Здраво душо ја правев кај Ефремов бидејќи и првиот пат кога забремениповремено одев и кај него но нешто овој пат ми е чудно требаше да добијам на 10.06 и оп сабајлето станувам црвена крв на вешот и толку вчера и денес нема ништо од добиено и малку ми е чудно ова,кога сум добивала сум имала три дена и толку а ова сега се чудам што може да е а имав симптоми како за добиено прв пат вака ми се случува
После пораѓајот доле бев ужас чешање бело прање мислев ќе шизнам и три пати ставив од влошките и ми се смири и си добив на 40 дена. Дал од чаршавите и спаваќите или кој помине пикни рака ама тоа беше ужас.
Флор, честитки, имај си убава бременост! Фина, тестче да направеше? Вале, гадни се тоа смоквите во маслиново?
@Оли не се гадни смоквите. Ни свежи смокви јадам, ни суви, ама овие го јадев После чајот од бабин заб, ренот со ракија, смоквите се одлични
Јас ич не сум по вакви работи за пробување, чаеви, ренови и слично, но суви смокви сакам, маслиново секако само такво користам, па си викам којзнае каква е комбинацијата. Само проблем е што во суви смокви од Кам имам најдено црви внатре, ги исушиле сосе црвите и малку ми се згадени, но ќе купам некои посаглам, ќе стиснам заби и ќе лапнам сабајле по две со маслото. Баш ќе пробам Едит. А се јаде по една или по две наутро?
Па се мислам цело време дали да направам па да не се разочарам што знам ќе почекам ден два па ќе направам
@0ли ти тестче правеше онака УЗ пат да прашам Ја ги обожавам смоквите во маслиново (мене ми се ммм ммм читај Алачки работава кога ги јадам ). Добро ја баш и не су нормална може до тоа е,кај мене ти е се у живот обратно пропорционално. Сите обратно ја терсене Тешко може да најдеш добри суви смокви јас ги зедов во Туш и се погодија овој пат. Побарај во некоја продавница за здрава храна може ке начекаш без ц..и Не би да навалувам ама колку што паметам на 10 требаше да не добиеш . Ако имаш редовна менструација ,купувај тест
На 10.06 станувам сабајле на вешот црвено само онака малку и јас си реков готово добив а вчера и денес ништо што би можело да е инаку ми е редовен циклусот леле ќе се онесвестам
Да ја знаев приказната со екстра протеини, може и јас ќе се стегав По една наутро. Инаку и на мм му давав. Направив дупла доза, 80 смокви Не мислам дека може да ги смени хормоните драстично. Но мислам дека може да помогне лековите подобро да дејствуваат + ако има некои мали отскокнувања да се регулират. Секако ништо не се губи, релативно ефтин лек е.
@mal.ecka за кандидата јас во 11 недела ги ставав вагиналетите. На нив пишуваше дека симптомите ги снемува за 3-4 дена, а цела терапија трае 7 дена. Мислам 400 и нешто беа вагиналетите. Ако не ти помага друго, пробај со овие.