Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Utrovo dobiv, a tolku mnogu nadez imav mesecov. Si rekov OP bidna rabota bidejkji utre mi beshe denot, a jas dobivam 5 dena porano ama nishto. I ovoj mesec testiranje na nervite. Po preporaka od maticnata ostanuva da pocekam ushte nekoj mesec za da go povtoram neuspeshnoto Hsg. Snemuvam trpenie... Dosta vreme se macime vekje

2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :hug::hug::hug:
    Милa aјде Гoспoд е гoлем дa стaви рaкa нa сите вечер е Св Спaс Спaсение зa сите дa ни јa испoлни нa сите гoлемaтa желбa зa бебе ве гушкaм сите :hug::hug::hug:
    :* aјде ќе биди те гушкaм

На bela.m, fina erika, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Немам повеќе што да кажам :hug::hug::hug: тренирај нерви ќе ни требааат :muscle:

4. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Ќе бидееее!!! Јас имав една другарка за првото дете незнаеше дека а бремена до 3 месец пошто редовен циклус си имаше ко и закасни 4тиот оп бремена... И ние еве пробуваме па и јас не се надевам овој месец дека ќе биди имам претчуство дека нема сега овој месец да биди :/ а многуу сакамм!!! <3

На Acka22 и fina erika им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Здраво лепотици. Ајде рилекс малце :*
    Повелете на слава :)

На bela.m, Gabrielli, Andonia и 8 други им се допаѓа ова.
  6. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Јас искрено, многу сакам да верувам дека е можно да си бремена а да имаш редовен циклус, ама ич не можам. Секој пат кога читам или слушам за такво нешто, некој на некого така му рекол, комшиката па прв братучед па жена му. Никој никогаш лично не ми кажал дека на сопствена кожа го има тоа доживеано.

Или кријат демек ете не знаеле од причина што неќеле да кажат многу рано, па лажат демек не знаеле си имале добиено или не знаат да разграничат циклус од имплантациско. Друга варијанта не знам. Еве ако има некоја такво лично искуство, со циклус редовен на дента кога го очекуваат и крварење во вообичаена количина нека се пријави тука.

На bela.m, Lavica2016 и fina erika им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Верувај ;)

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

Срекна слава за многу години

На Acka22 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Не сме мали деца да се лажиме имаше редовен циклус 3 месеци таа ионака не крвареше многу за менструации помалку 4тиот месец не и дојде провери бремена и закажа на гинеколог и и кажаа дека не е месец дека е фазла нз кој анедела таму не се сеќавам и баш знам викаше не е можно јас имав цело време и ништо не сетив промена било каква... А на пример еве сестрами имаше внатрешно крварење со што го изгуби плодот а и кажаа дека подобро било кога веќе требало да искрвари да искрварела надвор а не внатре..

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @pandelka панделче, ај и ти кажи како си добиваше до 12та недела :)

На Mariangel, podravka, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    А Пупи наша до 20 недела?

На podravka, PUPICA, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    :D
    Првиот циклус ми задоцни, веќе бев спремна да правам тест ама ме изненади и си крварев бајаги појќе од обично и на мм му викав дека циклусот ми е чуден.
    Вториот ми подрани два дена и исто крварев пообилно и ми беше чуден и јас пак на мм му се жалев- ме зезаше аку е ваков зошто да е ваков, аку е таков зошто да е таков, каков сакаш да е :rofl:
    Функционирав најнормално иако нешто беше будно во мене:inlove:. Работа турбо, дома тогаш соба правевме па кревање, се се...
    Прв преглед веќе беше човече мало, сонце на мама:l: сега сме веќе големки- допираме две слабини истовремено:sun:
    Можно е се, крварењето не секогаш е поради спонтан, понекогаш така треба да биде. Подобро е да се искрвари, отколку да смета на бебуш.

На Mariangel, bela.m, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  13. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Епа да правам тест и јас тогаш :D Завчера ми заврши, а сабајлево нешто ми беше лошо малце како за повраќање... Да верувам и јас во чуда :)

На fina erika и Snow white им се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А кога направи тест за првпат, се сеќаваш? :)

15. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Дај боже да е позитивен па да честитаме :D :D :D мене ми е така ама јас знам дека ми е од времево и малку шо сум настината.. И ЈАС САКАМ да биди ете позитивно ама искрено не се надевам овој месец некако имам чувство дека ќе биди јули август така мисламм

Да сестрами немасто да искрвари надворешно внатрешно искрварила и го изгуби бебето на поголеми месеци и така и рекле ако веќе треба да се искрвари подобро е надворешно како менструација. А јас па замисли не искрварив а имав спонтан.. мисед.

Последна измена од модератор: 25 мај 2017
  16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мисед и спонтан се две сосема различни работи. Мисед фактички не е абортус, затоа се вика missed зашто немало абортус, испуштен, прескокнат, не-случен. Сум објаснувала и претходно што се клучните разлики, да не го тупам пак за тие што знаат и читале :)

На Andonia и Beatris им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Еден ден сите ќе бидеме мајки ќе видите самп верба во бога и ќе биде.

На bela.m, mal.ecka, podravka и 15 други им се допаѓа ова.
  18. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    На 2 јануари правев тест со две жар линии :). Дури не се брзав за на лекар ко порано, знаев дека овој пат е во ред, мешето го осеќав најдолу на допир :)

Можеби повеќето знаете низ што поминав овие 8 години- 3 вонматерини бремености, 2 спонтани и едно неуспешно инвитро. Првата вонматерична бременост завршив со еден јајцевод, значи 4пати поле тоа забременав на само еден канал. Сега во септември една дотична докторка од Гак сакаше и тој еден дали го ваѓа, не бил функционален.
    Сакам да кажам верувајте, имајте трпение, имајте верба во Бога, ни доктори никој, сам Бог, ова што го носам ми е дар од него. Се е во свое време.
    Сум била на дното и сум се задржала таму доста, но фала му на Бога , вербата во Бог ме извади од таму и ме дарува.
    Се извинувам кукле, касно беше за редактирање :)

Последна измена од модератор: 25 мај 2017
    На Mariangel, bela.m, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Немам прочитано јас од шо ми кажаа дека имаше миссед абортус зато така си мислев пошто во цела паника не ни слушнав што ми објаснуваа искрено а убо знам тогаш ми објасна докторката ама не ја сватив не ми беше умот тука знам смао ми рече дека почнало да се развива нормално ама му прекинало срцето.. а што можи да е причината за миссед? јас примав утрогестан мислев дека заради утрогестанот не сум прокрварила а имав болки

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Генетски испитувања да си провериш. Значи
    Имунологија и хумана генетика, исто и Кариотип.
    И обавезно д-димери.
    Мене со димерите ми откри некни Таше дека имам тромбофилија и од тоа ми се спонтаните.

На Chantal и fina erika им се допаѓа ова.