Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

И јас веќе незнам што да правам, бев на лекар вчера, дека и настината сум, ми мереше температура, имав малку, грлото црвено насекаде и дека кашлам по малку, и навечер по малку ме болат градите (мислам плуќата), и одма оп антибиотик и тоа од 500мг. И реков дека планираме бременост, да не се штетни антибиотиците, и та ми вика дека не, дека сигурно не би дала нешто ако е штетно. А за доле дека имав ептен густ секрет и ме чешаше (сега веќе не, дека се одмивав со камилица и сода и ми помина) да се мачкам со канестен крема, па нели и тоа канестенот да не е штетно да се мачкам дека планираме нели бременост, а? |( ич незнам што да правам, кажувајте!!! :doh:

2. lale24

lale24 Истакнат член

Ecapereca и ние си работиме на случајот бебе,и мене ми се појавува тоа често,мислам густ секрет и чешање и тоа е кандида и јас употребувам канестен и мислам дека воопшто не е штетно,можеш слободно да го користиш кремот и да си уживкаш,се надевам ке успеете поскоро да стигнете до целта :!: ;)

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Фала Лале на одговорот, ќе почнам од утре со кремата и со антибиотиците, и секако продолжуваме со активностите хахаха, малку направивме пауза од ова чудово што ми се имаше појавено, дека никогаш до сега толку густо не ми било, баш ме исплаши хихихи. Се надевам дека не ми поминаа баш тогаш плодните денови :?: И вие исто побргу да се израдувате, поскоро да се частиме :clap: :)

4. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Devojki podolgo vreme me nemase na forumov imav nekoj privatni obvrski kako i da e ja bev na lekar poradi bolkite vo janikot ...doktorot me pregleda mi rece so eho se e dobro odlicno..a zasto me bolelo ne mozese da mi kaze mi dade aspirin apcinja 5 dena pred da dobijam da gi pijam i da bidam sto e mozno po fizicki aktivna za ovie dva meseci fevruari i mart a ako ne mi pomine ke pravam laparaskopija da vidi da ne imam nesto vo kanalot na jajnikot ....i sega mene mi e strav od edna strana vikam podobro dodeka sum po mlada da se proveram od dr strana neznam kakvi posedici od laparaskopija mozat da nastanat...bidejki sakame da imame deca so soprugot...toj sega go isprativ da ide da se proveri skros i ako ne biva nisto resivme iseminacija da pravam na kraj kraeva invitro ke napravam ako nisto ne bide...sega mi e strav samo zaradi laparaskopijata....dali ima nekoj praveno nekoj laparaskopja ?

5. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

слободно користи канестен ептен е ефикасен , а го даваат и за време на бременост ако има потреба , така да не е штетен

6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

А дали сте пробале да се парите со чај, не знам дали пишува некаде напред, но помага пред се за инфекции, бактерии, чисто за одржување хигиена, значи јас имав некои бактерии и толку брзо ги исчистив мислам благодарејќи на парењето со чајот од ајдучка терва. А читав дека ова доста помагало и за побрзо забременување, но со чај од камилица.
    Го вариш чајот, чекаш да отстои малку да не биде врела пареата, и клекнуваш над некој сад во кој е чајот

7. gjul

gjul Истакнат член

здраво срце јас имам праено лапароскопија не е страсно само треба да се опустис и пред да одис да ја правис напи се од дома аспирин да немас главоболки во глава и во стомак инаку ако ти расказува, детално какво и да е е од кај знам ке се упласис ке мислис вака пусти си го мозокот на пасенје не му ја мисли многу како е и не прасувај никого најубаво е така верувајми по ке си храбра и силна , спремна психицки за лапараскопијата позз се најубаво

8. joelle

joelle Популарен член

здраво, не ми е јасно зошто ти препорачале веднаш лапороскопија ако не се гледа ништо на ехо, мене ми видоа мала циста па сепак повеќе доктори се согласија дека нема потреба сеуште за лапороскопија. не е ништо страшно ниту пак озбилно но сепак мое лично убедување е дека се додека нема крајна потреба да ме отвараат, не дозволувам на 25 години со здрави репродуктивни органи некој да ме чепка. е сега ако вие не можете долго време да забремените тогаш можеби треба да се направи таа контрола. сепак јас би ти препорачала да идеш кај повеќе лекари и да слушнеш повеќе мислења

9. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Fala vi... Mi dado za laparaskopija zosto pred edna godina imav cisti koi puka no stvaraa infekcija i se najverovatno doktorot se somneva vo nesto bidejki posle toa so cistite iako mi se izgubija jas bolkata na desniot jajnik seuste ja imam koga se dvizam koga kke sum opustena skros osekam bolka i taa bolka trae i po tri nedeli vo mesecot od togas mi se poremeti ciklusot bolkata nee izdrzliva i zatoa prvo mi rece aspirin so fizicki aktivnosti pomagalo taa terapija ako ne pomogne togas april da mi napravel edna laparaskopija e sea od edna str ne sakm celo vreme na apcinja da sum neka ja napravi od dr strana pa strav mi e za bilo kakvi posledici od nea ako ima ...

10. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

здраво...и јас ете по 10 дена каснење на менструацијата што никогаш не ми се имаше случено и ете без никакви симптоми сега пред 30 мин. ме стегна стомак и сеусте ме боли истеце кафеаво и тантара добив дојде неканетата на гости...не ми е сеедно ми се кине срцево но тоа е поцнувам пофторно со борбата со кломифенот од трети ден и на крај прегнил и тоа не мозам ни јас ни никој друг против тоа ама што е од Господ прифаќам се,пробувам да сум смирена да не паднам во депресија иако базалната испод 37 не се спустила мада и не верувам во базална,и така тераме даље :) многу ми се плаче ама пробувам смирена да останам ;( да соберам сили за уште една војна :sweat:

11. hana30

hana30 Активен член

баш ми е жал ,ама не губи надеж,да те прашам,колку време си на кломифен и колку пати си примала прегнил,и колку фоликули имаше,јас втор пат пирв кломифен и прв пат прегнил.....и сега чекам за две недели да видам што ке биде,уверена сум дека прегнил ке помогне ама се до сега кога кај тебе не успеало некако станав скептична......

f.r.o.s.i.c.e likes this.
  12. f.r.o.s.i.c.e

прва терапија ми бече со кломифенот и имав 5 фоликули на десен јајник ама беа малечки а на лев 3 он кој еден успеја да порасне баш онака и примив прегнил и изгледа ништо од тоа ме кине стомакот и имам кафејаво може до после и на црвено ке сврти кој знае ;( не се разочарувај ако прв пат не помогне сигорно после ке биде веруваме во Господ ке дојде и кај нас тоа што ни следува можеби ке се бориме подолго но ќе успееме дај боже :angel:

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Ми касни,правев тест сабајлево,ама негативен,не верувам бас во тоа,сакам да ве прасам за рано доцнење на менстуација значи неколку дена се во прасање да одам да проверам преку крв или пак на ехо?

14. Yeats

Yeats Истакнат член

Здраво на сите феминки !
    Некое време се немав вклучено. Бев кај мојот гинеколог за првпат откако направив тест. Ми направи ехо и го видов нашето бебенце. Срцето веќе му чука. Чувството неможам да го опишам. Многу сме радосни со мм.
    Ви посакувам на сите да ја почувствувате оваа среќа во скоро време!!!

15. Vetruska

Vetruska Популарен член

Jас мислам да почекаш ден / два ете викенд почнува, па доколку не добиеш во понеделник сабајле земи си пак тест и оди на лекар. Со среќа :)

16. nana2112

nana2112 Популарен член

Во вторникот бев на преглед кај матичната ме прегледа вагинално и ми каза дека има 2 цисти дека едната е 26мм,а другата е 33,3 мми рече дека на ехото се гледа дека во најскоро време ќе ми дојде ама веќе 14 дена ми касне и ми даде вибримицин да пијам 2 на ден,од каде ми се појавија овие цисти докторката рече за 2 недели да идам на преглед ќе ми земе пап тест и брисеви лелеле само колку се плашам да не оваа сериозно со цистиве а таман се одлучив да одам за чешка сега ќе мора да го санирам проблемот се надевам сами ќе си пукнат

17. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Честитки Yeats. Ти посакувам прекрасна бременост. :*
    f.r.o.s.i.c.e те молам не се предавај. Се ке биде во ред. Господ е голем и на сите ќе ни помогне. :*

f.r.o.s.i.c.e and Yeats like this.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

Yeats честитки, баш ми е моло... ф.р.о.с.и.ч.е., можеби нема да добиеш, ако е кафеаво, може е знак за бременост... а јас сакам да прашам, за лекот со вино и рен, читав дека ренот е многу лут, и загрева, па сакам да прашам доколку некој знае, да не е штетен за вените, бидејќи јас на десната нога имам проширена вена... да не си направам проблем? Инаку го пијам едвај наутро, по 2 голтки, ама незнам до кога да го пијам, дали до пред да добијам? Оваа недела одам да проверам седиментација, и ако се е во ред следен чекор по завршувањето на циклусот ми е испитување на проодност на каналите...

f.r.o.s.i.c.e likes this.
  19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Eпа синоќа ми дојде кафеавко,денес се мачи да дојде |( ау аман нека не доаѓа ...

20. f.r.o.s.i.c.e

протече арно убаво реката се излеа од коритото хахаха да се насмејам на моја сметка :D инаку утре почнувам пофторно со кломифенчето и тоа е тоа ке видиме што ќе бидне :!: тешка борба еј :sweat: но ќе биде верувам дека ќе се усреќиме кога најмалку очекуваме :* :* :* поздравче до сите!