Да се надоврзам: и јас однадвор не изгледам како девојка со ПЦОС, хормоните ми се во ред, благо покачување на еден. Имам полицистични јајници, но ми ствара јајце клетка која расте бидејќи идев на фоликулометрија и потоа истата прска. Спермограм е ОК, следно ако добијам е ХСГ Треба да недобијам за една недела, но последниве денови мокрачата ми е пожолта од претходно и имам блед исцедок ко водичка. Кога се бришам имам секрет бел што се тегне. Нормално е?
Дајбоже и да частам, и да частиш, и да частите, и да частат, и да частиме! Уште по малку кафено на бришење имам, но се' си мислам да не ми е од вежбање нешто пореметено, што знам дали да правам тест. Веќе 4-5 дена како имам на бришење и по една капка на влошка. 26-ти ден од циклус ми е Бебуле, дојде денот и на темава да прочитам дека си мешко, редно беше Честитки и тука, погали меше од тетка Оли Благодарам за секој збор што го имаш напишано на темава П.С. Чувајте места во Труднички, цела банда ќе ви дојдеме
Па кај нас жените се е нормално . За една недела нема да добиеш и ти ќе не израдуваш со позитивен тест. Јас искрено испитувања немам правено, само пап тест и ехо, така да хормоните не знам во каква со состојба ми се, ама како и да е во скоро време не планирам ништо да правам, освен микробиолошки и преглед, што ми даде господ тоа ми е.
Дај Боже да не добијам јас, а и сите вие останати! Инаку, мој совет ти е да си провериш хормони. Тоа е првично испитување заедно со пап и микро.
@Bebulleee многуу се израдував милааааа.. Прекрасна вест.. Честиткии да си имаш најубава бременост и здраво и живо бебче во рацее.. Богг е големм
Ама затоа слабо те имаше да пишиш. Забележав. Ти посакувам лесна бременост, убав престој во труднички после директ во мајчински. Се израдував за тебе, ти си голема подршка за оваа група и секогаш беше позитивна. Господ е голем на сите ќе ви подари бебиња.
@Bebulleee, немам зборови, немам... Ти кажав се во порака на последниот позитивен тест и сега просто не знам што да кажам. Ти, @kukla21, @pandelka, @Momichka бевте тука кога дојдов на темава пред 2 години и по толку долга борба заедно, по толку негативни тестови, по толку тешења и разочарувања, по толку барање симптоми и „ќе биде, ќе биде, ќе биде“, не можам да опишам како ве чувствувам вас девојките тука. Повеќе се радувам за вашата бременост отколку братучетка кога ми кажа дека е трудна, отколку за најдобри другарки. Чувајте се, мила и Господ најблагиот, најдобриот секогаш нека биде со вас. Доста беше од се лошо. @0ли и мене ми траеше исцедокот 6 дена, минимално секој ден по еднаш на бришење И сега, ми отидоа сите стари другарки, оние што останаа не се веќе мн активни на темава со пишување, останав само јас староседелец од нашата екипа поддршка, а? Ах колку е горко-слатка оваа среќа, оваа борба. Ама не е до нас, до овој живот е... Јавете се ајде кои се со 1.5+ година стаж на темава, како што рече Оли, ќе ви дојдеме цела банда во труднички, не се даваме @Valentina888 @TheGetmaki @bokace @Bubce38 (ми ја нема нешто, да не прешла веќе во труднички ) @Beatris не знам колку ти беше стажот @monik55 за другите не сум сигурна колку долго се тука, извинете.
@Bebulleee ме расплака од среќа додека го чивав постот. Знаев дека твојата позитивност ќе победи и дека еден ден сите ќе не израдуваш. Имај лесна бременост и биди најсреќна бидејќи ти тоа го заслужуваш, те гушкам
@Dear_Thing И ако не пишувам често и јас сум скоро тука некаде ама еве си давам рок дека до септември најкасно ќе си одиме од тука. Сега да истераме луд одмор со многу љубов и биче беба. Тешко е но ќе биде како Господ никој нее. Вака временски јас не се мачам многу реална да бидам ама дека загубата на бебето и ме убива. Денеска си дадов и за него на гробишта чорапчиња и сокче. И ако не го видов но тоа беше бебенце оформено со се на него. Ајде кажете која кај ќе оди на одмор и кога.
Јас сум сепак појќе тука, 7 години во темава и си ја осеќам највеќе моја. Ми се случува и да не отворам труднички ама вас ве читам редовно, не ве пропуштам никако. Така да, тука сум за се. Ве гушкаме
Ние палиме на пократок јунски одмор сега на 9ти А треба да не добијам на 8ми. Со мм сме договорени, кулираме што и да. Ако се случи најубавото, супер; ако не, летаме со параглајдер над море, да чкртнеме уште една работа од бакет лист. Ќе ви пратам слики од уживанција како и да е Ве гушкам сите
@Dear_Thing se prijavuvam za necela godina vo grupava, ne mnogu aktivna ama 2 godini staz vo obidi za bebce Se nadevam se racuna @Bebulleee cestitki, neka ti e lesna bremenosta. Kako sto Dear spomna pogore, poveke ze raduvam za vakva vest vo temava, otkolku za bliski lugje. Prekrasni zeni, lavici! Posebna e temava polna so ljubov, poddrska i razbiranje. Samo nie znaeme kolku e makotrpna borbata sto ja vodime, ama site ke uspeeme na kraj, znam!
Во право си, ама ако почнам се едно испитување, ќе продолжам со друго, крајот не знам кај ќе ми е. Вака се надевам како првиот пат дека ќе забременам. Само го молам бог да не ми се повтори истото и конечно да се радуваже сите заедно со полни раце и полни срца.
Девојки конечно сум утре на анестезиолошки преглед држетеми срека се надевам овој пат нема даме вратат позз Секогаш постои надеж бидејќи постои и господ.секому ке му дојде она што е негово борбата ти се исплатила со среќа и многу честитки од мене мила
Тука сум јас не се секирај и нашето ќе дојде @Bebulleee mila tolku mi e milo tolku sum srekna za tebe...i za drugite feminki sto objavija bremenost ama za tebe pa epten...me raznexni me obli ladna pot i srcevo mi zatreperi kako za nikoj drug...ti posakuvam se da bude vo red da se pazis i galis so mesheto i da ne se sekiras se ke bide vo red samo so pozitivna misla...gospod e golem i na site ke dade.. ke te zamolam samo kiga ke bides spremna normalno da spodelis sto bese poinaku ovoj pat..te gushkam mila bidi najsrekna sekoj o vas tuka go zasluzuva toa Uzivaj i plivaj i samo relaksacija..gushkajte se so mazeto i bezgrizno terajte odmor..mozok na pasenje dusha da vi se odmori sleden mesec vaka srekni da bideme i za tebe i za ostanatite