Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Женски денес бев на гинеколог ... за 2 дена треба да добијам ако дојди хаха... и ај реков да видам совет што ќе ми кажи и као демек се е во ред матка јајници нема никаков проблем и ми вика како што гледам ќе добијаш... но имаш еден фоликул на левиот јајник и откакко ке ти заврши ќе дојдиш да провериме дали е прснат и доколку не е да ти дадам терапија... што мислите дали има шанси да не добијам ... хаха ????? и дали имал некој вакво или слично искуство да сподели :) :*

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Играње по свадби е добар спорт, шо :lol:
    Имаме повеќе идеи за шетање. Се мислиме дали да одиме некаде со летање на некое егзотично место бидејќи навежбани сме само за такво место :rofl:
    Имаме и идеја за подолг пат со возење, да го заобиколиме Јадран до штиклата во Италија со повеќе застанувања и преспивања, па од Бари со траект до Драч и оттаму во Македонија. Малку повеќе возење, но ние уживаме во тоа и не ни е мачно :inlove:
    Давај идеи ако има нешто друго интересно :sun:

Инаку, кога сме кај мажите, верувам дека не им е сеедно да не' гледаат тажни, расплакани, разочарани, депресивни, безволни. Потрудете се да бидете позитивни, многу влијае на нив нашето расположение.
    Што да правиме кога некои желби не ни се исполнуваат веднаш, мора да помине некое време за некои од нив. Мора да се стрпиме и да веруваме дека ќе дојде и нашиот ден бидејќи и навистина ќе дојде.
    Потрудете се да влијаете позитивно на вашите драги мажиња бидејќи тие ве сакаат и тешко им е да ве гледаат нерасположени. Ние сме силни и истрајни, ќе успееме сите, но обидете се да внесете позитива и оптимизам во вашето секојдневие. За ваше и доброто на вашето маже. Дружете се, гушкајте се, правете заедно работи бидејќи наскоро повеќе ќе му се посветувате на бебенце.
    Искористете го секој момент со мажињата, љубовта нека цвета како да сте на почеток. Башка, на секое детенце му се потребни среќни родители што се сакаат и ќе му бидат пример за тоа што е љубов и среќа.
    Ве гушкам сите :hug:

Последна измена: 18 мај 2017
    На Andonia, bella.gk, fina erika и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ме расплака малце...за мажињава..ама у право си :)

На Andonia, eta и 0ли им се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас пак си имам надеж, ќе направам нов тест за некој ден, во случај ако не дојде вештерката.

На prettymamma, podravka, 0ли и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    8.760
    Обавезно да одите негде да прошетате. Ние за велигден шетавме 3-4 дена, многу по опуштени бевме. Уште пред да одиме викавме да се вратиме тројца, и ете после 3 недели од тоа имав позитивен тест, дали сме се вратиле тројца или третиот дошол после тоа незнам, ама уверена сум дека патувањето добро влијаеше ;)

На Natali26, ma4e1311, Valentina888 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.379
    Браво, така треба, и јас сум моментално на истата "терапија" и многу ми е убаво (highfive)

7. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    @Beatris , ставив повеќе од 2 гранчиња рузмарин во белото вино. Има некоја врска? Изумив да го препрочитам рецептот :|

8. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Не верувам дека може да има проблем. Ништо страшно, со среќа, се надевам ќе ти помогне.☺

На Lara 27 и AudreyH им се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    Добро утро дами, имајте убав ден:inlove:
    @Dear_Thing :hug:
    Знаеш ли колку многу ми помогна со книгата? Мислам дека добив просветлување. :l::inlove:
    МНогу ти Благодарам :hug:
    (за оние кои не ја знаете, а сакате да си ја купите еве линк до книгата)

Толку многу се мотивирав, и се потрудив максимално обидите за дете да ги ставам во најпоследниот план.(мислам на психички, инаку пак си одев по доктори, да не се лажеме, само си ги слушав со резерва, со многу резерва)
    Акцентот го ставив на Мене, на маж ми, на личностите кои ги сакам и ми значат.
    Додека ние се обидуваме за дете, околу нас во светот се случуваат милион работи на кои забораваме да се радуваме. А да е уште пожално, се забораваме самите ние. Нашата љубов, нашата страс за животот.
    Знам тешко е, потешко и не може да биде, ама и не е е болка за умирање.

Сакајте се, водете љубов со вашите мажи како за последно, затоа што никогаш не знаете кога ќе се фати и кога ќе ви ја забранат љубовта:*

На Bebulleee, MADO, mynameislove и 13 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Mила дури сега те прочитав бидејќи бев отсутна некое време сакам да ти честитам и да си ја имаш најлесната и најубавата бременост ти посакувам се нај нај убаво :*

На IvanElena, Lara 27 и Chantal им се допаѓа ова.
  11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Баш ми е мило, баш се прашував дали некој ја прочитал :) Мене многу убаво ми влијаеше, затоа сакав да ја подарам да ја прочитате :hug:

@0ли не ви е лоша идејата за road trip :D Јас разгледував нешто авион Скопје-Венеција, па таму рент а кар, Венеција-Верона-Милано. Или авион Скопје-Барселона, па таму брз воз Барселона-Мадрид (и Малага ме влече). Ние сме малку лимитирани со денови зашто ова планираме сега за почеток на јуни макс една недела, а одмор после крај на јули почеток на август - со надежи дека ќе имаат убава причина докторите да ни речат да си седиме дома летово. Ако немаме причина за седење дома, ќе имаме одврзани раце па може да се искористи некоја егзотична last minute понуда, и така сме со приватен бизнис и не мораме предвреме да пријавуваме датуми за одмор. А и ова за јуни ич не е лошо, само соленко доаѓа кога ќе пресметаш дека не се вклучени екскурзиите и аеродромски такси од 7000 по човек.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Кога сме кај темава,гледан ли Ви е филмов?Јас го гледав пред 3/4 месеци,и се убив од плачење.Желбата за дете,и љубовта се така добро доловени,што не верувам дека постои човек кој би останал рамнодушен.Изгледајте го обавезно IMG_1310.JPG

На Bebulleee, Andonia, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Рикав како магарица...

14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.375
    Lavici prvo ke se izvinam za latinicava na rab nemam mak pod.
    Me interesira nekoja da ne ima ili znae nesto za pienje na prirodna baza caevi,vitamini domasni lekovi koi bi pomognale vo reguliranje na ciklusot.

15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Тинче со хормони ли имаш проблем?За чаеви можам да ти препорачам лист од малина во комбинација со вркута.Јас пијам неколку месеци,не баш редовно,но сите симптоми на ПМС ми исчезнаа,а ги имав многу,и на контролава хормоните ми беа во ред сите.Исто и корен од мака во прав е природен регулатор на хормони.Избегнувај процесирана храна,колку можеш повеќе свежо,сега пазарите се полни со зеленчук и овошје и се ке си дојде на место:)

На 0ли, Winter Lady и pandelka им се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.375

Otkako se porodiv mi se poremeti ciklusot de ne mi doagjase,de ne mi sopirase... pa so primult nor na 3 pati resivme problem.Prvo mi go prepisuvaa problemot na ciklusot so doenjeto.Ama eve Ima 1 god kako ne go dojam maliot i seuste problemot e tuka dobivam na 45 dena otprilika.Hormoni vo red,pap i mikro vo red na exo matka i jajnici vo red.Sakame so mm da se obideme za vtoro detence prvovo go pravevme 8-9 meseci bez uspesno so redoven ciklus od 28 dena,sega sakam da go normalliziram ciklusot ako moze so nesto prirodno ako ne biva ke odam so hormonska terapija.

17. dagmar

dagmar Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    77
    дуника од кај купуваш чај вркута у која билна аптека сакам да го пијам ама неможам да најдам позз

18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Јас го имам купено од Бит пазар. 150 ден беше едно кесиче. Кај рампа има билна аптека исто, не сум од Скопје и незнам да ти објаснам каде точно.

Ти како си? Преретко пишуваш, до кај сте стигнати?

На dagmar и dunika им се допаѓа ова.
  19. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Здраво идни мамички. Имам едно прашање? Денес ми се појави некое цудно боцкање во пределот на грлото на матката а и чешење. Осекам некои тапи болки во стомакот но не многу силни дали е сето тоа нормално и како се справувате со цешењето.Јас пробав со чај од камилица дали е правилно тоа. Секој совет е добредојден. Веќе сум во трета недела а на гинеколог имам закажано за следната недела што да правам дали е нешто сериозно. Ви посакувам пријатна и убава вечер

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Бремена си така? Придружи се во Труднички муабети и прво тромесечие и таму прашувај си се што те интересира :) Инаку ако многу те чеша и имаш исцедок зголемен обавезно на гинеколог...