Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Одлично. (y)(y)
    Ако не ви се чека почнете со инсеминација. Не е ништо сложено.
    Ако не, одете си на одмор и така слободен стил, слободна душа.:inlove::inlove::inlove:

На fina erika и Gabrielli им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас маката ја земав 3 пати на ден по едно лажиче во вода. Не бев многу прецизна, некогаш заборавав. Затоа на крај капсули земав, на хелтаид, така полесно ми беше.

3. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Почнав со витекс агнус кастусот да ги пијам , еве веќе 10 дена . И си добив . И тоа точно на 28. ден. И сега да прашам , дали некоја феминка од искуство можи да ми кажи дали треба да ги прекинаам пред овулација??

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

Јас никогаш не сум пиела мака со какао,а пиев по една лажичка во вода. Кога пиев кога заборавав па како што пиша и @BirMelek сега пијам капсули мака.

5. Laleto89

Laleto89 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    73
    Еве јас првиот месец ги пиев цел,а вториот само до овулација оти на повеќето странски форуми прочитав дека повеќето ги пијат до овулација.Не ги користев долго за да ти кажам како ми беше подобро или полошо.Ако има некоја која ги користела повеќе време и јас би сакала да слушнам друго искуство

6. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Na hrvatski bugarski foruми читам преубави резултати од витексот. Е индивидуално е де... но 90%со позитивни искуства

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Laleto89

Laleto89 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    73
    Јас сум една од тие со позитивно искуство,пак ќе се повторам дека после година ипол со неуспешни обиди со витексот останав бремена по месец ипол користење.Само сакав да ти кажам дека тогаш и јас не бев сигурна како да пијам и затоа неможам со сигурност да ти кажам дека цел месец е подобро да го пиеш или пак само до овулација.Како и да си решиш ти посакувам што побргу да си видиш две цртки :)

На Andonia и Acka22 им се допаѓа ова.
  8. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Лапароскопијата е директно посматрање на стомачната празнина, јајниците, надворешните страни на јајоводите, матката (а и на сите останати органи во стомачната празнина)Сигурно си немала може потреба обично тоа го препорачуваат на жени со цисти миоми и сл работи кои не можат убаво да се видат на ехо и на хсг.

На Gabrielli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.210
    Може совет? :) треба денес да (не)добијам еве уште немам... правев тест негативен е
    а немам повеќе утрогестан па да почекам да не ставам денес или да купам можно ли е да е рано за тестот што покажа негативен ?

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Од оваа ситуација во која се наоѓаш бев и јас. Најдобро е бета да си провериш со упат од матичен.

Зошто од утрогестанот знај и да касни. Не го прекинувај на своја рака. Со среќа

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Da da nemam nisto od ova sto go nabroja. Ti blagodaram na odgovorot. :))

12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Девојчиња јас баш вчера правев бхцг но нема ништо..0.1 ми искочи ..тоа што сакав да го споделам е дека ги имав истите симптоми што ги имав кога забременив и се понадевав дека сега биднало но ете ништо..знам дека се исти симптомите при добивање и при бременост но јас да бидам искрена никогаш скоро немам симптоми за добивање.. е сега вештицава уште ја нема и тоа повеќе ме нервира отколку негативните рез..значи каснењето..недобивањето на циклус мислам дека ме сотре..резултати се океј..немам пцос..здрава храна и пак не ми е редовна..зошто бре зошто? Ве читам за ова макава па сакав да прашам бидејќи не сум пробала никогаш..таа помага ли за регулирање на циклус или како?
    И да ги окуражам сите пние со редовни циклуси бар да не се нервираат бидејќи секој месец имаат шанса..ја што да кажам и таквите ко мене.. поздрав и убав викенд

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Маката ја препорачуваат за хормонски баланс што многу значи би требало да помага и за регулирање на циклус. Нема да имаш зијан ако ја пиеш. Јас ја земав онаа во прав, зошто некако повеќе и верувам иако има задоволни и од капсулите.
    Таа е доба и за нас но и за мажите.

14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво девојки јас денес добив значи не ми закасни ни ден а толку имав надеж ништо нареден месец нови обиди останете ми поздравени и позитивни

На Andonia и PeachGirl им се допаѓа ова.
  15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @Lavica2016 многу е чудно тоа ПЦОС. 4 години по доктори и специјалисти, секогаш имав присуство на овулација, никогаш не сим имала цисти, каснењето ми се случуваше еднаш годишно околу недела, а обично +-2 дена.
    И оддеднаш ПАф - полицистични.
    Јас не знам како да го дефинирам. Навистина да ти посакувам што побрзо да заврши оваа мачење и наскоро да се фалиш со || :hug:

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :hug: :hug:
    :hug: :hug:

Ве поздравувам сите! :*
    Не сум добила и абер немам за добивање. И се' нешто ми тече и трчам мислејќи дека сум добила. Веројатно вежбањево ми го измести организмов, не знае што го снашло :lol: Ќе се стабилизира се надевам :wasntme:

На Andonia, Bebulleee, Lavica2016 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @0ли , уште мислиш дека е до вежбањето?;) (fingers) (fingers)(fingers)

На Andonia и 0ли им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Па, што знам :wasntme:
    По малку кафеаво имав 8 дена и престана, еве ништо оттогаш. На петтиот ден од кафеавото направив тест и негативен беше, па затоа си мислам дека е од вежбањето. Дајбоже да грешам :$

19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.892
    Дa не требa нoв тест ? ;)

На 0ли и Lara 27 им се допаѓа ова.
  20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Пoздрaв oд мене дo сите и кaј мене 26 ден бoлкa вo грaди
    ќе видиме дaли ќе дoјди
    или дa си земaм тест и дa не се мaчaм дa си нaпрaвaм утре
    aкo не дoјди и немaм знaк секoгaш ми излегувa мoзoлче нa истo местo сегa гo немa
    дa не се пoреметив oд хистерoскoпијaтa
    Lavica2016 јaс aкo дoбијaм ќе земaм aгнес витекс тие ги фaлaт и Q10 зa јaјце клетките биле дoбри читaв