Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Се во свое време, се ќе биде.
    Мислиш дека не си трпелива а чекаш 3 години? Трпелива си, ама не веруваш доволно. Верувај! Ќе биде! Нон стоп повторувај си дека ќе даде Господ и кога ќе дојде време ќе си даде. Сите ќе сме мајки, сите!!!
    Друго, мислиш дека нема да трчаш на секој 5 мин? Ќе трчаш и за мочкање и од лошење, нема да се ослободиш од таа навика- сега си на пракса за понатака, Дедо Боже те вежбат:lol:
    А за верувањето во тестот, јас почнав дури сега да верувам, до пред месец верував ко ќе ме клоцнеше само, а пред тоа се ми беше како во сон:)
    Мораш да си со голема верба во Бога, позитивна, другото самиот Бог ќе си го нареди и ќе ти дојде неусетно брзо..
    :sun::hug:

На fina erika, dunika, Andonia и 8 други им се допаѓа ова.
  2. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    И мене ме нема да пишам, зошто и нема што да кажам...после лажниот позитивен тест си ги намалив очекувањата. Освен што на плодниот ден (според календарот) десен јајник ме сецна два пати, остро. Тој ден бевме "активни" па си се филмам во тој момент да не се ослободила јајце клетка. Сега на 03.06. треба да не добијам. Аааах се сеќавам, лани овој период бев бремена...и ми се враќаат сите спомени..но само на момент....гледам да не мислам на тоа. Иднината е напред, а не назад. Затоа..земете длабоко воздух...издишете...и хоуп фор д бест :*

На fina erika, Andonia, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Screenshot_2017-05-29-18-45-34.png

На Andonia, Acka22, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Бидна денес и мојата прва инсеминација!Ништо болно,дури и помалку од пап тест.Со господ напред сега само.Иначе фоликулот не беше уште прснат еве сега осеќам болка па Димитров рече вечерва или најкасно до утре ќе прсне.Денес тешко односи ги оставаме за утре,уморни сме многу од целиов ден како што ќе биде.Иначе преработен материјал имаше 28м/мл,мотилни 90% и прогресивни 32% што Димитров рече одлично.Фала ви на подршка,за две недели ве известувам за резултатот каков и да е!Поздравче

На Melinda85, curlyhair, ivanshe и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде ти јa пуштaм целa среќa зa две недели дa не известиш сo пoзитивен :hug::hug::hug:

На Lanic му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ти држиме среќа ситр тука..за 2 недели до висока бета:)

Да бидам искрена така ми беше и мене првиот пат кога забременив...чувствував пецкање на левиот јајник...баш ме интересира што значи тоа..има некој постручен да се изјасни?

Последна измена од модератор: 29 мај 2017
    На PeachGirl, Lanic и Lara 27 им се допаѓа ова.
  7. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Фала за подршката на сите

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Тоа е овулацијата, кога пука фоликулот има болка во јајникот. Некои жени воопшто не ја чувствуваат, некои малку, а некои имаат баш болни овулации. Јас пред киретажата никогаш не си ја осеќав овулацијата, сега после киретажата - не знам дали е поосетливо или што е работата - ја осеќам секој месец и тоа јако, имам болка во јајникот можеби 2-3 саати. И сама и кажувам на докторката во кој јајник осеќам уште пред она да види, знам на која страна овулирам според болката.

На PeachGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Не сум ја чувствувала ни јас порано..или пак не сум приметувала толку како сега...по природа сум деталист и анализатор па можеби затоа сега ги приметувам ваквите ствари..фала у секој случај.

10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Исто и кај мене...пред киретажа не забележував никакви промени..сепак, ова е прв пат да ме пецне толку јако..и тоа два пати. Да напоменам кога останав трудна пред една година, останав и со циста на десен јајник. Изгледа тој ми е поактивен. Добро е ако може барем и физички да ја осетиме овулацијата. Тоа може многу да помогне. Фала за одговорот. :)

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    ЛАра, а ти имаш ли едно дете или се обидуваш за прво?

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ве гушкам сите!!! :hug:

На Acka22, Lara 27, fina erika и 3 други им се допаѓа ова.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    На работа сум, ве читам со ред сите и без пардон си се расплакав на погореприкачената приказна.
    Душа ми се растрепери.
    Имавме (и уште имаме) навистина голема љубов со мм. Уште како дечко и девојка...со поглед се пиевме. Општо позната беше нашата голема љубов. И многу бев среќна што стапивме во брак без да мораме туку единствено заради тоа што сакавме.
    Среќна сум што никогаш во животот нема да се запрашам: „Ќе ме земеше ли мм за жена ако не бев бремена“?.... Го нема тој страв во мене.
    Но, сега има друг страв, уште пострашен. Сега се прашувам: „Ќе успееме ли да бидеме родители“?
    Се плашам, но длабоко во себе знам дека нашата голема љубов не поминува без плод, дека од двајца ќе бидеме тројца, четворица, а може и петмина... Знам дека нашата мала-кутивка од неполни 60м2 ќе ни биде тесна, тесна од многу љубов и дечиља во неа. Ама многу длабоко внатре ми е закопано ова чувство...некако како да знам дека треба да го чекам нашето време..како да знам дека треба да чекам, дека е рано, а всушност зошто да е рано? Кога се друго е океј? Кога коцките полека си се наместија?
    Ама ќе чекам, морам да чекам и ветувам @pandelka дека почесто ќе зборувам со Бога! Понекогаш сум му лута...
    Посакувам темава да е празна, со месеци и години неотворена... Никој тага да не пишува.

На Melinda85, dagmar, mace89 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Добро утро, женски мили. Ајде денешниот ден без грижи!

Матеј 6, 27-34
    „Можат ли сите ваши грижи, макар и за педа да ви го продолжат животот?
    И зошто се грижите за облекувањето? Погледнете како растат полските цвеќиња: тие не се трудат, ниту предат, па сепак, ви велам дека ни царот Соломон во својата најголема слава не беше накитен како еден полски цвет!
    А, кога Бог така ја облекува полската трева, која денес ја има, а веќе утре в оган се фрла, зар Тој нема и вас да ве облече? Колку мала вера имате!
    Затоа, да не ве мачат грижи за тоа што ќе јадете, што ќе пиете и во што ќе се облечете;
    тоа им е својствено на оние што не Го познаваат Бога, кои се јадосуваат поради овие работи. А вашиот небесен Татко знае дека тие работи ви се неопходни.
    Вие, пак, грижете се најнапред за Божјото царство и Неговата праведност, а си друго што ви е потребно, ќе ви биде дадено.
    Значи, не грижете се за утрешниот ден тој ќе се погрижи за себе. Доволно грижи има за денешниот ден!“

На Acka22, TheGetmaki, bela.m и 14 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ќе ве огрее сонце и те како само позитивно:sun::*

На Laleto89, Lara 27 и bella.gk им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Добро утро мила поддршка :*

На Acka22, 0ли, podravka и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Ами ај и јас да си се пожалам дека сум била во право и дека добив. Од овој месец се преоринтуваме на здрав живот :lol: па да видиме да не е можеби до тоа. Оптимизам на ниво 8) :sun:

На Acka22, 0ли, Lara 27 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    ajde ti drzam sreka se nadevam se ke bide vo red i vo najbrzo vreme matkata ke bide polna :* :*

На Lara 27 и Someday им се допаѓа ова.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Ајде,ајде само позитивно е и јас се сеќавам на мојата прва инсеминација ништо страшно само нека е за убаво да се фати(fingers)

На Lara 27 и Lanic им се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @bela.m istata situacija sme i nie draga.. toa mi e najmilo sto nikogas nema da se prasuvam dali mm me sakal ili me zel zatoa sto sum trudna..nasata ljubov veruvam deka ke pobedi se...izminatava godina ipol sto se ne pominavme..od svadba...gosti..opremuvanje stan..finansiski problemi...nervozi..ostanuvanje bez rabota..vrabotuvanje..krediti..prijatrli..neprijateli..prijateli sto ti se pravat prijateli a se neprijateli..padni stani..trudni sme..sreka..neizmerna..go izgubivme..taga..isto taka neizmerna..sekoj pat eden do drug vo dobro i zlo..
    Najdobar prijatel sega i za vek i vekov!

На Acka22, 0ли, dunika и 8 други им се допаѓа ова.