Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.247
    Допаѓања:
    118.868
    @Lavica2016 со своето име кажуваш .. имаш ли ти видено истоштена лавица бе????? Глава горе нема откажување, се сложувам со сите феминки кој ти рекоа да одиш на второ мислење земај ги чаевите и пиј ги ништо не губиш ... до следна овулација пиј од смесата на Lara опушти го телото и умот и уживај во прегратките на маже во обидувањето за бебе:inlove: Сите ти праќаме среќа за да надминеш се и ти сме голема поддршка да знаеш:hug:

На Someday, Lavica2016 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  2. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Девојки ви благодарам за честитките, да си исчекате сите до една ♥️♥️♥️!!!
    Кога ќе се подразмислам наназад имав напишано неколку месеци, ама испаѓа една година. Не беше сеедно, испив еден тон антибиотици, имав/м резистентна бактерија, мн здр проблеми.. Сега немам тегоби, но не знам дали имам нешто или не... Едноставно едно време кренав раце од се, имав проблеми од друга природа, и ете ти ги двете црти. Ко ке размислам се труев со витамини и секакви напитоци, па ништо, а времето кога сум останала трудна само лапав хамбургери и пици, уживав во нездравата исхрана. НЗС? Што знам, психа! Совет од лично искуство, одмор, хоби, нешто да го одвлече вниманието од бебе.

На ivanshe, kukla21, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.146
    Допаѓања:
    137.195
    Би требало контрацептиви да ти дадат најмалце 3 месеци да пиеш. Мала е многу, почекај не мора веднаш операција.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @Sesil мала е и таа рече дека е мала..само што е присутна веќе трет месец а ми се појави после киретажата што ја имав крај на декември..претходно не ми спомнал никој дека ја имам..

@fana така е, нема откажубање само многу ми дојде одење по лекари..испитување..ширење нозе и сл. Знам дека сте ми најголема подршка...вие..мм и моите родители..затоа и секогаш ми текнува да се обратам кај вас :)

@Valentina888 отворив и на нет така кажуваат да се омита со алуминиумска и да се чува 5 дена..а се конзумира мала или голема лажица?

@Sparkles27 и ти имаше? Правеше лапаро или?

5. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Обично пишува на самите тестови..накчесто мислам после 10 минути..сепак зависи и од кој тест си го користела.

6. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
  7. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    @Lavica2016 Да имав една и си стоеше и си растеше.Забременив лесно со една циста,но потоа киретажа и после киретажата уште една ми се појави на др јајник и плус на дебелото црево и абдоменот:worried:Тоа се се виде нормално со лапороскопија.Значи никој нема да ти каже со сигурност дека ти е чоколадна циста додека не направиш лапороскопија да знаеш.

8. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Аааа значи и тебе ти се има појавено шосле киретажа другата...значи може да има некоја поврзаност..

9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.146
    Допаѓања:
    137.195
    Немојте да мислете дека лапароскопијата ви е трајно решение против цисти. Побарајте мислење од повеќе доктори, пред да било каков зафат.

На Momichka и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  10. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Чоколадна цист (тер циста) -имав на лев јајник со години.Што хормони.не пиев диане35 примолут нор... Што чаеви не пиев...ајдучка невен подбел....значи одев на пункција..само и само да не одам на лапароскопија. Се беше залудно. Барем за мене. Цистата достигна 6см. Си.бев си се оперирав лапароскопски. Од 2013 се нема појавено . Да чукнам во.дрво .

На Sparkles27 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  11. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Честитки.

12. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Демек да не се замарам на одмор ама све нешто ќе се најде да те замисли. Втор месец како добиеното ми трае точно два дена и третиот ден ни капка веќе; завчера добив и денес еве ништо. Што може да е ова, му се случило на некој? Не дека обично мн долго ми трае ама ако два дена е нормално после уште два има по малку де кафено, де темно црвено на бришење, сега ништо, па и вториот ден дури минимална количина. А тест правев и минатиот месец и овој, негативни беа двата.

Последна измена: 13 јуни 2017
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ми се случуваше. Обично обилна ми беше, дури и партали излегуваа. Некои месеци скоро ич. Не сум обрнала внимание на ова. Се е нормално и ненормално со нашите организми :)

На Momichka и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  14. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Сигурно има некоја поврзаност и јас така мислам, доколку имаш една не е страшно, но сепак треба да се консултираш со добар лекар ти го препорачувам Никола Панчевски бидејќи барем тој е експерт во таа работа.(y)

15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро девојки правев тест и искочи негативен а еве трети ден никако да пробие све само на бришење де кафено де како црвено значи овој месец катастрофа сум незнам што се случува со мојот организам

16. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Можи да е и самата клима гледаш де ладно де топло е !! не се ни диши нормално...:/

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не си сама, дој да те гушнам :hug:
    И мене ми се пошашави циклусов, којзнае кога ќе добијам. Ама не се предаваме, позитивни ќе останеме, нели? :sun:

Да си се гушнеме ние со лош циклус овој месец :hug:
    Така требало да биде, ќе биде подобро! :!:
    И за инат си пуштам музика и си пеам :music:

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    @Dear_Thing ми се случува и мене, а минатиот циклус пак не знаеш колку обилен ми беше и долг, да се почудиш.
    Ништо не е чудно.
    Баш со оскуден циклус јас останав бремена.Т.е после неколку циклуси колку да се каже дека имам добиено.

На ForeverYoung, Dear_Thing и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.200
    Овој циклус после инсеминација ужас:( мн обилно крварење вчера посебно поплава и тоа онакви грутки парчиња цели дали од утрогестанот ...друго и не примав ништо ќе видам денес како ќе биде имал ли некој вакво искуство ?(facepalm)

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ништо чудно мене кафеавото од 22-от ден што траеше 7-8 дена да ми било добиеното (facepalm)

И јас имав обилно крварење по инсеминацијата. Четири дена убаво течеше, но гледај позитивно на тоа, се чистиш :nod: