Фала ви за поддршката на сите! Ќе правам неделава, се надевам добро ќе поминам. Ќе ви пишам. Ве гушкам
И Органџиски прави. Само кај него е 7000 . Уште не ми е јасно зошто е толку скапо таму. Инаку точно ,што помалку читаме толку поарно. Јас лани имав пункција без анестезија. Немав никој кој да прашам колку е болно. Па така си отидов. Реално,сто пати поболно од хсг. Ама и тоа се издржува. А после тоа кога правев хсг се изначитав едно убаво и ми влезе ненормален страв. Ама тоа е ,памет за друг пат. Мада ,секој со свое искуство. Ти мами како си,расте синко?hug:
Толку е таму оти нешто не било со зрачење незнам ти таму што Пред интервенција мислам дека кетонал пуштаат или мене мисе измешани нешто брзините Мене ми бараа седиментација под 10. Среќа 10ми беше точно, обично под 20 никогаш не ми била ама ете тогаш сум имала среќа
Кај мене пак хормонот TSH ми е 7а референтините вредности с е од 0,38-4,31.мене ми рекоа да заказам во скопје во клиниката за патофизологија со цел да ми дадат соодветна терапија за тероидната жлезда.
Па,убаво и пожелно е само седиментација да испиташ недела дена пред интервенцијата,за да има време да пиеш антибиотик ако случајно е покачена. Општа крвна слика може да биде и постара
Кaкo сме денес женчињa мили дa ве пoздрaвaм сите aјде некoј пoзитивен тест aјде Oли дo кaј си aјде тест дaј дa видиме две цртички Ве гушкaм сите
Добро утро женички,имам неколку прашања вчера ми стигнаа апчињата витекс и докторката рече добри се само не ги форсирај пиј ги 1 на ден а зошто така незнам,и дали да земам нешто плус со нив или доволно е само нив да ги пијам? Друго рече да провериме овој месец проодност на канали ми ја препорача во Плодност Кристина дали има некој искуство и дали е добра исто и за преглед и мислење од кај неа,или па од кој/а имате искуство да ми препорачате? Поздрав до сите
На која фирма ги купи витекс? Мојте се на свансон. И задоволна сум (барем до сега). По едно пијам дневно 400мг. Но за време на овулација ги прекинав. Така читав по странски форуми. И нз дал згрешив.
Веќе ги земав капсулите така ќе пробам прво со нив. Да од свансон се и се мислам дали по 1 на ден да пијам и кој е начинот на пиење да се јавам во свансон од кога до кога се пијат не мие јасен начинот на пиење.
Добро утро женички само да ве поадравам јас овој месец нема да пијам ништо така кажа доктор.Па од нареден ќе се договориме рече како ќе ја тераме работава,вероватно јас не сум опуштена а на другите им викам опуштете се @Andonia за што се пијат тие апчиња и дали си ги зема самата или ти ги кажа некој.Ајде имајте ми убав ден
Еве и јас да си кажам дека изгледа почна пмс кај мене. Да не ме пецнеше мешето немаше ни да видам кое дато е. Таман на време значи . Овој месец скроз опуштено. Ни се замарам ни ништо. Плус летово е пред нас треба да уживаме. Што е наше ќе си дојде. Ваљда се во свое време.
Дa ве пoздрaвa и јaс денес Ве гушкaм сите Незнaм штo се случувa сo мене еве двa денa сaмo ми се лoши a и циклусoт некaкo чуден ми беше уште oд 3 ден ми зaврши имaм тест дoмa дaли дa гo нaпрaвaм утре штo велите
Не и доцни, циклусот и е поминат. Јас лично не би правела тест, зошто како и да е имаш добиено. Еден доктор ми има кажано, дека каков и да е циклусот, краток, долг, обилен или не, штом има крварење значи дека имаш добиено и тоа е тоа.
Ги имаше пишено некоја од вад не се сеќавам точно која беше и се јавив во свансон се распрашав ми рекос дека се добри за нормализирање на хормони,овулација...и сепак на природна база се и решив дс ги земам ,само нез до кога да ги пијам тоа не мие јасно.