за почеток чај од маточина можиш да пијаш јас го имам пијано ама само неколку чаши ми се здосади оти лето беше... Еве за подобрување на либидото кај мажот и кај жената и подобрување на плодноста кај истите..: 1) Во една голема тегла мед се ставаат : 200gr сурови здробени бадеми, 100 гр ситно мелен поленов прав, 50гр пченични ркулци, 200гр мелен сусам,2 супени лажици од МАКА во прав. Смесата се замешува и се зема по 1 супена лажица наутро и навечер на гладно, после тоа се испива 1 чаша топла вода во период од 3 месеци. И ЕВЕ УШТЕ ЕДНО 2) 1 лажиче полен. 1 лажиче МАКА се ставаат во 1 филџан какао,сок или вода ( по желба) откако ќе се растопи се пијат 2 пати на ден во 12 часот и 20 часот и се јадат потоа по 5 смокви и тоа 2 пати на ден во 12 часот и во 20 часот во период од 3 месеци
Па сигурно кај медариве имаат незнам да не те лажам тоа да прашаш јас не го направив оти немав потреба останав по две недели бремена од ко ми го дадоа ова ама за жал спонтан имав сега пак еве пробуваме и се надевам ќе немам потреба да го направам
Ти благодарам многу. И јас исто се надевам за вас, штом сте плодни немаш гајле. Сигурно овој пат ќе биде се во ред
Бог нека е со тебе и овој пат се најубаво Инаку баш ме израдува затоа што јас пред 10 дена почнав да пијам од капките, ама ги нарачав директно од Пчеларство Дабески Гостивар. Нарачав два вида, овие ти што ги имаш и едни други што се баш за ендометриум. Само не ми пишува на овие агнус колку се пијат - како ги пиеше ти? Јас се водам според другиве па зимам околу 20 капки во пластична лажица, па после пијам вода или малку мед јадам.
Овие капки ги имаат и браќата од прилеп витекс се за регулирање на хормоните ги носи сите во нормала за еден месец користење .. Сега ми текна..
Не се само за хормони, туку намалуваат ФСХ, даваат поквалитетни јајце клетки, балансираат естроген и прогестерон и сл. Мене хормоните на последна проверка ми беа балансирани, само ФСХ малку повисоко од она што би било идеално за моја возраст, и го прашав човеков, викам да не ми направи некој проблем со хормони кај што го нема. Тој ми рече без гајле, ова не се никакви хормони, не може да расипат нешто, само да доведат во ред и да дадат поквалитетни јајце клетки, да нормализираат овулација и сл.
да и мене така ми кажаа тие во нормала ги доведуваат хормоните сите да ама не се дозволени во бременост да се пијат така мене ми рекоја
Здрaвo женички,пoминa неделa и пoл oд ризичниoт oднoс a вчерa нaпрaвив тест кoј излезе негaтивен.Нa 26 требa дa НЕдoбијaм.Штo мислите вие,дa не гo нaпрaвив мнoгу рaнo?
Kako polesno da ostanam trudna sto treba da napravime probavme 3-4 pati so mm no ne se faka sto bi mi kazale
Господ кога ќе сака тогаш бидете упорни јас не бев останата 6 месеци скоро а пријателка моја остана после 2риот обид. Зависи од многу фактори секој разично нема тука некоја финта барем јас така мислам...
Ти благодарам мила, да си се усреќиш и ти побргу.Јас ги пиев капсулите,секое утро на гладно со млака вода и лимон.Првиот месец ги пиев цел месец,а потоа само до овулација бидејќи видов на нет дека некои ги пијат само до тогаш.Е после две недели добив позитивен тест.Дај боже и кај тебе да дадат одма резултати
Е фала ти. А ова мака претпоставувам на мак (семе од афион) дека се мисли и на гугл така ми даде. Ама ако не е така нека каже @Snow white
Маката си е посебно перунско растение. Не е поврзано со афионот. Најчесто се користи коренот од маката. Велат дека ги регулира хормоните и циклусот. Ги ублажува менструалните симптоми. Влијае и на бројот и квалитетот на сперматозоидите. Значи не е штета да ја пијат двајцата партнери. Ја има во прав и во капсули. Прогуглајте има многу информации. Ќе се потрудам да ја најдам мојата фармакогнозија за повеќе информации.