Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Еве ме и мене најпрво честитки до трудничките и лесна бременост :* :* :* !јас денес бев на преглед и ми каза докторот дека матката си е така како сто бесе големка исто како сто бесе спремна за оплодуванје ама не ми каза дека има бременост туку дека уретрусот е празен и дека можно било според тоа да добијам а можно било и да не добијам многу ми е тешко ми се плаччччеееееее многу многу ;( ;( ;( а не осеќам дека ќе добијам ама тоа е инаку купив тест од тврдоглавост и кога во чашка ставив мокрача во мокрачата имаше парталчиња светло кафејави и многу беа чудни никогаш до сега не сум видела такво нешто но тоа е што не веќе се осеќам како воз да ме прегазил а главата од што ме боли не ја осеќам,но тоа е како што е Господ никој не е ;( ;( ќе се бориме но што биде нека биде веруваме сите во Господ :) ;(

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Зорица и Црнка 88 честитки. :* f.r.o.s.i.c.e не се разочарувај, знај дека што е твое порано или подоцна ќе си дојде. :*

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bibuskaa

bibuskaa Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3

4. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Знам, теско е, но не се рзаочарувај, ќе успееме сите еден ден, биди силна, упорна, а и не ти е усте сигурно дека ќе добиес! не си единствена, мора да се бориме

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    добро вецер девојки малку ме немасе на форумов ама верувај те иц несум добра секерот ме убива лезев во болница и тоа за иц нисто само си дрзев нормална диета нели за да ослабам ама оргснизмот не ми издрза и на токсикологија два дена исцркав како болно маце ама тоа е тоа со да се прави еве усте неам правено втора исеминације си пробуваме со мазот по природен пат засо нели имав спонтан и велам ако биднало еднас ке биде пак ,,ама ете си викам пауза од докториве прам малку и си узивам дома без мисли без неспани ноки пробувам со е мозно појке да се опустам и верувајте и ми успева па со господ напред
    па ке видиме со ке се слуци поздравце за сите вас и за сите кои ке станат мамицки :* :*

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Девојчиња младички, ве читам и си викам „а бе леле девојчињава од што се разочаруваат толку, цела младост пред нив, цел живот„... девојчиња, не си го правете животот тежок, не си создавајте непотребни секирации, грижи, па млади сте, има време, се ќе си дојде во свое време, и бебенца ќе имате, само трпение и опуштено!!! Еве тешете се со мене, што да кажам јас со мои скоро 35 години, ееејјјјј па јас треба да се обесам на прва бандера што уште немам деца, имав еден спонтан пред 4 месеци, не ми е лесно, ама терам напред без разочарувања и очај! Немојте глава да ве боли, ќе си направите уште полошо да ви биде... дајте малку разведрете се и главите горе и оставете се на Господ, кога треба да биде-ќе биде, џабе ни е на нас ако се туфкаме и лупаме глава од ѕид, нели?

А за зорица и црнка честитки и се најубаво и лесна прекрасна бременост да имате, да си родите здрави и живи бебиња!!! :inlove:

На Crnka88, lale24, Vetruska и 3 други им се допаѓа ова.
  7. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Фала лори за подршката денес бев да провера урина и имам бактерија сега ке идам на урино култура а менструација 8 дена векје немам од една страна многу се плашам а од друга страна ме загрижува бактеријата,а за бременост ич не ни помислувам зашто не ми е верно се оставам на господ за тоа сега да ја средам прво ова бактерија и да и го показам патот да си се врати онаму од кај сто дошла :rofl: !

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    И така мене ми заврши циклусот, се супер, освен што се разболев како нездрава... На шкрги дишам, кашлам како нездрава, температура, лом сум. Ај ќе видиме што чудо ќе искочи и од ова, докторката ми даде само парацетамол да пијам, и ако ептен ми се влоши антибиотик, синусите ми се лом... ;(

9. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    80
    не се разочарувајте, само силни , без губење надеж,бев на ваше место ,трнлив пат , кога ќе ви се посака исплачете се и малку олеснува.Јас лично поминав низ сито и решето 8 години и кога се откажав од се и последните пари ги потрошивма на одмор со маж ми , се вративме од таму со бебче , сонцето мое кое еве веќе има 11 месеци . Дека цело време ќе останеш силен -тешко , ти доаѓа момент кога мразиш се и секој и ти иде да вриштиш , но тоа поминува, а вашето бебенце ве чека некаде сигурно.Јас сите тие години останав со здрав разум со мотото: кога ти се плаче -плачи, кога ти се смее -смеј се и нели кој се смее последен најслатко се смее :*

На ecapereca и f.r.o.s.i.c.e им се допаѓа ова.
  10. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    има 2 недели само ми се гади ама не цесто и ете немам добиено ми каснат 5 дена мислите ли дека сум бремена ?

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Кога бре девојче за 10 дена имаше и спонтан и сега се сомневаш на бременост?????
    Срамота и греота е на вакви теми да си играш мајтап, немој утре стварно да плачеш за деца :fubar:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    колку што е познато после спонтан се прави пауза од неколку месеци или пола година па после се пробува пак да забремениш?????? нели????

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.758
    Па нема некое правило,организмот ќе си знае кога е најподготвен,мене ми кажаа 3-6мес да чекам,има случаи кога одма после еден циклус забремениле и супер поминале :)

14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^Да може и после еден циклус иако не се препорачува ама девојкава имаше као спонтан пред 10 дена, кога доби циклус, кога имаше плодни денови за сега да се сомнева на бременост, мислам ај по други теми што си лажат и тролат ама тука на вакви ослетливо теми е срамота и греота да си играш мајтап.

На danichap, ecapereca и eli25 им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Е нема смисла бе девојче, циклусот тебе 10 дена ли ти трае??? Коси кубеме тука за бебе, се мачиме како ненормално, празниме џебови и се, и ти со циклус од 5 дена. Спонтан, па уште еден спонтан, па неможеш да забремениш, па сега ти касни и се во 2 месеца... Ај те молам немој да не масираш. Се извинувам вака за изливов на емоции, ама за мене оваа тема не е заебанција. Ми пружа утеха и сила за да се борам секој месец, и да не трескам глава од ѕид. Не е фер, и аман веќе!!! :@

На La-Dy и slimy им се допаѓа ова.
  16. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    ја поддржувам елена.мак ... навистина не е фер да се играат играчки на вакви теми, ако има некој нешто корисно да каже добро, ако не нека не треска глупости, да добиеш дете не е исто што и купување чоколадо...

17. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    dusicke brgu test da si naprais i da si se izraduvas pozz

18. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас пак ќе прашам, зошто гледам никој не ми одговара... :( за лекот со вино и рен, како и кога, и по колку се пие, и колку дена? ЈАс го пијам 3-4 дена наутро на гладно, но многу е гаден, повеќе од 50 грама неможам да испијам, мислам ќе :puke: ... и треба да се прави пауза, или се пие додека не се испие, или додека не се забременее... ако биде, ќе частам :D поздрав, и не се откажувајте, водете љубов :inlove:

20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дај бозе да помогне! јас почнав и едвај 5-6дена и немозев веќе! и тоа одвај по неколку голтки! има на темиве само морас да побарас, има различни рецепти, не треба да го пиес кога имас циклус,знам дека се прават три дози и секоја се пие по седум дена , тоа се значи 21ден! ако не е точно корегирајте ме, но мислам дека е вазно да го пиес па сега, немора точно до грам! колку мозес толку! ти посакувам од срце да ти помогне, поздрав :inlove:

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.