1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Потполно те разбирам..и јас некогаш се прашувам зошто баш вака ни се случува на нас..пред некој ден другарка ни соопшти дека е бремена пак со 2ро..и баш си викам супер баш ми е драго и за нив ама зошто ја не сум па да се дружат ѕверчињата

На Ellenna*84 и fina erika им се допаѓа ова.
  2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ох, да да да. Ми текна сега - за жал многу не има на форумов, па не може да се запамти све ама ми текна одма кога кажа. Кај сите излегува нешто што не е како што треба, па си ги тупиме главите зошто мораше баш кај мене вака ама ете... Мене после киретажата ми се слепил канал некој, ми вика докторката кај 1 од 100 жени се случува ова и ете баш кај мене, па мораше пак анестезија пак процедура ама поминува се. Тоа ти е, само сили и трпение и верба :l:

ЕДИТ: Кога се молам, често ми доаѓа да речам, Господи, помогни ми, многу време пројде, почнувам да се плашам. И тогаш ми текнува на неколку стихови од Библијата.

Марко 4:40
    Потоа Исус им се обрати на учениците: „Зошто се исплашивте? Зар немате вера?“

Исаија 41:13
    "For I am the LORD your God, who upholds your right hand, Who says to you, 'Do not fear, I will help you.'

Последна измена: 29 мај 2017
    На Acka22, bela.m, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки многу е тешко, најдобро ние тука се разбираме. И јас овие денови сум во блага депресија, значи некаде околу 10 жени и повеќе што ги познавам, некои блиски, други и не толку се бремени, која со второ, друга со трето, а богами и многу и со прво дете, а мажени доста после мене. За сите ми е мило многу, посебно за една драга личност што по 5 години борба, конечно е бремена. Но сепак мојата болка никако не запира и се чувствувам многу лошо деновиве, но се надевам ќе помине и после неколку месеци ќе имаме сите за што да се радуваме.

На Abril, Ellenna*84, PeachGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  4. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Само ние се разбираме. Кој не поминал-не знае!
    Дај Боже се помалку двојки да има што го поминале овој пат...

На dunika, Beatris, Gabrielli и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Многу ми е жал за патот кој го поминуваме. На сите кои имате проблеми со забремнувањето повеке од година, година и пол, освен задолжителен спермограм, мислам дека е исправно консулација со специјалист.
    Колку и да се фини и добри матичните гениколози, не се упатени од тие области.
    Препорачувам било која приватна клиника, каде ќе може да добиете детална анализа. (на државно ептен е преку ред)
    Од се поминато досега, жал ми е што порано не одитов на концулатација со специјалист, туку сама си читав по форумот и си ги измислував кои ми се наредните чекори.
    Се надевам во скоро сите да се изчистиме од групава :hug:

На Vetruska, dunika, Beatris и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Same, same here. Вистина сум супер во последно време, се држам, стискам заби ама се повремено нешто ќе ме чепне да ме бутне. Пред некој ден, дедо ми ми вика, Ајде ти, до кога ќе чекам, кога ќе раѓаш дете, внуче сакам? И ми пукна филм, дигнав глава нагоре, викам Чекај дедо да прашам. Боже, кога ќе дадеш внуче? И се сепна, не праша друго. Вчера отварам Фб, гледам се породила со второ веќе една другарка од клас од средно. Па повојница, па мекици, све периодов во едно и колку и да сакаш, не можеш да не мислиш. АМА, ќе биде другарки, Господ е голем. Мора да издржиме. Ве гушкам.

На ivanshe, Milobebence, bella.gk и 8 други им се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
  8. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Секој месец, кај мене е од возбуда, надеж:) се надевам кај тебе ќе е за убаво, со среќа! (fingers)

На curlyhair, mace89, Acka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    На QueenP, Lara 27 и Andonia им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    На QueenP, mace89 и Laleto89 им се допаѓа ова.
  11. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    На curlyhair, QueenP, PeachGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.914
    Никој не ве познавам лично ама Бог ми е сведок колку сочуствувам со Вас и колку ми е тешко кога ги читам вашите коментари... Не знам дали некој мој збор би бил доволен за да ве утеши.. Најискрено на сите ви посакувам 2 линии што поскоро кај е Господ никој не е разочарување никако уживајте во обидите за бебе со верба во Бог и позитивна мисла дека се ќе биде во ред. Сите ве гушкам и малку плачнав;(:hug:

На curlyhair, ivanshe, AudreyH и 6 други им се допаѓа ова.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    И ние никој не се знаеме лично сите сме анонимуси ;)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Laleto89

Laleto89 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    73
    Ќе биде девојки,јас сум жив пример.Овој месец до толку бев изгубила надеж што кога имав болки во десната страна пред да добијам бев на брза помош ми ставија инекција мислејќи дека е слепо црево.Од таму ме пратија на ехо за слепото црево,се беше ок па ми рекоа гинеколошки да се проверам па пред да одам направив тест и тоа толку бев сигурна дека не сум бремена што три пати го повторив тестот.Така да колку и да сакаме да сме позитивни мислата не убива но накрај секој завршува со среќен крај,порано или покасно. И покрај тоа што успеав да останам бремена,сепак секојдневно сум со стравот да не се повтори пак спонтаниот и дали ќе е се во ред овој пат. Останете ми позитивни и се ќе си дојде на свое место.Убав ден

На Sparkles27, curlyhair, ivanshe и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    ;(;(;( ме рaсплaкa некa ни сoздaде Бoг нa сите штo пoбрзo дa ни се испoлнaт секoј дневните мoлитви зa бебе :hug::hug::hug:
    :*

На curlyhair, fina erika и Momichka им се допаѓа ова.
  16. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ne znam dali sum ti ceatitala vo sekoj slucak cestitki:) pred kolku vreme ti bese spontaniot? Ne se sekiraj ajde samo pozitivno i smireno:)

На mimi2302 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Laleto89

Laleto89 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    73
    Фала ти,да ви се враќа на сите дупло и што побрзо.Имав спонтан пред скоро 2 години,3 месеци пауза па година ипол со постојани обиди,од кои еве овој месец бидна. Последно на гинеколог и не ми кажа баш и нешто позитивно,освен дека уште сум во рана бременост и дека не расте како што треба.Утре сум пак на преглед па ќе видиме што ќе биде.Цела недела сум де позитивна де некои неубави мисли ми идат...ќе не огрее ваљда и нас сонце

На curlyhair и PeachGirl им се допаѓа ова.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    И oд мене честитки милa и сaмo пoзитивнo рaзмислувaј :hug::hug::hug:
    :*

Јaс утре сум нa фoлкуметријa вчерa бев 13 ден 15 мм фoлкул пa ќе видиме утре дo кaде е a еднoметрумoт ми е 7 мм :$

На Acka22, Lavica2016 и Laleto89 им се допаѓа ова.
  19. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    @Lara 27 Lara bese li na kontrola sto ti rekoa?

20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дa вчерa бев нa кoнтрoлa нa 4де мaткaтa ми е супер вo ред сегa уште еднo бебче дa имaм вo неa.:puke:

Прегрaдa немaм a oд прегрaдaтa ми се случи и спoнтaниoт и пречкa зa зaбременувaње тaкa ми рече дoктoрoт.:$
    А утре сум пaк дa видиме дaли прснa фoлкулчетo(facepalm)

На fina erika, ocajna_mk, Acka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.