opteretuvav psihicki so toa zosto mislam deka mnogu e vazno i koga si psihicki dobro podgotvena. Imam samo verba vo Bog i si rekov koga Bog ke odredi togas neka bide, inaku toj mesec pravevme svadba i ne bev tolku okupirana so toa i koga se vrativme vo Germanija se iznenadiv pozitivno. Slednata nedela imam zakazano kaj maticen i so dusa cekam da ja vinam tockickata. Inaku sum Bliznak i nikoj od familijata ne bliznil pa bi sakala i jas da imam bliznaci ali rekov sto i da e neka e zdravo i zivo. Pozdrav do site i moj sovet e ne se mnogu opteretuvajte so toa pravenje testovi i cekajki vo nezivesnost obidete se da ne mislite na toa, iako znam deka na sekoj zelbata e golema da se vidat II (dve crtki). Izvinete za dolgiot post.

Прикачени фајлови:

На Milobebence, Lara 27, bokace и 3 други им се допаѓа ова.
  7. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас после неколку видови на тестови со две бремености знам дека на почеток на бременост ако е многу рано покажува бледа линија, со секој ден се повеќе се затемнува па со среќа :*

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  8. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Koga najrano mozam da napravam test majki :)

9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    После изостанок на циклусот,т.е бар 1 ден да ти доцни.Среќно:)

На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Девојки здраво.
    Денес ми е 8 ден од циклус пијам кломифен можно ли е да имам некој бодежи во јајниците и да означува тоа некоја си овулација ,мислам дека е рано да овулоирам, или пак си умишљам нешто.:?:

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Ама девојки ова не е тест линијата.
    Не правете забуни.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Јас бев минатата недела кај него..утре сум пак..на прв поглед е многу сталожен и ми остави добар впечаток..за понатака не знам ќе пишам утре

13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Првата инсеминација ја правев кај него прва и успешна човекот е профи и си ја знае работата не збори многу но тоа што ќе ти го каже и се што те интересира да го прашаш ќе ти одговори со мене барем беше посветен незнам каков бил со другите,и втората сега ако треба пак кај него ќе ја правам

14. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Девојки, еве ме мене со ништо ново. По неколку пати дневно се логирам на форумов и гледам слабо активна темава. Ништо ново нема кај сите нас изгледа. Следна недела на контрола за тироидната и тоа. Два дена пред добивање сум. Никакви нови симптоми, стандард истите. Веќе не ни барам ни најмала можност за бременост низ симптомиве. Истите си се стандард, некогаш повеќе некогаш помалце. Некако се преизанализирав низ минативе две години што веќе ништо не ми дава некоја надеж за можна бременост. Многу трудници имам околу мене, и од сите слушнав "Знаев дека сум трудна, едноставно си осеќав и си знаев".

Ете и јас останувам во надеж дека еден ден едноставно ќе знам дека сум трудна, и ќе си се чудам сама на себе колку години секој месец сум си помислувала дека има шанса да не добијам. Дотогаш, останувам да знам дека кај и да е ќе пробие и дека треба да си купам влошки со време :(

На IvanElena, dunika, Andonia и 4 други им се допаѓа ова.
  15. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Zosto jas ne mozam da go vidam testot

На Sara mila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Ова нема врска.
    Ја не знаев, не се ни надевав месецот. Тестот го направив ради реда.

На PUPICA, mariz и DaenerysT им се допаѓа ова.
  17. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Здраво девојки еве ме и мене, утре ми е денот за добивање, направив сабајле тест излезе негативен, а и не очекував нешто поразлично, чекам резултати од микробиолошки брисеви и полека ќе спремаме документи за ивф.поздрав

18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Веројатно толку многу се имам изначитано за имплантациско крварење, секрет, главоболи, осетлив мирис, замор итн, што ништо од тоа нема кај мене... Некако слабо слушам за случаеви кои појма немале и ништо не претпоставувале. Ама ете имало :D

На fina erika и duffi им се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    На ден на тест нема ништо од тоа освен имплантациско ама и тоа го нема кај секој.
    Не се оптеретувај со симптоми. :)
    Со среќа.

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    6та недела симптоми на бременост, претходно е се исто како ПМС

Јас појма немав, симптоми имав како да треба да добијам тестот го направив ради реда кон 19 часот и беше позитивен :inlove: како и да е мислам дека нема толку рано да се појават симптомите мене кон 6та недела ми се појави гадење и вртоглавица без имплантациско крварење. Иначе и јас не можам да сфатам како некои викаат “знаев си осетив дека сум бремена“ :wasntme:. Со среќа

Последна измена од модератор: 17 мај 2017
    На claudi00 му/ѝ се допаѓа ова.