Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Потполно те разбирам..и јас некогаш се прашувам зошто баш вака ни се случува на нас..пред некој ден другарка ни соопшти дека е бремена пак со 2ро..и баш си викам супер баш ми е драго и за нив ама зошто ја не сум па да се дружат ѕверчињата

Ellenna*84 and fina erika like this.
  2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Ох, да да да. Ми текна сега - за жал многу не има на форумов, па не може да се запамти све ама ми текна одма кога кажа. Кај сите излегува нешто што не е како што треба, па си ги тупиме главите зошто мораше баш кај мене вака ама ете... Мене после киретажата ми се слепил канал некој, ми вика докторката кај 1 од 100 жени се случува ова и ете баш кај мене, па мораше пак анестезија пак процедура ама поминува се. Тоа ти е, само сили и трпение и верба :l:

ЕДИТ: Кога се молам, често ми доаѓа да речам, Господи, помогни ми, многу време пројде, почнувам да се плашам. И тогаш ми текнува на неколку стихови од Библијата.

Марко 4:40
    Потоа Исус им се обрати на учениците: „Зошто се исплашивте? Зар немате вера?“

Исаија 41:13
    "For I am the LORD your God, who upholds your right hand, Who says to you, 'Do not fear, I will help you.'

Last edited: May 29, 2017
  3. Beatris

Beatris Популарен член

Девојки многу е тешко, најдобро ние тука се разбираме. И јас овие денови сум во блага депресија, значи некаде околу 10 жени и повеќе што ги познавам, некои блиски, други и не толку се бремени, која со второ, друга со трето, а богами и многу и со прво дете, а мажени доста после мене. За сите ми е мило многу, посебно за една драга личност што по 5 години борба, конечно е бремена. Но сепак мојата болка никако не запира и се чувствувам многу лошо деновиве, но се надевам ќе помине и после неколку месеци ќе имаме сите за што да се радуваме.

Abril, Ellenna*84, PeachGirl and 8 others like this.
  4. bela.m

bela.m Популарен член

Само ние се разбираме. Кој не поминал-не знае!
    Дај Боже се помалку двојки да има што го поминале овој пат...

dunika, Beatris, Gabrielli and 5 others like this.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Многу ми е жал за патот кој го поминуваме. На сите кои имате проблеми со забремнувањето повеке од година, година и пол, освен задолжителен спермограм, мислам дека е исправно консулација со специјалист.
    Колку и да се фини и добри матичните гениколози, не се упатени од тие области.
    Препорачувам било која приватна клиника, каде ќе може да добиете детална анализа. (на државно ептен е преку ред)
    Од се поминато досега, жал ми е што порано не одитов на концулатација со специјалист, туку сама си читав по форумот и си ги измислував кои ми се наредните чекори.
    Се надевам во скоро сите да се изчистиме од групава :hug:

Vetruska, dunika, Beatris and 2 others like this.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Same, same here. Вистина сум супер во последно време, се држам, стискам заби ама се повремено нешто ќе ме чепне да ме бутне. Пред некој ден, дедо ми ми вика, Ајде ти, до кога ќе чекам, кога ќе раѓаш дете, внуче сакам? И ми пукна филм, дигнав глава нагоре, викам Чекај дедо да прашам. Боже, кога ќе дадеш внуче? И се сепна, не праша друго. Вчера отварам Фб, гледам се породила со второ веќе една другарка од клас од средно. Па повојница, па мекици, све периодов во едно и колку и да сакаш, не можеш да не мислиш. АМА, ќе биде другарки, Господ е голем. Мора да издржиме. Ве гушкам.

7. QueenP

QueenP Популарен член

8. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Секој месец, кај мене е од возбуда, надеж:) се надевам кај тебе ќе е за убаво, со среќа! (fingers)

9. Momichka

Momichka Популарен член

QueenP, Lara 27 and Andonia like this.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

QueenP, mace89 and Laleto89 like this.
  11. Andonia

Andonia Популарен член

curlyhair, QueenP, PeachGirl and 2 others like this.
  12. fana

fana Форумски идол

Никој не ве познавам лично ама Бог ми е сведок колку сочуствувам со Вас и колку ми е тешко кога ги читам вашите коментари... Не знам дали некој мој збор би бил доволен за да ве утеши.. Најискрено на сите ви посакувам 2 линии што поскоро кај е Господ никој не е разочарување никако уживајте во обидите за бебе со верба во Бог и позитивна мисла дека се ќе биде во ред. Сите ве гушкам и малку плачнав;(:hug:

curlyhair, ivanshe, AudreyH and 6 others like this.
  13. fina erika

fina erika Популарен член

И ние никој не се знаеме лично сите сме анонимуси ;)

Lara 27 likes this.
  14. Laleto89

Laleto89 Активен член

Ќе биде девојки,јас сум жив пример.Овој месец до толку бев изгубила надеж што кога имав болки во десната страна пред да добијам бев на брза помош ми ставија инекција мислејќи дека е слепо црево.Од таму ме пратија на ехо за слепото црево,се беше ок па ми рекоа гинеколошки да се проверам па пред да одам направив тест и тоа толку бев сигурна дека не сум бремена што три пати го повторив тестот.Така да колку и да сакаме да сме позитивни мислата не убива но накрај секој завршува со среќен крај,порано или покасно. И покрај тоа што успеав да останам бремена,сепак секојдневно сум со стравот да не се повтори пак спонтаниот и дали ќе е се во ред овој пат. Останете ми позитивни и се ќе си дојде на свое место.Убав ден

15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

;(;(;( ме рaсплaкa некa ни сoздaде Бoг нa сите штo пoбрзo дa ни се испoлнaт секoј дневните мoлитви зa бебе :hug::hug::hug:
    :*

curlyhair, fina erika and Momichka like this.
  16. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Ne znam dali sum ti ceatitala vo sekoj slucak cestitki:) pred kolku vreme ti bese spontaniot? Ne se sekiraj ajde samo pozitivno i smireno:)

mimi2302 likes this.
  17. Laleto89

Laleto89 Активен член

Фала ти,да ви се враќа на сите дупло и што побрзо.Имав спонтан пред скоро 2 години,3 месеци пауза па година ипол со постојани обиди,од кои еве овој месец бидна. Последно на гинеколог и не ми кажа баш и нешто позитивно,освен дека уште сум во рана бременост и дека не расте како што треба.Утре сум пак на преглед па ќе видиме што ќе биде.Цела недела сум де позитивна де некои неубави мисли ми идат...ќе не огрее ваљда и нас сонце

curlyhair and PeachGirl like this.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

И oд мене честитки милa и сaмo пoзитивнo рaзмислувaј :hug::hug::hug:
    :*

Јaс утре сум нa фoлкуметријa вчерa бев 13 ден 15 мм фoлкул пa ќе видиме утре дo кaде е a еднoметрумoт ми е 7 мм :$

Acka22, Lavica2016 and Laleto89 like this.
  19. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

@Lara 27 Lara bese li na kontrola sto ti rekoa?

20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Дa вчерa бев нa кoнтрoлa нa 4де мaткaтa ми е супер вo ред сегa уште еднo бебче дa имaм вo неa.:puke:

Прегрaдa немaм a oд прегрaдaтa ми се случи и спoнтaниoт и пречкa зa зaбременувaње тaкa ми рече дoктoрoт.:$
    А утре сум пaк дa видиме дaли прснa фoлкулчетo(facepalm)