Потполно те разбирам..и јас некогаш се прашувам зошто баш вака ни се случува на нас..пред некој ден другарка ни соопшти дека е бремена пак со 2ро..и баш си викам супер баш ми е драго и за нив ама зошто ја не сум па да се дружат ѕверчињата
Ох, да да да. Ми текна сега - за жал многу не има на форумов, па не може да се запамти све ама ми текна одма кога кажа. Кај сите излегува нешто што не е како што треба, па си ги тупиме главите зошто мораше баш кај мене вака ама ете... Мене после киретажата ми се слепил канал некој, ми вика докторката кај 1 од 100 жени се случува ова и ете баш кај мене, па мораше пак анестезија пак процедура ама поминува се. Тоа ти е, само сили и трпение и верба ЕДИТ: Кога се молам, често ми доаѓа да речам, Господи, помогни ми, многу време пројде, почнувам да се плашам. И тогаш ми текнува на неколку стихови од Библијата. Марко 4:40 Потоа Исус им се обрати на учениците: „Зошто се исплашивте? Зар немате вера?“ Исаија 41:13 "For I am the LORD your God, who upholds your right hand, Who says to you, 'Do not fear, I will help you.'
Девојки многу е тешко, најдобро ние тука се разбираме. И јас овие денови сум во блага депресија, значи некаде околу 10 жени и повеќе што ги познавам, некои блиски, други и не толку се бремени, која со второ, друга со трето, а богами и многу и со прво дете, а мажени доста после мене. За сите ми е мило многу, посебно за една драга личност што по 5 години борба, конечно е бремена. Но сепак мојата болка никако не запира и се чувствувам многу лошо деновиве, но се надевам ќе помине и после неколку месеци ќе имаме сите за што да се радуваме.
Само ние се разбираме. Кој не поминал-не знае! Дај Боже се помалку двојки да има што го поминале овој пат...
Многу ми е жал за патот кој го поминуваме. На сите кои имате проблеми со забремнувањето повеке од година, година и пол, освен задолжителен спермограм, мислам дека е исправно консулација со специјалист. Колку и да се фини и добри матичните гениколози, не се упатени од тие области. Препорачувам било која приватна клиника, каде ќе може да добиете детална анализа. (на државно ептен е преку ред) Од се поминато досега, жал ми е што порано не одитов на концулатација со специјалист, туку сама си читав по форумот и си ги измислував кои ми се наредните чекори. Се надевам во скоро сите да се изчистиме од групава
Same, same here. Вистина сум супер во последно време, се држам, стискам заби ама се повремено нешто ќе ме чепне да ме бутне. Пред некој ден, дедо ми ми вика, Ајде ти, до кога ќе чекам, кога ќе раѓаш дете, внуче сакам? И ми пукна филм, дигнав глава нагоре, викам Чекај дедо да прашам. Боже, кога ќе дадеш внуче? И се сепна, не праша друго. Вчера отварам Фб, гледам се породила со второ веќе една другарка од клас од средно. Па повојница, па мекици, све периодов во едно и колку и да сакаш, не можеш да не мислиш. АМА, ќе биде другарки, Господ е голем. Мора да издржиме. Ве гушкам.
http://semesinapovo.mk/2017/05/29/5znaes-li-zosto-mu-trebase-tolku-vreme-na-bog-da-ti-dade-bebe/ Ве гушкам сите.
Допира до срце душички мали толку се слатки и паметни .Ајде главата горе женички ке се наместат коцките наши и ќе биде во ред се ве гушкам
Никој не ве познавам лично ама Бог ми е сведок колку сочуствувам со Вас и колку ми е тешко кога ги читам вашите коментари... Не знам дали некој мој збор би бил доволен за да ве утеши.. Најискрено на сите ви посакувам 2 линии што поскоро кај е Господ никој не е разочарување никако уживајте во обидите за бебе со верба во Бог и позитивна мисла дека се ќе биде во ред. Сите ве гушкам и малку плачнав
Ќе биде девојки,јас сум жив пример.Овој месец до толку бев изгубила надеж што кога имав болки во десната страна пред да добијам бев на брза помош ми ставија инекција мислејќи дека е слепо црево.Од таму ме пратија на ехо за слепото црево,се беше ок па ми рекоа гинеколошки да се проверам па пред да одам направив тест и тоа толку бев сигурна дека не сум бремена што три пати го повторив тестот.Така да колку и да сакаме да сме позитивни мислата не убива но накрај секој завршува со среќен крај,порано или покасно. И покрај тоа што успеав да останам бремена,сепак секојдневно сум со стравот да не се повтори пак спонтаниот и дали ќе е се во ред овој пат. Останете ми позитивни и се ќе си дојде на свое место.Убав ден
Ne znam dali sum ti ceatitala vo sekoj slucak cestitki pred kolku vreme ti bese spontaniot? Ne se sekiraj ajde samo pozitivno i smireno
Фала ти,да ви се враќа на сите дупло и што побрзо.Имав спонтан пред скоро 2 години,3 месеци пауза па година ипол со постојани обиди,од кои еве овој месец бидна. Последно на гинеколог и не ми кажа баш и нешто позитивно,освен дека уште сум во рана бременост и дека не расте како што треба.Утре сум пак на преглед па ќе видиме што ќе биде.Цела недела сум де позитивна де некои неубави мисли ми идат...ќе не огрее ваљда и нас сонце
И oд мене честитки милa и сaмo пoзитивнo рaзмислувaј Јaс утре сум нa фoлкуметријa вчерa бев 13 ден 15 мм фoлкул пa ќе видиме утре дo кaде е a еднoметрумoт ми е 7 мм
Дa вчерa бев нa кoнтрoлa нa 4де мaткaтa ми е супер вo ред сегa уште еднo бебче дa имaм вo неa. Прегрaдa немaм a oд прегрaдaтa ми се случи и спoнтaниoт и пречкa зa зaбременувaње тaкa ми рече дoктoрoт. А утре сум пaк дa видиме дaли прснa фoлкулчетo