Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Феминки треба да почнам да пијам циклопрогинова,но упатството ме уби се добива карцином на црн дроб и на дојка од нивно конзумирање,а,треба да ги пијам 2месеци Збункааа и шлог♡♡♡

2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Скoрo сите ги имaме пиенo циклoпрoгинoвa не се плaши пиши мнoгу несaкaни рaбoти a зa еднoметриумoт ќе ги земaш

На Momichka, fina erika и Lanic им се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Дај БОЖЕ СИТЕ ДА НЕ ДОБИЕМЕ во исчекување сум уште еден ден ако утре не добијам задва дена ќе правам тест па ќе видиме што ќе биде се молам за сите

На Acka22, 0ли, Lara 27 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.210
    @fina erika исто и јас дo утре сум :) само што ни стомак ме боли ни гради ме болат ништо сите симптоми исчезнаа ...

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки ништо од мојата инсеминација!Си добив на 11 дена после инсеминацијата и уште не ми е јасно како така,тоа се 25 дена...а на 27,28 дена секогаш добивам.Што се случи стварно незнам,немаше да ми е криво барем понеделникот да го исчекав како 14ти ден вака олку рано незнам зашто.Повеќе за тоа сум разочарана одколку за добивањето.Кај може да е грешката?!

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Извини што може повторно прашувам, ама имаше некаква стимулација?

7. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Не немав,на природен циклус одевме,зашто немам никаков проблем со овулација.Скоро секој месец си правев фоликуметрија.13-14 ден ми е секогаш,ја чувствувам секогаш.Само прегнил примив и толку

8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Обично од тералија знае да се поремети, ама вака не гледам причина да ти подрани?! Во медицинава 2+2 никогаш не излегуваат 4, ама убаво би било да чуеш мислење од гинекологот. Ако сте ја погодиле овулацијата, малку се 11 дена за лутеинска фаза..

На Lanic и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Мене тоа ми е,затоа сум нервозна.Зашто толку рано да добијам,немаше да се разочарам ако беше понеделник стварно,ама вака незнам што ќе биде...еве нека каже некој ако е поискусен,стварно незнам и ќе одам од понеделник да барам отчет:)

10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Никакви,ама баш никакви немаш и мене не ме болат градите ама стомак ме боли како за добивање дај Боже да не добијам и ти исто да не добиеш

Абе срц а баш мислев готово е;(:hug:

Последна измена од модератор: 9 јуни 2017
  11. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.210
    @fina erika баш никакви
    Градите ме болеа пред 3 дена како да ми жежеа и мн отечени другиот ден ништо ни болка ни жежење ни оток
    А стомак ме заболуваше како за добивање ама и тоа помина имав и две акни на челото и тие веќе поминуваат :)))ми останува само да чекам :) времето ќе покаже
    Стискам (fingers) за сите :)

@Lanic баш добиено ти е ?
    Ако е кафено може и да не е добиено

12. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    @Valentina888 @BirMelek
    1.За какво какао станува збор (обично или од оние во здрава храна)?
    2. Колку пати дневно е дозволено/препорачано/здраво да се конзумира мака во прав?

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Руби ако е во прав едно лажиче дневно се консумира од маката, ако е таблети, зависи колку мг е, си пишува на кутивчето колку треба да земеш.
    За какаото сум читала и јас, ама никаде немаше поткрепени факти, барем не сретнав.
    Ама со какво и какао да конзумираш претпоставувам нема штета.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Да да баш добиено е!Ќе се понадевав да е кафено ама не,вчера на хартија што имав розева капка мислам дека и сакало да пробие,али пусто ми даваше надеж зашто беше рано.Сега само на тоа мислам зашто пред 14 дена се случи тоа ме мачи само!!!!Ти држам среќа за две црти :*

а да баш добиено е!Ќе се понадевав да е кафено ама не,вчера на хартија што имав розева капка мислам дека и сакало да пробие,али пусто ми даваше надеж зашто беше рано.Сега само на тоа мислам зашто пред 14 дена се случи тоа ме мачи само!!!!Ти држам среќа за две црти :*

Одиме понатака!Што е тука е!Неколку саати нервоза и плачење,после главата горе и терање даље.Ти држам мила палци за две црти:*

15. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Девојки, добри вести, брисевите ми се чисти, нема бактерија, фала му на бога. И сега кога ќе сумирам, добри брисеви, матката вратена во нормална големина, мислам дека е време да започнеме пак со обидите за бебе. На сите што сега чекаат || црти и посакувам да ги видат уште наредната недела, а другите заедно ќе ги видиме наредниот месец ❤

На Someday, Acka22, bella.gk и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Следниот месец ако овој не биде ништо дефинитивно одам на инсеминација.Ги направивме сите испитувања се е во ред и со двајцата ама ништооо.Овој месец решив малце да се поопуштам ,ми здосади она ајде качувај се,лелеле имам болки.аууу ме шиба, во овулација сум и ред други измишлјотини и филмови кои си ги правам.
    на сите што чекаат да им дојде дај боже да не им дојде да се израдуваат они па и ние со нив.

На Acka22, Bebulleee, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво Руби, какао најдобро е да си купиш органско си пишува на самото пакување јас од БиоКосмос го купувам и заедно со маката да ги конзумираш. Значи најубаво ми кажаа дека се конзумира сабајле една лажица какао и една мака во прав со малку кафеав шеќер си вариш ко кафе и си пиеш.Ем не ја осеќаш маката ем вкусен напиток воедно и здрав ќе си пиеш и ти а и да знаеш дека е препорачано и за мажите.Маж ми секоја вечер тоа ми вика да му правам.:D

Габриели а колку време се обидувате? Дали ти предложиле лапороскопија? Може нема проодност или има некоја преграда што не може да се види со ехо

18. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Од Октомври пробуваме и никако.Никој до сега не ми предложил лапороскопија.А од докторот веке земав терапија за од прв ден мензис за наредниов месец.
    каналите ми се проодни. резултатите ок се сите .не знам во кој случај ја преепорачуваат лапороскопијата,треба ли да си побарам самата ли да ја направам?

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Како знаеш дека каналите се преодни?
    Каналите и нивната преодност се проверуваат преку HSG. За да одиш на инсеминација, потребно е да има потврда за преодни канали.

20. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    па имам направено HSG проодни се