Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Си добив пред некој ден, четврта инсеминација официјално неуспешна. Месецов одмарам зашто осетив дека ми дојде ту мач, тотално се запоставив себеси и ми се смачи од све веќе. Ми треба барем некој ден да се вратам во нормален живот оти не бива вака веќе. Почнав со вежбање и шетање и шопинг и баталив све друго. Следен месец со Господ напред, може да биде и ивф на природен циклус. Ќе видиме.

На IvanElena, Lara 27 и kukla21 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ајде собирај сили и кулирај колку може. Те чекаме со позитивна енергија и позитивен резултат!

На Dear_Thing и Lara 27 им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    И јас имав позитивен тест и тоа со убави цртки од тој германскиот а бетата ми беше 0.10.
    Од тогаш се разочарав и воопшто со никој неми се збори на таа тема и плус некоја габична инфекција се појави сега и тоа.

@bokace Еден ден јас и ти ќе се сретнеме со колички во парк ќе видиш а тој ден брзо ќе биде.

На IvanElena, H.VAGA, Natali26 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Посакувам сите во најскоро време да ја дочекаме радоста што ни недостига и сите глупави тестови од денес да се расипат само на две позитивни линии и само позитивни да бидат.Е тоа ви го посакувам на сите !

На IvanElena, Natali26, bella.gk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Леее ама се разочарав, @bokace :hug::hug::hug:.Цел ден немав отворено во темава,сега кога видов преку 50 непрочитани,се затресов од возбуда ,знаев има нешто,ама негативен исход за жал:(. Очајно фали еден позитивен тест на темава,се надевам дека е затишје пред бура! Јас одложив хсг за нареден циклус,било најдобро да се прави после менс а пред плодни.Негде 10-12 ден би му дошло.За џабе се пазев овие плодни денови,си испуштив циклус.Здравје.Голем е Бог,ке биде.Од срце посакувам што поскоро бар едно бебче во најава на темава! Ве гушкам најсилно сите:hug::l:

На IvanElena, Lara 27, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Најдоброто одмарање, на истото се фрлив и јас.

Морам да кажам дека ми годи вежбањево после инсеминацијата и хормоните, сега сфаќам колку добар вентил ми е вежбањево. Мозокот на пасење, месецов еден доктор не сакам да видам (lalala)
    Шетање, дружење, шопинг, вежбање, љубов со мажето без темпирања. Убаво ми е :inlove:

Па ме зачуди кога рече дека после плодни денови ќе правиш, сакав да ти речам да се пазите во тој случај, но пиша дека ќе се пазите.
    Ти пишавме дека се прави по менструација :)
    Но, добро, ајде не грижи се, помина и не жали што сте се пазеле, време назад не се враќа :)
    Следниот циклус хсг и во истиот месец да се израдуваш со || :nod:

Последна измена: 17 мај 2017
    На IvanElena, Lara 27, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  7. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ќе поминат и овие наши искушенија , се ќе си дојде на свое мила.
    Господ чува нешто подобро за нас. Те гушкам најсилно :hug:

На IvanElena, H.VAGA, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Кoгa требa дa дoбиеш милa?

9. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    434
    Ајде девојки ке биде!!!!! Јас викендов иако не целосен ке си се опуштам со мм и едно убаво винце па шта буде нека буде!!!! Се откажав од следење на полни денови, полни месечини итн. Ако сака да биде ке биде и без ограничувања и бабини приказни!!!! Што мислите вие девојки?

На IvanElena, Lara 27, Acka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Na pocetokot i jas bev opsednata so toa plodni i neplodni denovi, no sega koga ostanav bez da go pratam toa ke vi odgovoram deka ne znam vo koj tocen priod se sluci, ednostavno sto znam deka vodenjeto ljubov bese so golema strast bez da pomisluvame sega ke go napavime ili ne, ednostavno se opustivme i uzivavme sekoj den vo beskrajnata ljubov. Dete se pravi so ljubov a ne so pomislata sega ke bide ili ne. Toa go kazuvam od licno iskustvo kolku pati sum se razocarala i plakala no koga ke opustiv i ne razmisluvav za toa togas se desi. Zato uzivaj so mazot ti so vince i probajte da ne se fokurirate direkno na toa. Pozdr i ubava vecer.

На IvanElena, Lara 27, Natali26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    434
    Здраво благодарам на советот! Така и треба колку повеке мислиш толку се опседнув и на крај се разочарав. Редовно си ја пијам фолната, Mg, Вит C и си уживам. Поздрав и добра нок

На IvanElena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Немам редовна менструација , не знам кога треба да ми дојде .
    Последен пат имав на 28 Март.

13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.261
    Допаѓања:
    118.955
    Moja прва братучетка го имаше истиот проблем. Пиеше кломифен и остана бремена. Ти ја праќам целата среќа на светот :inlove:

На Lara 27 и bokace им се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  15. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мене вежбањето секогаш ми делува така, како преродена сум, како друг човек, одма живнувам, одма си се чувствувам поздраво, поенергично, посекси, ми се оди во шопинг, ми се пробуваат алишта, се чувствувам подобро за секс... ама ете го имав ставено во заден план демек да не наштети, па ај да не има нешто, па да пазам... За тоа ми е многу криво, две години само се пазам, оставив и трчање, и Водно, и пилатес, и теретана, све за секој случај, и на крај цел живот ми се смени, а никаков позитивен резултат. Ќе терам сега со све, прво животот да си го вратам во нормала, па другото како даде Бог.

Плус го гледам мм дека периодов е малку потиштен, нервозен, неколку другари малтене паралелно му добија деца и дури сега почна страшно да го погодува, па не можам да си дозволам и јас да паѓам во вакви моменти. Еве моментално барам по интернет кај да фатиме да прошетаме, да му ја летнеме некаде...

На Ano, Milobebence, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    @0ли мила докторов кај што сум,работи и во универзитетска клиника,а на пладне во ординација негова приватна.ХСГ прави лично тој секој четврток,по цел ден си е во болницата.Има 70тина год,по потекло е хрват,ама специјализирал овде во Швајцарија.Има страшна гужва кај него,велат дека бил мн добар дијагностичар,и помогнал на мн парови во борбата да зачнат.Еднаш или два пати месечно е во Белград,а кога му кажав дека сум од Мк ми рече дека соработувал со Систина.Ке видам какво искуство ке имам,се надевам ке ми помогне,а хсг закажав уште сега за после циклус,за да ми е сигурен терминот:) @Dear_Thing мила и јас(ние) сме во идентична ситуација,јас стагнирав со секаква физичка активност,што по мене е голема грешка на сопствена штета,а м.м моментално е поочаен за бебе од мене.Жал ми е коа го гледам таков,ама знам дека ќе биде,кај нас и кај сите:)

На Dear_Thing, Lara 27, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Подобро вака Дуника, пред плодни денови.
    Со лесно.:)

На Lara 27, pandelka и dunika им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас не стагнирав со секаква физичка активност. Бев по малку активна зимава, но не беше тоа-тоа, не вака како сега. Не вежбам сама, заедно со мм после работа вежбаме и тоа саглам вежбање. И јас од тоа да се пазам да не грешам, да не си наштетам, а всушност кога сум вежбала редовно, секогаш подобар циклус сум имала и сум се чувствувала подобро. Океј сум си генерално, но вежбањево како да ми фрла кожа и нова ми излегува :inlove:
    Инаку, и јас деновиве барам на интернет каде да здувнеме :rofl:
    Тоа ми е преокупација во моментов, паметот ми е како се шлапам во вода, гњурам со маска и како сирена си шибам брзо под вода со пераи :rock: (poolparty)

Дуника, ти посакувам убаво искуство со докторот и што побрзо да се израдуваш :sun:

На IvanElena, Ano, ma4e1311 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    И јас исто, не престанав тотално, ама не е исто едно трчање во неделата или 40 минути точак возење со 3-4 пати неделно убаво вежбање. А па во оние 14 дена од овулација до тест, скоро цело време избегнував потешки активности, освен пешачење и играње по свадби :D Скроз се разбираме :) Кажи ако смислиш некоја убава идеја за шетање, јас никако да одлучам, само зјапам во картава од Европа и кликам :)

На IvanElena и Lara 27 им се допаѓа ова.