Капсулите никој не ми ги препорача,вака по форуми на нет видов дека има доста кои ги примаат и имаат позитивен ефект,особено за подобрување на овулацијата. Кога го прашав гинекологот за нив не ни знаеше за какви капсули станува збор,така да ги земав на своја рака.Меѓутоа пред 3 месеци имав покачен пролактин,следниот месец пак испитав хормони и ми беа во ред,е тогаш ги земав капсуливе и ги пиев до пред 3,4 недели.
Здраво џенцки, не сум ве заборавила да знаете. Само не бев во можност да пишам овие неколку денови. Ве гушкам сите
Вистина е тоа дека очекувањата се големи,јас на првиот абортус почнав да крварам на 25 тиот ден од доцнењето и за неколку дена се случи спонтан.после тоа се лекував правев хсг и ми рекоа дека се е во ред и дека можам да останам бремена.после 2 месеци повторно забременив и со голем страв чекав да поминат 25 дена.до ѕогаш не прокрварив и си реков фала богу овај пат се уште немам ништо и само што се ослободив и се радував после два дена прокрварив.и ете ти уште едно големо разочарување кога видов како цел свет да се сруши врз мене.и за неколку дена крварев се повеке и повеке се додека си падна целосно плодот.премногу ми беше тешко но еве сеуште се борам и кесе оперирам нема дасе откажам се додека да успеам со господ напред се надевам дека 3 тата бременост кеја износам до крај и господ кеме награди со дете.на сите ви ја посакувам таа радост па и мене.нема откажување само напред што е наше ке си дојде
Душичка си,јаки сме ќе издржиме се ама на крај ќе се исплати целата наша мака само опуштено и позитивно ,убавото не чека
Здраво девојки денес ми е 14 ден од циклус ,и вчера и денес осеќам како некоја болка во пределот на јајниците како за пред добивање,како некој бодежи инаку пијам кломифен дали е овулација или некоја реакција од апчињава сум заборавила искрено од дамна ги немав пиено вчера на доктор вика има 4 фоликули од кој два се со 10 мм ваљда е добро па ќе видиме сега ве поздравувам и ве
Здраво девојки малце слабо активност во темава што ваљда е добро се чистиме малку по малку или пак работиме на случајот.. Јас бев вчера на мерење на фоликулчето...пораснало 26 мм на 16ти ден од циклус..во четвртокот ми беше 18 мм на 12 ден од циклус.. деновиве се преработевме со мм душа немаме хххаха.. Има ли некоја друга која има доцна овулација и дали тоа зависи од некои други здравствени фактори или до организмот е работава. Поздрав
И ние почнавме со следење на фоликули,вчера бевме имаше еден водечки фоликул кој не беше прснат и примив инекција за да прсне,дополнително не советуваше вчера и денес односи за да прсне,сабајлево неприметив течност на долниот веш ко да е прснат можеби утре ќе има
И јaс сум вo петoк нa кoнтрoлa и нa мерење фoлкулчињa се врaќaм oвoј месец oд пaузa се фaќaм и јaс зa рaбoтa
Јас месецов не мерам ништо, по бодежите осеќам дека кај да е ќе овулирам. Фоликулчето нека си расте, нека си пука, не го замарам А вредни сме уште од прв ден кога ми заврши
Значи вака... Овој месец одлучивме да правиме бебе. Ги чекавме плодните денови кои ми започнаа завчера. Значи имавме односи завчера и денес. Е сега завчера вечерта после односот не станав од кревет воопшто се до утрото. Лежев на грб и осетив влажно како да ми тече нешто ама не бев сигурна дали то е спермата или е од мене што сум се навлажнила за време на сексот. Денес повторно имавме однос. После односот полежив пола саат, не осетив ништо да ми истекува, после тоа станав, повторно ништо не истече од мене, ги проверив и гаките во случај да истекло а да не сум осетила и нема ништо на нив чисти како штотуку испрани.... е сега јас знам дека е нормално поголемиот дел од спермата да истече од мене ама незнам дали е нормално па ништо да не истече, малку тоа ме плаши. Го прашав вереникот дали знае колку сперма исфрлил, рече дека е невозможно да знае, без да види со очи, пошто нели сврши внатре а не на виделина.... ви се случило на некоја од вас да не истече воопшто сперма? и дали тоа е нормално?
Што се однесува до маката во прав јас ја купував од био култ продавница за здрава храна.Има внатре три вида на корен од мака црвен,жолт и црн.Чинеше чинам 900ден.