Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Дирек од вена испитај си на чисто ќе си бидиш јас така напрајв!!!

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :shake: :shake: :shake:
    Правев на петти ден од кафеаво и покажа негативен. Температурата ми е многу ниска, претпоставувам дека месецов немав овулација (n)
    Баш во деновите кога осеќав како овулација, се разболев и два дена имав висока температура 39 :drunk:

Последна измена: 12 јуни 2017
  3. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Честитки и со лесно!

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки да ве поздравам и јас :)
    Добра сум , сеуште сум на гости и имав изненадување ми дојде и ми замина вештерката но кафеава беше траеше околу 3 или 4 дена и толку.
    Друго ништо ново.

Честитки до новата трудница :hai:

На simona_baby и Lanic им се допаѓа ова.
  5. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Инаку јадам смокви во маслиново. Веќе трета седмица пијам Витекс денес почнав со Мака . Да не е премногу ??:| се подготвувам веќе последен ден ми е од мензис ... имајте убав и плоден ден

6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Честитки милa

7. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Sega se vrativ od gindkolog..vesterkata kasni 5 dena..bhcg 0.1 so znaci bremenost nema..endometriun 6 mm..folikulot si stoi be ne ni puknal...a isto tuka e i neli cokoladnava cista od 15 mm drustvo da mu prai do nego.epten mi e teshko ej...mi vika mnogu e malo ama verojatno preci za bremenost i mi vika lapsraskopija da praam ???? Dobro nema li nrkoja hrana...apcinja bilo so za da ja snema cistana? Mnogu se iznervirav..otidov sladoled da si kupam..luge istoshtena sum

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Лавица, мора да има решение, не се нервирај. Не знам ништо за цисти, ќе ти пише некоја од женичкиве сигурно.
    Знам дека е тешко и мачно се', те гушкам :hug:

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @Lavica2016 а прегнил примаше?
    Јас колку што знам цистите не прават проблем за оплодување. Имав другар гениколог, и кога жена му се породи царски, им беше лут на колегите зошто не и ја извадиле цистата кога била многу голема. Потоа девојката без проблем си остана бремена со второ, и тој и го правеше царскиот и ја извади цистата :muscle:

На Sesil и 0ли им се допаѓа ова.
  10. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    1.200
    @Lavica2016 има
    Пријателка со чаеви и ја снема :) докторката и се чудела како е можно а ја праќаше на операција за цистата
    ќе земеш чај од вирак
    , кантарион, невен, ајдучка трева чаевите можеш да ги најдеш на битпазар на тезга само две тезги се една до друга што имаат чаеви а само едната жена (помладата )има вирак и уште една опција имаш да му се јавиш на треварот (јас така го викам :) ) Науме од Ресен

На Lavica2016, Bubce38 и Momichka им се допаѓа ова.
  11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Немoј дa се нервирaш Лaвице те гушкaм мнoгу имa зa се лек душo a кaј ти е цистaтa нa мaткaтa
    Дa сo тревите прoбaј земи ги aкo сaкaш јaс ќе пoбaрaм некoјa вo бт имa невен aјдучкa тревa имa вo зегин кaнтaриум имa истo a вирaк aкo не нaјдиш имa ќе ти прaтaм јaс милa јaс пoлипoт гo стooив oд тие тревки фи земaв фемисaн кaпките истиoт сoсрaв гo имa

12. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Не не...не сум примала..не знам зашто не ми стават прегнил.. не само што не пукнал фоликулот туку ме нервира што не ми доаѓа циклусот..и другарка ти ли имала чоколадна? Плус мојата веќе трет месец ја гледаме на ехо а е мала..докторкава вика да те пратам на лапараскопија ама не знам дали би ти се нафатил некој затоа што е 15 мм..обично над 50 или 60 мм праеле или колку и да беше..уфф бе уф

Не бе душо на десен јајник ми е..до самата циста е одма и непукнатиот фоликул:( може и многу се оптеретуам не знам

Чекај малку ја не сум по чаевите..ова се посебни чаеви што ми ги кажуваш или пак е микс од сите билки во едно?

Последна измена од модератор: 12 јуни 2017
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Земи oд невен aјдучкa тревa вркутa кaнтaриoн секoј ден пo еднo шуше ќе видиш ќе имa резултaт a имaм читaнo и зa чувaр куќa цвеќе зa цисти сегa ќе нaјдaм ќе ти пишaм

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Да е водена циста сама ќе пукне , но чокаладна мора да се острани.
    Мое мислење е да идеш на една консултација кај друг доктор за таа циста.
    Знам дека е тешко кога се соочуваш со проблеми , и ти доага како шок кога доктор ќе каже пречи тоа за бременост, но за се има решение, плус и ти го пореметува циклусот таа циста.
    Со лапараскопија ќе се острани и ќе се зголемат шансите потоа за бременост.

15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @Lavica2016 ќе те излажам ако ти кажам дали е чоколадна или не. Сакав да потенцирам дека нејзиното присуство не пречеше при бременост.
    Инаку Прегнил се користи токму заради ова, со сигурност да пукнат фоликулите. Наредниот пат барај си прегнил.
    Земи го миксот на чаеви, и ќе држиме среќа. Ајде ќе ни бидеш мотивација и позитивен пример :hug:

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    1.200
    @Lavica2016 на мојата пријателка и беше таква чоколадна и ја праќаа на операција случајно се најдов у муабет со неа и и кажав за чаевиве за 40 дена немаше ништо
    И ставаше тампон натопен во кантарионово масло пред спиење

@fina erika што направи со тестот :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Лaвицa душo еве и другo нaјдoв
    ЛЕК ОД МЕД И ЧУВАР КУЌА ПРОТИВ БОЛЕСТИ НА МАТКАТА И ЦИСТИ НА ЈАЈНИЦИТЕ
    Еден одличен и природен лек против женски болести, а поконкретно против миом на матката и циста на јајниците е комбинацијата: мед и чувар куќа.
    Потребни состојки:
    500 гр мед
    300 гр чувар куќа
    Листовите треба добро да се измијат, па се мелат во блендер, а потоа се додава медот и се промешува со дрвена лажица.
    Се конзумира по една лажица наутро, на празен стомак, после тоа не се јаде ништо во следните два часа.
    Успешно лечи миоми на матката и цисти на јајниците. Се користи и при проблеми со срцето по препорака на руските лекари. Исто така го забрзува метаболизмот и го чисти телото од токсини.
    Истoвременo земи ги и чaевите невен aјдучкa тревa вирaк или вркутa и кaнтaриум и секoјa вечер прaви си кaнтaриoнoвo мaслo нaтoпи гo вo тaнпoн и еден месец трите рaбoти милa прoбaј ќе имa резултaт не ти е гoлемa цистaтa ќе ти исчезни и тaјa ти е прoблем зa зaбременувaње нaпрaви ги рaбoтите и ќе се исчисти и oдмa ќе си oстaниш миличкa пoслушaј ме јaс нa пoчетoк кoгa дoзнaв зa пoлипoт се скaменив целa си викaм кaј се нaјде вo мене ги земaв чaјчињaтa a истo време и фемисaн жените нa рaбoтa штo е рoa ми викaјa билките нa бaбa рaдa јaс дa дa.
    Еден месец пиев и исчезнa пoтoa нивa нaдеж и ништo решив дa прaвaм хсг и гoтoвo прooдни кaнaлите јaс ќефoј бев aмa еден ден јa ствив сликaтa нa пoдршкa тукa и ми викaт жечињaтa тукa декa имaм прегрдa јaс кaкo грoм дa ме мaнa тaкa се здрвив и пoслем хистерoскoпијa и сегa нoвa нaдеж имaм милa зaтoa зa се си имa лек сaмo штo некoј мoрa дa пoминиме oд пoтешкиoт пaт дo бебе aмa ќе пoмoминиме и ќе ни дaј Гoспoд нa сите .
    Извинете зa дoлгиoт пoст милички aмa сaкaм дa и кaжaм нa Лaвчетo дa не се нервирa се ќе се среди милa

На fana, jagoda777 и Momichka им се допаѓа ова.
  18. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Fala najmnogu i na ostanatire...zeni devojki lavici

Ти благодарам мила златна си и ти и сите останати..

Последна измена од модератор: 12 јуни 2017
    На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    (y):hug:
    Уф и мене ми беше скроз исто мила но сепак да знаеш има надеж за бременост и без лапороскопија бидејќи имаш еден чист јајник.Но,за да се види поубаво што смета најубаво е да се направи лапороскопија.Јас цистите чоколадни ги сфаќав како од шала но тоа е состојба на организмот кој само ќе прави проблеми подобро да се отстрани.Имаш подршка за се што треба сме тука:hug:

На Lara 27 и Momichka им се допаѓа ова.
  20. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Само да те дополнам откако ке се направи се мота теглата со фолија и се остава да стои во фрижидер 5до7 дена,после можеш слободно по една лажичка наутро на гладно.
    @Lavica2016 без нервози мила се ке се среди:*:hug:

На Lavica2016 и Lara 27 им се допаѓа ова.