Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Sara mila

Sara mila Активен член

И јас сакам да ги земам и така правам пауза можеби ќе ми помогнат нешто како се пијат пред или после менструација или нема врска кога сакам може да почнам??

2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Мoжи прoбaј јaс пиев мaцинa и вркутa пa ќе видaм кaкoв е резултaтoт утре сум нa преглед ќе ви кaжaм

Мислaм мoжи кoгa сaкaш прaшaј и вo aптекa тие се oд билкa ќе ти кaжaт вo aптекa не се штетни

Last edited by a moderator: May 27, 2017
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Женски јас не смеам да конзумирам ништо што е на база на тревки ниту пак мед,тешка работа.Инаку како сте ми?Еве јас пијев кломифен се гушкаме со маже и чекам да недобијам

Gabrielli, Lavica2016 and Lara 27 like this.
  4. AudreyH

AudreyH Истакнат член

@Beatris дали виното со рузмарина треба да е на светлина и после тие 10 дена или не мора?

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се извинувам што сум падобранец ама еве јас ќе ти одговорам.
    Можи да е на светлина но не и на сонце

6. Beatris

Beatris Популарен член

Не само 10 дена и после тоа си го стави некаде каде што секое утро ќе го видиш, за да не го заборавиш, тоа треба да ти е прва работа што ќе ја направиш наутро.

Точно така, но тоа само за 10 дена.

Last edited by a moderator: May 28, 2017
    AudreyH likes this.
  7. podravka

podravka Популарен член

@Bebulleee mila aj upati me malku I sovetuvaj,koi ispituvanja bi trebalo da gi napravime posle missed vo 12nedela??Fala odnapred mila:)

Bebulleee likes this.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ќе ти пишам порака

podravka likes this.
  9. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Devojki, si gi sreduvav nesto po doma dokumentite, i naidov na rezultatite od hormoni od pred dva meseci. Progesteronot na 21 den mi e 7. Rangot e od 6-23. Koga i gi odnesov na endokrinologot gi vide, i nisto ne iskomentira. Mi prepisa samo eutirox 50 i metformin. Metforminot se dvoumese dali da mi go dade, bidejki insulinot mi bese super, ama ginekologot stavil preporaka da se pijat zaradi policisticen desen ovarium. Na posledna kontrola rezultatite pokazaa od hipo vo hiper poradi jaka terapija. Sega sum samo na selen. Kaze te mi na 21 den progesteronot treba da e visok ili nizok? Sve veke mi se vrti vo glava. Se iznacitav po internetov za hormonalen disbalans, mislam deka podobar doktor sum od specijalistive :P

fina erika likes this.
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Цело време правам рифреш и не ми се верува дека нема никој пишано.. како сте женички? Како си поминавте викендов:)
    Има ли некој со позитивни новости? Ајде да пркнеме малку:)

fina erika, Andonia and Bebulleee like this.
  11. fina erika

Здраво цури темава стагнира некако нема ништо ново. Јас ссум во среда на гинеколог да види до каде е работава на 10.06 не треба да добијам. А ако добијам :@:swear: ќе ве известам што се случува па пишете.Имајте убав ден

mace89, AudreyH and Lavica2016 like this.
  12. Lavica2016

Јас треба да недобијам на 3то во недела но со мојот нередовен циклус којзнае:) оптимиста сум месецов..некои чудни вибрации чувствувам од време на време во матката..ама не сакам да се надевам премногу за да не се разочарам..постои чи ваков симптом? Го почувствувал ли некој?

mace89 likes this.
  13. Someday

Someday Популарен член

А јас по правило требаше да добијам вчера. Ама со оглед на тоа дека имав чудна менс последниов пат не ме чуди што ми касни. Вероватно се е на психичка база и многу вероватно е дека ќе добијам. Пошто си имам болки исто како да ќе добијам, така да надеж јок. Едино градите што не ме болат толку многу како иначе. Више срече други пут :|

fina erika likes this.
  14. Lavica2016

Симптомите за бременост се исти како симптоми за добивање..барем мене така ми беше претходниот пат:) почркај уште некој ден па направи си тестче:) редовен циклус ли имаш?

Lara 27 likes this.
  15. fina erika

Јас точно првиот пат кога забременив осетив нешто од јајникот како да ми поминува некоја струја до матката и чекав и не добив една недела и оп тест трудна бев сега пак сакам да го осетам тоа чувство

Vetruska, Lavica2016 and Lara 27 like this.
  16. Someday

Someday Популарен член

Да секогаш. На 28. Ама последниов пат првен имав некој кафен исцедок па добив на 1ви или 2ри не знам точно баш поради изгледот на менс. Др рече дека поради промена на хормоните дека било така. И затоа сега не се надевам.

17. Lavica2016

Да да го знам чувството:) ќе видиме за некој ден..ова чекањево е најзезнато уствари

fina erika likes this.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се прашувам каков би ми бил месецот кога нема да добијам мензис, кога нема да имам ПМС, кога нема да трчам на секои 5 минути во тоалет.... како ќе биде кога ќе имам позитивен тест? Се прашувам дали ќе верувам? Ќе верувам ли? М?
    Знаете ли што најмногу ме плаши драги? Мислам дека вербата и надежта ми се намалени, ама многу! Ете тоа ми ја коси најмногу душава. Тоа што сама не можам да си помогнам со позитивна мисла. разочарана сум периодов многу. Безмалку 3 години се навршија.... Не е многу знам, ама не е ни за занемарување.

Abril, Ellenna*84, PeachGirl and 4 others like this.
  19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Многу убаво те разбирам... А правите ли нешто по доктори периодов?

20. bela.m

bela.m Популарен член

Моментално ништо драга, сите работи ги истеравме и во месец март ни остана уште ХСГ кое го правев на ГАК и кое испадна неуспешно односно, интервенцијата не се заврши како треба (имам објаснето како-што) па сега чекаме да помине некој месец и да испитам хсг или во систина или кај толовски бидејќи матичната ме советуваше да помине некое време за да не се зрачи матка толку често.
    Само трпение драга кој да ми даде...трпениееее, ете тоа.
    Си викам можно ли е баш мојата интервенција да не е добра. Зошто баш мојата?
    Се вртам во круг, тоа ме нервира најмногу...

fina erika likes this.