Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Bebulleee не си веќе во илегала :) Честитки и со лесно! Има многу теми каде ќе се читаме :)

На Lavica2016 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Честитки идна мамичке со лесно да си ја износиш бременоста:l:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001

Честитки мамичке со лесно да си ја износиш бременоста

На Lavica2016 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Да се надоврзам: и јас однадвор не изгледам како девојка со ПЦОС, хормоните ми се во ред, благо покачување на еден. Имам полицистични јајници, но ми ствара јајце клетка која расте бидејќи идев на фоликулометрија и потоа истата прска. Спермограм е ОК, следно ако добијам е ХСГ :|

Треба да недобијам за една недела, но последниве денови мокрачата ми е пожолта од претходно и имам блед исцедок ко водичка. Кога се бришам имам секрет бел што се тегне. Нормално е? :^)

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :hug:
    Дајбоже и да частам, и да частиш, и да частите, и да частат, и да частиме! :inlove:
    Уште по малку кафено на бришење имам, но се' си мислам да не ми е од вежбање нешто пореметено, што знам дали да правам тест. Веќе 4-5 дена како имам на бришење и по една капка на влошка.
    26-ти ден од циклус ми е :wasntme:

Бебуле, дојде денот и на темава да прочитам дека си мешко, редно беше :party: :party: :party:
    Честитки и тука, погали меше од тетка Оли :l:
    Благодарам за секој збор што го имаш напишано на темава :*

П.С. Чувајте места во Труднички, цела банда ќе ви дојдеме :!:

Последна измена од модератор: 4 јуни 2017
    На Elenota, Andonia, Melinda85 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Па кај нас жените се е нормално . За една недела нема да добиеш и ти ќе не израдуваш со позитивен тест. Јас искрено испитувања немам правено, само пап тест и ехо, така да хормоните не знам во каква со состојба ми се, ама како и да е во скоро време не планирам ништо да правам, освен микробиолошки и преглед, што ми даде господ тоа ми е.

На Lavica2016, mace89, AudreyH и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Дај Боже да не добијам јас, а и сите вие останати! Инаку, мој совет ти е да си провериш хормони. Тоа е првично испитување заедно со пап и микро.

На Lavica2016 и Momichka им се допаѓа ова.
  8. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @Bebulleee многуу се израдував милааааа.. Прекрасна вест.. :l: Честиткии да си имаш најубава бременост и здраво и живо бебче во рацее.. Богг е големм :hug:

На Lavica2016, Bebulleee и Momichka им се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ама затоа слабо те имаше да пишиш. (fingers) Забележав.
    Ти посакувам лесна бременост, убав престој во труднички после директ во мајчински.
    Се израдував за тебе, ти си голема подршка за оваа група и секогаш беше позитивна. Господ е голем на сите ќе ви подари бебиња.

:l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l:

На curlyhair, Lavica2016, Acka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    @Bebulleee, немам зборови, немам... Ти кажав се во порака на последниот позитивен тест и сега просто не знам што да кажам. Ти, @kukla21, @pandelka, @Momichka бевте тука кога дојдов на темава пред 2 години и по толку долга борба заедно, по толку негативни тестови, по толку тешења и разочарувања, по толку барање симптоми и „ќе биде, ќе биде, ќе биде“, не можам да опишам како ве чувствувам вас девојките тука. Повеќе се радувам за вашата бременост отколку братучетка кога ми кажа дека е трудна, отколку за најдобри другарки. Чувајте се, мила и Господ најблагиот, најдобриот секогаш нека биде со вас. Доста беше од се лошо.

@0ли и мене ми траеше исцедокот 6 дена, минимално секој ден по еднаш на бришење (fingers)

И сега, ми отидоа сите стари другарки, оние што останаа не се веќе мн активни на темава со пишување, останав само јас староседелец од нашата екипа поддршка, а? Ах колку е горко-слатка оваа среќа, оваа борба. Ама не е до нас, до овој живот е...

Јавете се ајде кои се со 1.5+ година стаж на темава, како што рече Оли, ќе ви дојдеме цела банда во труднички, не се даваме :clap: @Valentina888 @TheGetmaki @bokace @Bubce38 (ми ја нема нешто, да не прешла веќе во труднички :) ) @Beatris не знам колку ти беше стажот :) @monik55 за другите не сум сигурна колку долго се тука, извинете.

На Mari*, Andonia, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.106
    @Bebulleee ме расплака од среќа додека го чивав постот.:inlove: Знаев дека твојата позитивност ќе победи и дека еден ден сите ќе не израдуваш. Имај лесна бременост и биди најсреќна бидејќи ти тоа го заслужуваш, те гушкам:*

На Andonia, Lavica2016, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

Тука сум :bandit: @Dear_Thing :hai:
    Слабо пишувам некако лош период па не би да ширам негативна енергија на темава:!::shake:8-|

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    @Dear_Thing
    И ако не пишувам често и јас сум скоро тука некаде ама еве си давам рок дека до септември најкасно ќе си одиме од тука.
    Сега да истераме луд одмор со многу љубов и биче беба.
    Тешко е но ќе биде како Господ никој нее.
    Вака временски јас не се мачам многу реална да бидам ама дека загубата на бебето и ме убива.
    Денеска си дадов и за него на гробишта чорапчиња и сокче.
    И ако не го видов но тоа беше бебенце оформено со се на него.
    Ајде кажете која кај ќе оди на одмор и кога.

На Sesil, Andonia, Lara 27 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Јас сум сепак појќе тука, 7 години во темава и си ја осеќам највеќе моја. Ми се случува и да не отворам труднички ама вас ве читам редовно, не ве пропуштам никако. Така да, тука сум за се.
    Ве гушкаме:hug::hug:

На Andonia, Lara 27, dunika и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ние палиме на пократок јунски одмор сега на 9ти :D А треба да не добијам на 8ми. Со мм сме договорени, кулираме што и да. Ако се случи најубавото, супер; ако не, летаме со параглајдер над море, да чкртнеме уште една работа од бакет лист. Ќе ви пратам слики од уживанција како и да е :lol: Ве гушкам сите :sun:

На Andonia, fina erika, Lara 27 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Bebulleee cestito bremenost. Mnogu se izraduvav, gospod da ve cuva I dvajcata

На Lara 27, Lavica2016, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    @Dear_Thing se prijavuvam za necela godina vo grupava, ne mnogu aktivna ama 2 godini staz vo obidi za bebce :) Se nadevam se racuna :) :) @Bebulleee cestitki, neka ti e lesna bremenosta. Kako sto Dear spomna pogore, poveke ze raduvam za vakva vest vo temava, otkolku za bliski lugje. Prekrasni zeni, lavici! Posebna e temava polna so ljubov, poddrska i razbiranje. Samo nie znaeme kolku e makotrpna borbata sto ja vodime, ama site ke uspeeme na kraj, znam!

На Lara 27, Bebulleee, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Во право си, ама ако почнам се едно испитување, ќе продолжам со друго, крајот не знам кај ќе ми е. Вака се надевам како првиот пат дека ќе забременам. Само го молам бог да не ми се повтори истото и конечно да се радуваже сите заедно со полни раце и полни срца.

На Lara 27, AudreyH, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ocajna_mk

ocajna_mk Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    24
    Девојки конечно сум утре на анестезиолошки преглед држетеми срека се надевам овој пат нема даме вратат позз :* :* :*

Секогаш постои надеж бидејќи постои и господ.секому ке му дојде она што е негово борбата ти се исплатила со среќа и многу честитки од мене мила :* :l::l::l:

На Lara 27, Bebulleee, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Тука сум јас не се секирај и нашето ќе дојде

@Bebulleee mila tolku mi e milo tolku sum srekna za tebe...i za drugite feminki sto objavija bremenost ama za tebe pa epten...me raznexni me obli ladna pot i srcevo mi zatreperi kako za nikoj drug...ti posakuvam se da bude vo red da se pazis i galis so mesheto i da ne se sekiras se ke bide vo red samo so pozitivna misla...gospod e golem i na site ke dade.. ke te zamolam samo kiga ke bides spremna normalno da spodelis sto bese poinaku ovoj pat..te gushkam mila bidi najsrekna sekoj o vas tuka go zasluzuva toa:*

Uzivaj i plivaj i samo relaksacija..gushkajte se so mazeto i bezgrizno terajte odmor..mozok na pasenje dusha da vi se odmori sleden mesec vaka srekni da bideme i za tebe i za ostanatite

На Lara 27, Bebulleee и Momichka им се допаѓа ова.