Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. love4ever

love4ever Активен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    37
    Не дали е можно,туку најверојатно си бремена :D
    и со мене бесе исти слуцај,прво скроз бледа втора линија, за после 2 дена кога го повторив тестот да видам две цртки со скоро иста обоеност :)
    Честитки,и имај убава и лесна бременост :*

На zorica1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    благодарам за честиткитее :inlove: :*

На La-Dy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Да со вагинално ехо ме гледаше,најпрво фала за помошта на сите,вчера имав малце кафеавко и испаничив денеска пак бев и мислев готово ке ме чистат пак,во хаос бев,ама др.Дракулевски пак ми рече дека се е ок има бременост ама плодот не се гледа,а дали е можно да е вонматерично па да неможе да види или незнам м?Што викате вие поискусните?Ми рече дека е нормално кај некои да има кафено дури и розрво само да не е апла крв,дали ме тешеше или не незнам ама страв мие а дајбоже дае рано само го молам Господ да не ми ја одзема и оваа радост да станам мајка....

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Црнка88 не мисли на тоа се ќе биде во ред сите те подржуваме,можно е да е многу мало па да не се гледа за недела-две сигорно ке се види поубавко ;) се ќе биде во ред како Господ никој не е :* поздравчиња пино до тебе !

На Crnka88 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. La-Dy

La-Dy Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Пред 4 дена направив тест ми покажа позитивно :) за да се уверам другата ден бев на гиниколог и докторот ми рече уште ништо не се гледа но има бременост ми рече по 2 недели да одам пак така да Crnka88 нема причина да се грижиш ... :) :)

На Crnka88 и maleckataa им се допаѓа ова.
  6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде ајде со Господ напред, почнаа двете цртички да се појавуваат, со лесно и со убавини и радости на сите што имаат две цртички :clap: , а на нас што сеуште чекаме дај Боже да ни се посреќи побрзо :*

На La-Dy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не се сеkирај Црнка, штом има бременост, ќе се појави и бебе, ќе почекаш малку и ќе се појави и бебенцето, сигурно е зачнато покасно, можеби не си ни 5-та недела сеуште спред плодчето, затоа не се гледа, многу е малечко. Немој случајно да се трауматизираш самата, мисли позитивно и розево и се ќе биде најсупер :* :)
    И не е можно да е вонматерично, штом ти видел докторот бременост во матката, како би можело да е вонматерично? Мало е сеуште, како милиметар е и затоа не се гледа, ехото е повеќе во сенка, можеби се поклопува со некоја сенка, треба бебето да се појави на ивицата на тоа кругчето од внатре, затоа викам можеби е поклопено на ехото со некоја сенка и дека е премалечко и рано затоа не се гледа, ама ќе се појави, ќе видиш! :clap:

На Crnka88 и La-Dy им се допаѓа ова.
  8. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    so sreka imaj sovrsena bremenost i zavleci noga za nas koi sto sme vo iscekuvanje pozz

На Laura87 и maleckataa им се допаѓа ова.
  9. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    феминки имате ли искуство со д-р Дамчески од Св.Лазар или Панчевски од Систина, сакам на преглед да идам(се обидуваме со мм подолго време), од матичната не сум задоволна, па сакам на приватно да идам.

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    нека ти е со срека лаура да ти се множат :)

На blagica1991 и Laura87 им се допаѓа ова.
  11. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Јас немам искуство за тие клиники ама д-р Коруноски е многу добар незнам :^) јас одам кај него и многу добро објаснува и скоро повеќето работи мозат да се испитаат соработува со сите скоро клиники и со св.Лазар ;) и така..инаку јас ја примив инекцијата ПРЕГНАЛ преед една недела и во понеделник треба да одам на преглед :( страв ми е по малку да не се разочарам пофторно но тоа е што биде нека биде :wasntme: само Господ знае се надевам дека ке ни ја пружи шансата на сите да се радуваме оваа година позздрав пуно до сите :*

12. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    80
    честитки и од мене , навистина е "Очекувај кога најмалу очекуваш" работава ...ние го правевме нашето 8 години и после низа лоши дешаванки отидовме на одмор да одмориме мозок и душа и од таму се вративме со најубавата ни ќеркичка која сега веќе е 11 месеци :* само позитивно и ќе биде се супер... ;)

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    А д-р Коруновски дали прима нови пациентки како матичен лекар, бидејќи јас од мојата ама ич не сум задоволна?!

14. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Ви благодарам на сите... :) Ви ја пуштам целата среќа на светов Март да ви донесе на сите бебенца... Фала ви за поддршката до сега! Ве сакам! :* :inlove:

На valjaaaaa, lale24, maleckataa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    девојки ве молам за совет 5 дена ми касни пред 4 дена направив тест ми покажа негативен пд стомакот имам мали болки како да ме боде некој со нож до сега вака не ми било никогаш дај ве молам кажете ми д али да го повторам тестот или да чекам и колку.....

16. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Направи утре пак тест и ако си бремена сигурно ке ти показе, па дури и најефтин тест да употребис! направи и расчисти си ја дилемата, ајде израдувај не :inlove:

17. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    on ima mnogu pacienti od skoro site gradovi ako sakas da odis kaj nego kazi mi jas ke mu se javam i ke ti otvorat karton ! ;) pozz do tebe :*

18. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    благодарам лори ке почекам уште 2 дена па ке направам повторно тест и ке ви пишам мвааааааааааа

19. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    so sreka devojki cestitki so lesna noga site da smeee i nie bremeni ova god site da imame bebenca :tmi: :inlove: :yawn: :clap:

На Laura87, blagica1991 и maleckataa им се допаѓа ова.
  20. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.052
    Мaleckataa ме интересира што бидна?Или утре ќе правиш тест? Оној негативниот тест го правеше по 1 ден доцнење? А сега ти доцни колку? 5-6 дена? Ме интересира бидејки и мене ми доцни веќе 3 дена. Правев два теста (еден вчера, еден утрово) и двата беа негативни. Денес имам многу остри болки (повремени) како да ќе добијам, но се‘ уште ништо. Дали да се надевам на нешто или не? :?:
    Ти посакувам многу среќа!