Здраво женички, да се пофалам во неделата помина и мојата прва инсеминација , се надевам и последна ако има Бог Поздрав до сите и честитки до новите идни мамички
Две години сме во брак ,така да скоро толку долго се и обидите. 6 месеци откако правев операција го рачунам како нова борба ,пред тоа немав други проблеми. Установено беше дека тоа смета за бременост.Овулации си имав, редовен циклус,имунитет на високо ниво,крвта одлична, општи испитувања,матката све во ред,каналите исто така. Сега пак правев тумор макери и се виде дека нивото опадна драстично. А докторите пред операција прво што бараа е пап тест и тумор маркери.
Дaј Бoже пoследнa дa ти биди зa 14 денa висoкa бетa милa aјде пуштaм среќa Јaс денес прв ден нервoзa гoлемa и кaкo никoгaш дo сегa мнoгу крвaрев незнaм штo се случувa незнaм се пoреметив Ги зедoв aгнес витекс кaкo дa ги земaм 2×1 и Q10 ке земaм истoвременo и дaли мoжи и мaкa измеѓу штo велите дaјте некoј сoвет се шекнaв цел ден oд мислење
@Lara 27 и јас многу крварев дури бев исплашена што ми се случува ама еве се стабилизира мн ми е голем стомакот ама се надевам ке ми спадне кога ќе ми заврши
Емилија, сега убава мисла нека те следи и за две недели висока бета! Лара, нема шекнување, полека. Нека се исчисти матката убаво, нека крвари и да биде спремна за следниот месец
Добро утро девојки.Еве денес конечно добив се мачам од саботата јас незнам што се случи све беше добро јајници, фоликулите растеа ендометриумот добар дури на последното ехо докторот рече еве пукнал фоликулот и би требало да е на добро кажа, а првиот пат кога останав бремена пред да ми се случи настанот инсеминацијата фати од прва,ај да не бидам оф ќе се обидеме повторно кажа докторот,сега ќе си го испијам кафево натенане и ќе се опуштам малку*
Девојки здраво!Јас вчера бев кај Владимир Трајковски,ми остави многу добар впечаток со тоа што може саат време разговаравме.Ми влеа верба дека со инсеминации или природно ќе стигнеме до бременост.Па сега на мене е оставено кој доктор ќе се одбереАко има некој некое искуство кај него може да ми пишеИмајте убав ден
Јас само да ви пишам убаво да си ги темпирате додатоците во исхрана според проблемите што ги имате и обавезно во консултација со лекар. Јас од своја рака земање такви глупости уште повеќе проблем си направив. На пример Витексот ми го поремети циклусот, ептен оскудно добивав од него. Од виното со рен освен проблеми со хемороиди ништо арно не видов. Единствено што ми годеше беа смоквите со маслиново тие ништо не ми направија ни плус ни минус. Ако не видов аир зијан ич.
Денес бев на ехо,13ти ден од менст. фоликул уште не пукнал.Понеделник ке имам резултати од хормони (прикачив слика ,ако може нечие мислење)
Женички, а некоја од вас да знае кој се симпт ако не дај Боже имаш циста? Чувствувам болки во долниот дел на стомакот нешто сл како за пред добивање само послаб интезитет, а рано е да добијам тек на 29 треба од прилика. И појма немам зошто е вака.
болка во јајник, болка позади во грб, болка при нагло станување и седнување, а може и воопшто да немаш болка. Таква болка ко ти што опиша можно е и да е од воспаление на бешиката и од овулација
Душо мене кога ме боли така, знам дека ми се плодните денови. Не се секирај,уживајте вечерва со мажле и после 29 да ни ги покажеш II линии
Извини може те замарам, а какво воспаление? Немам никакви болки иначе, посебно што се однесува нели на мокрење и сл. Инф знам дека немам бев на преглед, ама ова ме буни. Е аман веќе, се си викам да не има нешто штом не можеме да успееме сеуште. Ех, камо да е така... Ајде нада умире задња
На средина на циклус си. Овулација е. Не се чувствува секогаш и кај мене некогаш е изразена,некогаш не.