1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    нека помине нова во старата бидна ништо не направивме па ке одиме пак аман веќе само маки

2. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    какви се тие апчинја како се викат? да не се стетни после несто за бебето

јас пак останав бремена ама плодот не растеше како со треба и требаше да одам на чистење ама докторот ми кажа дека можеби и така со обична менструација ке го исфрлам и така се случи и после една редовна меструација ми кажа дека сум можела пак да започнам со правење друго бебе!! јас почекав две редовни менструаци што мислите вие дали да започнам? последната менз ми бесе на 10 декември ? кога е најпогодно да се започне и дали е подобро мажот ми секоја вечер да свршува во мене

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  3. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Секоја вечер и не е баш здраво да се има односи (зборам ако сакае да направите дете), барем преку 2 дена си имајте односи, да можат сперматозоидите да се накотат во доволен број.
    Инаку кога вече докторот ти рекол дека може да правете бебе, пробајте да правите.
    А најубаво е постојано да си имате односи и да не мислите на тоа дека треба да правите бебе, туку водете си љубов, бебенцето ќе си дојде ... Сепак оние најплодните денови кога ти се треба да гледаш да имате обавезно односи.

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angie

angie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    242
    Moжете слободно да си работите на случајот 8)
    Моја блиска пријателка за жал исто како во твојот случај имаше спонтан абортус, па потоа после околу месец два некаде беше, остана бремена и си роди здраво бебенце.
    Среќно и многу дечиња да ви трчкаат по дома. :*

5. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    фала ви што ме охрабрувате и што м идавате волја иначе јас мн бев исплашена

6. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    па наталиааа и мене ми се има слу4ено несто сли4но како тебе...и јас го изгубив бебето и тоа во 3 месец бидејки бев мн нервозна мн напната и ми слу4увааа мн проблеми и се тоа допринесе да имама спонтан абортус ...мегутоа сега веке 7 8 месеци се обидувам да останам пак бремена и неможам и мн сум тажна поради тоа понекогас дури и се обвинувам себе бидејки не сум знаела да се грижам за себе и дека сум потпаднала заради нервозата и се слу4и тоа

7. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Cindarella би сакал ова да ти кажам - НЕМОЈ ДА СЕ ОБВИНУВАШ СЕБЕ СИ! Многу работи не зависат од нас самите, велиш си била нервозна и напната, драга моја па кој не е во денешно време, ако работите можеа да се компликуваат поради тоа, тогаш нити една немаше да доноси дете до креј, што значи избриши го тоа од глава!
    И јас минувам низ ситуација како твојата, па од овој месец тргнувам во акција "по нова авантура", ме интересира дали ги направи сите испитувања за да видиш што допринело до тоа што се случи???
    Бидејќи после мојот missed abortion во јули, ја заклучно до вчера темелно испитував се и тоа на барање на мојот гинеколог, значи од редовно контролирање на хормони, редовни микробиолошки брисеви( кај мене тука беше проблемот! ) и тек вчера добив "зелено светло"!
    Мој добронамерен совет - испитај хормони со време и направи микробиолошки брисеви!!!!!
    Поздрав и ВЕРУВАЈ ЌЕ БИДЕ!!!! :*

8. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    tara....Pa jas od sekogas sum gi 4ustvuvala "problemite vo stomak" posle sekoja stresna situacija mene strasno me bolese stomak....taka bese i toj pat imav eden kup problemi okolu se skoro bev previse napnata i stomakot me bolese sekoj den cela nedela....i se obiduvav da se smiram ama koga nesto te jade od vnatre ne mozes....i rano nautro nakaj 6 ipol 7 me stegna stomak i iskrvarev ko da imav dobieno samo sto imase pogolemi par4inja...i direktiva vo drzavna...me pregledaa duri ni na imeto ne mi teknuva od so go mrzam ...i po4na da mi kazuva imas vonmatri4na bremenost....kako gleda na eho ja vrti prikaznata i vikase ne ne ustvari imas policisti4ni jajnici...samo go prasav so e so plodot i mi re4e kolku so gledam plod nema...i jas stanav mu tresnv vrata i po4ekav da zavrsi taka nare4eniot menzis i otiodv na privaten dr silvana gopsod da ja blagoslovi...mi re4e deka bremenosta ne bila vonmatri4na nitu pak deka jas imam policisti4ni jajnici ednostavno plodot ne bil ubavo oformen nitu pak ubavo prika4en na papu4nata vrvca i se po red i jas gi napraviv site mozni mikrobiologiii pap testovi hormonski se e normalnoo....megutoa u mojata normala ima edna nenormala maz mi na vremeto zimal nekoj tableti za poka4uvanje na telesna tezina i posto mene se mi e vo red ne sakam da go obvinuvam no moram da kazam deka moze bi moze e do nego problemot zosto veke po tolku obidi nisto nema nezz sto da kazam:(

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.288
    Cindarella, па нека се провери и тој, нема ништо лошо во тоа. Ако е во него проблемот, зошто да не се реши? Знам дека мажите во принцип е тешко да ги натераш да одат на лекар, посебно за да се проверат дали кај нив „лежи зајакот“. А кај нас како се научени, ако парот не може да има деца, по дифолт жената е виновна, бла бла бла.... одете вие двајцата на лекар, барем колку за консултација, па може лекарот ќе го убеди да се прегледа.
    Наталија, не губи надеж... ќе дојде и твојот ден! ;)
    Од срце ви посакувам на сите да забремените што побрзо, па во Новата 2011 да се израдувате со принова во семејството! :)

На mangupce31 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    леле cindarella за момент повторно да паднап под депресија.......на мене тоа ми се случи у први и правев некој тестови и тие беа добри се беше у ред со нив и докторот рече нема потреба да правиме други испитуванја да си почнеме со правење бебе... ама јас од страв да не ми се случи пак истото сеуште чекам....и го прашувам зошто се случило тоа и ми вика тоа неможе да се објасни и оти на секоја трета и се случува тоа!!!ANGIE а зошто и се случило така на твојата пријателка може да ми кажеш нешто повеќе!!!

11. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Pa daj predlozete mi nekoj doktor kade sto mozam da go pratam maz mi ......nataliaaa sum slusala od mn dobri doktori deka vednas posle abortus se probuva pak i ne se 4eka dolgo vreme jas probuvam od togas ama nisto...eve mi kasni edna nedela i dva dena a imam bolki vo stomak a gradite da ne zboram kako se osetlivi....no neznam so da mislam dali mi raboti psiha ili ....ke vidam ako ne dobijam do krjaov na nedelava ke idam po test:)

12. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    од каде си cindarella? најубаво ќе биди да го прашаш твоот гинеколог за кај да г опратиш мажот ти? а дали ти кога искрвари беше на доктор за да те прочистат или самата го исфрли со крварење? на мене докторот ми кажа от ипосле чистење кај доктор треба да се чека 6 месеци и дека не е мн убаво чистење ако можеш така да го исфрлиш пошто може некоја бактерија да внесат при самиот чин

13. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    natalia jas sum od skopje....otidov na lekar zatoa sto iskrvariv i mi bese strav so se slu4uva....i vo drzavna mi rekoa nema plod a na privaten mi rekoa deka plodot sam se isfrlil i deka nemalo potreba od 4istenje i sli4no.

[mod-kirilica:24uq1xa3][/mod-kirilica:24uq1xa3]

14. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    епа добро си поминала по што е немало чистење а дали ти правеа некои испитувања за да видат зошто е дошло до спонтан абортус? дали од кога остана бремена одеше редовно на прегледи кај гинеколог за да ја следи твојата бременост? епа можес да одиш во систина болницата!!! и без нервоза зошто таа не тепа па ке бидеме и ние мамички наскоро со господ напред

15. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    site mozni ispituvanaj gi imama napraveno ....ednostavno se desilo....sega uste maz mi da ide da vidi da ne e nesto do nego pa posle ke vidime sto kako.....So gospod napred i jas toa velam

16. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    aj mozda ke imame sreka ovoj pat

17. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    сите чекаме и јас чекам 8месеци полни веке али пак ништо,се си мислам де депримирам али бев малку на гости кај моите и малку се ослободив мислам не сум толку разоцарана ми заврши менструација пред 3дена водевме љубов вцера и бас со една братучеда на маж ми зборував она на 40год е бремена за втрото али тешка бременост има ми вели се додека одев до лекари не успав да забременам и во плодни денови и во се па ми вели нема веза останав порано бремена и не ми беја плодни незнам што да мислам ми вели кога ти се води љубов води кога не немој да се напрегаш и замарас и ете тоа е за оваа година заврши нема ништо се надевам од се срце и се молам на господ во 2011 да ми се исполни желбата не само на мене него на сите кои чекаат.

18. nataliaaa

nataliaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    така е кики без нервози ке ни даде господ и нас здравје 2011<3<3<3

19. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    zdravo mora i ja da se priklucam na temava se iznacitav jas mislam deka site ke staneme majki eve i jas veke 2 god se obiduvam pa nisto:( ali sepak imam nadez. Treba da dobijam 'trebase' mi kasni 2 dena ali ke vidime dali sum ili ne:)pa pozz do site i se citkame.pa i da dobijam ke probuvam pak od nareden mesec:))caoss

[

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  20. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    браво свака част оптимист си и мене маж ми нон стоп ми вели мора да си оптимист а јас многу песимистички размислувам