Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Има Proven Prgenancy комбинација од две таблетки - пробиотик и пренатални витамини.

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Девојки јас ги користам Провен Пробиотик комбинација на пренатални витамини и пробиотици. Премногу сум задоволна.(y) Мака мачев со болки во стомакот, лошо варење, тегоби итн :whew:. Откако ги пијам немам проблем. Сменив неколку различни, ама овие (според мене) се најдобри! Ви ги препорачувам (fingers)

На eli25 и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  3. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Pa kaj niv na veb vidov deka e 1000 denari. Ama se plasam deka zardi pari ke me matkaat niz nivni laboratorii i slicni ispituvanja da povtoruvam sve odnovo. Taka da sigurno ke e poveke od 1000. Plus folikulometrija ako mi zakaze, racunaj minimum 3 pati odenje e toa i taka. Eventualno se nadevam deka ke me prati da ispitam i nesto drugo osven standardnovo, sto moze da vlijae, a maticniot moj ne znae. Valjda si e specijalist covekot pa moze na kraj ke izleze nekoja sitnica na koja ne sme obrnale vnimanie a mnogu smeta.

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.210
    Девојки не ги сваќајте "здраво за готово" препораките околу витамини и таблети од докторите.Брат ми и снаа ми се фармацевти-медицински претставници,и знам добро дека и покрај квалитетот на лекот/препаратот,пола е маркетинг и процент,за двете страни се разбира... Јас пијам фолна редовно и магнезиум директ,едно време купив мака,ама ја баталив дека хормоните ми се во ред.Најсигурна сум во овошје,зеленчук,јатки и семки,и билни чаеви.Природно си е природно(highfive) @0ли гукни мила,те мислам:$ Поздрав и до цела екипа лавици-идни трудници:hug:

На Bebulleee, Lara 27, Andonia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Петановски по дифолт ќе те прати во Хемолаб кај Кочо за испитувања кои може и на државно да ги направиш. Мене ми се виде ко бизнисмен. Ниту отидов во хемолаб, ниту се вратив кај него.

На DaenerysT му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Миличкa мнoгу ми е жaл те гушкaм мнoгу :hug::hug::hug:

На Laleto89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки денес бев за брисеви, резултати за два дена. Докторот ме гледаше и на ехо и ми рече матката дека ми е вратена во нормала, дека се е ок. Сега уште брисевите да бидат во ред и се мислам од наредниот месец да почнам повторно со обиди,но докторот ми рече категорично шест месеци да чекам, што мислите вие?

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Немаш потреба толку чекање. :)

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс дa ти кaжaм уште третиoт кoгa пoминa месец си пoчнaв дa не чекaш шест месеци мoе мислење милa

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Жемчичке :*
    :*
    Еве ме :wasntme:
    Кафеавото престана. Можно е да се шокирал организмов од вежбањето што му го удрив веќе еден месец, па затоа се пореметило нешто.
    Супер се чувствувам, обврски на работа еден куп и не знам каде сум. На работа таков е периодов со многу работа, па вежбање после кога ќе дојдам, па ручек, па готвам за утредента, па капење и средување за утрешниот ден. Скапана си легнувам :drunk: :smoke:
    :bug:
    Ве поздравувам и ве следам (highfive)

На Andonia, Lavica2016, Valentina888 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jas imav spontan vo 12nedela Palcevski vo Sistina mi pravese kiretaza mi rece 3meseci se dovolni da se vrati matkata vo normala I deka bilo zastareno mislenjeto deka treba da se ceka 6meseci za obidi

На Lara 27 и Beatris им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Јас си почекав 6 месеци колку што ми беше кажано па после тоа веднаш забременив.Абортусот е стрес за телото и душата,одмори малку,биди спремна,не е страшно и да почекаш,кога треба да биде ќе биде:hug:

На do-re-mi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    И ние почнавме со обиди после 3 месеци..еве 6ти тераме абер нема..ако си психички спремна зошто да не :)

На Beatris и Lara 27 им се допаѓа ова.
  14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    @Beatris јас чекав 6 месеци, може немаше потреба, но јас лично, дури после 6 месеци забележав дека горе/доле ми се вратил организмот во нормала (на пример ми изостануваа болните и тврди гради пред добивање) ми беа меки, (без живот) :) што никогаш порано не било случај. Сега и тоа ми се врати, се осеќам истата јас каква што бев пред зафатот. Е сега 6 месеци нејќе да фати...и кога ќе размислиш...помина една година. Размисли си..па одлучи. Среќно :)

На fina erika, Lara 27 и Beatris им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро лепотици како сте ми?Да ви кажам право се осеќам како да ќе добијам а можеби и симптомите ме лажат,можеби се крчка нешто!Како и да е до 10 има уште 3 дена дај боже да закасни вежтерката.:devil:Ве поздравувам и имајте ми убав ден

На Victorian, Melinda85, 0ли и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Женчиња...како сте ми? Мене денес ми е 32 ден од циклус уште ја нема вештеркава...после од дома ќе напраам уште еден тест ама искрено немам никакви симптоми..ниту за добивање ниту за недобивање...уфффф

На 0ли, fina erika и Andonia им се допаѓа ова.
  17. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки фала ви на одговорите. Искрено не можам да се одлучам што да правам. Вчера зборев и со маж ми и кога му реков дека се поминати само 3 месеци, ми рече дека е малку време поминато и дека не сака да ризикува да не се повтори истото. Не дај боже да се повтори истото, па затоа ќе почекам уште еден месец, не дека од прва ќе се фати, ја немаме ние таа среќа, но ајде да не биде после дека секогаш избрзувам за се, малку ќе се стрпам, иако многууууу тешко ми оди.

На Lara 27, PeachGirl, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Искрено душо,јас мислам дека ако ти рекол докторот да чекаш 6 месеци,тогаш треба да го послушаш.Јас после спонтаниот кога ги добив резултатите (бидејќи беа мн лоши) докторот ми рече дека морам дури 1 година да чекам,оти ако забременев порано ќе си направев мн полошо од колку и што беше.Чекав точно година,бев на преглед и ми даде зелено светло за бебе.По 3 месеци забременив и сега имам 1,7 бебе

На Lara 27, PeachGirl, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  19. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    1.218
    Женски здраво едно прашање:) прв пат пишувам се надевам ке ме прифатите :)
    На 25ти мај правев инсеминација поминаа 13 дена со терапија утрогестан 200вагинално , немам правено тест ама сум нестрплива а знам дека е рано имав неколку дена мн напнати и болни гради како да имаа тт денес веќе не :( имам уште 3 дена за (не)добивање ...
    Овие два дена имам и тапа болка во стомак кога ќе легнам поминува... ин мн ми се спие 24/7 :)
    Што мислите имам шанси да се израдувам иначе 4 години се обидуваме :/

На 0ли, Melinda85, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @jagoda777 има шанси :hug::inlove:
    Издржи јуначко, имаш уште 2-3 дена до тест доколку не грешам :muscle:
    Не барај симптоми, првиот најважен е отсуство на менстуација :| Инаку сите други се многу многу слични како пмс. Ајде уште некој ден до || :inlove:

На Lara 27, Lanic, jagoda777 и 2 други им се допаѓа ова.