и јас така мислам дека господ ако клај рака дека ништо неможи да се случи ни спонтан ни ништо дека само тој дава и тој зема.. Можеби Господ и не спасил од маките знае тој што заслужуваме ионака се ни се случува НЕЕСЛУЧАЈНООО се си има цел јас од ко го изгубив станав многу поголем верник јас ионака бев верував во се ама некако сега почнав повеќе да навлегувам во тоа и сите сонови што ги гледам знам дека Господ ќе ми даде дете и знам дека и име ми одбра и со божја сила ќе биди се.. Јас и името го сонив само знам дека треба да чекам уште не сум на ред дојдена има пред мене што чекаат подолго време ЧД
Јас хормонско испитав не бев во ред со скриен шеќер исто така башка то имав стресни моменти ПРЕМНОГУУ тогаш и паднав на скали трчав а имаше врнето и на газ паднав удрив јако ме здоболи проверив немав искрварено а баш спрема неделите тој период негде е случено то.. сега пијам метформин и можам да пробувам ми рекоа. Ми рече матичната да испитаме генетско ама пошто виде дека со хормониве ми рече дека и хормоните го правеле истото баш тие што не беа во ред и не ми спомна пак за генетско ми рече да попијам некој месец од апчињава шо ми ги дадоа во еднокринологија скопје па да си останам без проблем
Добро женски еве и јас да си се пожалам. Ни месецов ништо нема да биде очигледно. Имам болки во стомакот гарант ќе добијам деновиве. Само тоа до некаде би дошло како два пати во еден ист месец. Пошто последниов пат добив на 2ри. Ама ок. Др секако кажа некое пореметување на хормоните дека е можно да имам. Така да више срече други пут изгледа е работава. Надеж не губиме никако, уживаме, опуштено е се. Па кога ќе сака да биде нека биде Нема ама ич да ми смета искрено Оптимизам на ниво
и мене на 2ри ми дојде сега треба на 30 или 31 и јас не се надевам овај месец... НАРЕДНИОТ ТАМАН ДВЕТЕ И ИСТИ ТЕРМИН МОЖИ ЌЕ ИМАМЕ
Не би да се повторувам... Мојот случај го имам раскажано и овде и во некоја од сродните теми. Верувајте во чуда! Само трпение и нерви. Знам,тешко е,но...се исплати П.С.Ова дека некој погоре ме спомна околу (не)доцнење на циклус како доказ/сигнал за бременост. Инаку,ве читам редовно и стискам палци за сите
Ве читaм и сегa дa ве пoздрaвaм сите Јaс дури вo неделa ќе oдaм нa мерење a 13 ден ќе ми биди нa фoлкуметријa дoктoрoт ми oдлoжи немa дa е кaснo
Девојки само да ве поздравам и да ви ја посакам сета среќа на овој свет, верувајте пред се во себе и во својата сила после во се друго и сите работи ќе си дојдат на свое место. И јас сум паталец, после 10 години лекување и 4 неуспешни ивф мојот анѓел го добив по друг пат и после еден месец останав бремена без да знам. Иако после три месеци имав спонтан битната работа е дека се е можно дури и кога ќе се откажеш. Нека дава Господ кај што нема и што поскоро сите да се израдувате со мали анѓели. Ве гушкам мили мои
Затоа и напишав, после толку маки кога си се исполни мојата желба, си дојде и другото без да сакам се ќе си дојде на свое место тогаш кога ќе му дојде времето
тоа е прекрасно @EuHenIa Полни раце, полно срце ви посакувам се најубаво, многу убави и весели моменти во проширеното семејство
Ве молам за совет: каде е најдобро да се прави ХСГ? Систина, Ремедика, Толовски? Фала ви однапред на сите
Здрaвo женички,денoвиве тмурни никaкви aмa мене некaкo рaспoлoжение нa нивo.Немoжев дa дoчекaм дa нaпрaвaм уште еден тест пa денес прoверив преку крв.Зa нецели 3 чaсa ќе дoзнaaм дaли биднaлo Грaдите те ме бoлaт те не ме бoлaт.Денес евo нa дoпир ми се мнoгу бoлни.Стoмaкoт мaлку денoвиве ме бoлеше и тoa е.Инaку денес е денoт зa НЕдoбивaње.
Девојчиња какво е вашето мислење за витекс агнус кактус. Сакав да си го порачам . Па незнам. А инаку симптоматиката за овулација,слуз и овулацини тестови , не ми се од корист. Или ановулаторни месеци ... па читам дека ја враќале овулацијата...